• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Rijstpannetje met kip en champignons

Het recept voor je eenpansmaaltijd met rijst

door Connie Derks
in Rijstgerechten
0
0
rijstpannetje met kip en champignons-min

Rijstpannetje met kip en champignons – een heerlijke en makkelijk te maken rijstschotel, vol van smaak met een beetje luxe van truffelolie.

Kies voor gemak met smaak

Bij het bereiden van dit rijstpannetje met kip en champignons kiezen we voor het gemak van één pan. Behalve dat je weinig afwas hebt krijg je door alles samen te bereiden ook nog eens superveel smaak. Normaal kook je rijst in water met een beetje zout. Maar je kunt je vast wel voorstellen dat als je eerst vlees, champignons en groente aanbakt en daar bouillon bij doet om de rijst in te garen dat die rijst superveel smaak gaat hebben.

Malse stukjes kip

Voor het rijstpannetje met kip en champignons gebruiken we kippendijen. Kippendijen blijven in tegenstelling tot kipfilet lekker mals omdat ze net iets vetter zijn. Het kippenvlees heeft ook een iets andere structuur die niet zo snel uit elkaar valt en je ook echte stukje kip in het rijstgerecht hebt. Als je kipfilet zou gebruiken valt deze in draadjes uit elkaar en wordt het al snel een brei.

Tip: maak poeder van gedroogde paddenstoelen en gebruik dit als smaakversterker

Vol van smaak

Bij het maken van dit rijstpannetje met kip en champignons hebben we gebruikgemaakt van kastanjechampignons, maar als je meerdere soorten wil gebruiken dan kan dit dus gerust. Oesterzwammen of cantharellen zijn ook erg lekker om in dit rijstgerecht te verwerken. Door het gerecht af te werken met een scheutje truffelolie zorg je voor nog meer diepte in de smaak.

De tip om een volle paddenstoelensmaak te krijgen aan het rijstpannetje met champignons is een zakje gedroogde paddenstoelen. Vermaal deze met een blender tot poeder, een theelepeltje van dit poeder geeft echt heel veel extra smaak aan het gerecht. Gedroogde paddenstoelen zijn niet goedkoop maar erg sterk van smaak en hun geld meer dan waard. Bewaar het paddenstoelenpoeder in een goed afgesloten potje en je kunt er veel gerechten mee verrijken. Denk hierbij aan suddergerechten, kipragout, pastasauzen of jus. Als je dit poeder eenmaal in huis hebt, zul je het ook vaak gaan gebruiken, je champignonsoep was nog nooit zo lekker!

 

Kippendijen

Kippendijen; een veelzijdig stukje kip

Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Rijstpannetje met kip en champignons

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram rijst
  • 500 gram kippendijen
  • 500 gram kastanje champignons
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 200 gram bleekselderij in dunne reepjes
  • 600 ml kippen of paddenstoelen bouillon
  • klontje roomboter
  • scheutje truffelolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 tl gedroogd champignonpoeder (optioneel)
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper/zout
  • 4 takjes peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rijstpannetje met kip en champignons:

Snijd de kip in stukken van ongeveer 2-3 cm en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm een royale pan en smelt hierin de boter. Bak op een hoog vuur de kipblokjes aan, ze hoeven niet gaar te zijn. Voeg er de ui, knoflook, bleekselderij en kruiden aan toe en bak even door. Voeg er nu in gedeeltes de champignons aan toe en roer tot deze een beetje geslonken te zijn. Voeg er de rijst aan toe en roer alles door elkaar. Schud er de bouillon bij en roer ook deze even door. Het rijstmengsel moet net onder staan, is dit niet het geval gebruik dan iets meer bouillon. Breng aan de kook en laat volgens de aanwijzing op de verpakking koken. Meestal is dit 10 minuten.

Hak de peterselie grof. Roer na 10 minuten het rijstpannetje even kort door en proef of de rijst gaar is, zo niet laat nog 2 minuten doorkoken met eventueel nog en beetje water, de rijst moet al het vocht absorberen. Roer de rijst niet kapot. Proef en breng eventueel meer op smaak. Laat het rijstpannetje 15 minuten staan met de deksel er half op zodat de rijst kan drogen. Roer er de peterselie, de citroenrasp en sap en de kaas door en breng het rijstpannetje met kip en champignons over naar een schaal. Druppel er een beetje truffelolie naar smaak overheen. Serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen