Als je het nu over zonnige gerechten hebt is dit een typisch voorbeeld. Snel, lekker, verfrissend en met volop verse ingrediënten. Bovendien zullen je gasten gecharmeerd zijn van je kookkunsten als je dit gerechtje met enige trots opdient. Verse parmezaanschilfers maken het af en een schaal verse citroenen op tafel doet het geheel zeker eer aan.
- 1 biologische citroen
- 300 gram risotto rijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 sjalotje
- 750 ml kippenbouillon
- 100 ml witte wijn
- 5 eetlepels mascarpone
- zout en peper
Boen eerst de citroen goed schoon, rasp daarna de schil en pers de rest van de citroen uit. Snijd het sjalotje fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin het sjalotje. Schep de risotto erbij, roer tot alle rijstkorrels glanzend zijn en schenk dan de witte wijn er bij. Schenk daarna beetje bij beetje de bouillon bij de risotto. Voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen door de rijst. Blijf vooral heel goed roeren. Voeg tot slot de citroenrasp, mascarpone en het citroensap door de risotto. Breng de risotto op smaak met wat peper en zout. Serveer wat vers geraspte parmezaanse kaas bij je risotto. Voor de garnering zou je basilicum kunnen gebruiken, maar een toefje citroenmelisse maakt het echt af.