• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Risotto met kabeljauw en schorseneren

door Arianne Parent
in Rijstgerechten, Visgerechten
0
0
risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren – een lekker gerechtje dat mooi gebalanceerd smaakt. Romige risotto, de zachte smaak van schorseneren, de stevige kabeljauw en een lekker sausje. Mooi gedresseerd is het een gerecht dat niet zou misstaan in menig restaurant. Wij leggen het je stap voor stap uit!

Wat is risotto?

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt in bouillon gekookt en tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd. Dat maakt de rijst lekker smeuïg en smakelijk. Het woord risotto is afkomstig van het Italiaanse ‘riso’ dat rijst betekent. Met het achtervoegsel ‘otto’ betekent het iets als ‘rijstpannetje’.

Welke rijst?

Gebruik liever geen gewone rijst om je risotto te maken! Deze heeft een lange korrel en absorbeert minder vocht. Gebruik de rondkorrelige risotto rijst. Om deze risotto met kabeljauw en schorseneren te maken gebruik je het best Arborio rijst (vernoemd naar de stad Arborio in de Po-vallei waar het wordt verbouwd). Maar er zijn genoeg andere risotto-rassen.

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 sjalotjes
  • 1 knoflookteentje
  • 180 gr risottorijst (arborio)
  • 120 ml witte wijn
  • 600 ml visfumet/visfond
  • 500 gr kabeljauw
  • 70 gr gemalen Pecorino
  • 1 kg schorseneren
  • peper en zout
  • olijfolie
  • klontje goede boter
  • gedroogde of verse peterselie
  • 1 sjalot fijngesneden (voor de saus)
  • 2,5 dl witte wijn (voor de saus)
  • 2,5 dl visfumet/visfond (voor de saus)
  • 2 dl room (voor de saus)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met kabeljauw en schorseneren:

Schil de schorseneren en leg ze vervolgens in koud water waaraan je een el. azijn hebt toegevoegd (tegen het verkleuren). Nog nooit gedaan? Klik hier om te lezen ‘hoe schil je schorseneren’.

Kook de schorseneren in water met citroen ongeveer 10 min. Ze moeten nog beetgaar zijn! Laat ze uitlekken. Bewaar een paar langere stukken voor de garnering straks, en snijd de rest van de schorseneren in kleine stukjes.

De risotto

Doe een scheut olijfolie in een pan, voeg de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe en stoof ze glazig. Doe de risotto rijst erbij en bak deze even mee, totdat de korrels ook glazig zijn.

Blus met de witte wijn en laat de rijst even droog koken. Nu mag de helft van de visfond erbij en zet je de pan op een iets zachter vuur. Als het vocht bijna drooggekookt is voeg je beetje bij beetje meer visfond toe. Doe er 5 minuten voor de risotto volgens de instructies op het pak klaar zou moeten zijn (meestal +/- 20 – 25 min)  – als de kern nog hard is maar de rest zacht – de stukjes schorseneren, peterselie, Pecorino en boter bij. Blijf doorroeren en omscheppen. Breng op smaak met peper en zout.

In een kleine pan laat je een beetje boter smelten en bak je de grote stukken schorseneren die je nog overhebt, licht krokant om te garneren met de vis.

De saus

Laat het fijngesnipperde sjalotje met het klontje boter glazig worden en blus het af met witte wijn. Vervolgens visfumet/visfond bijvoegen en even laten inkoken. Nu pas de room toevoegen en dit laten inkoken op de gewenste dikte. Erna even zeven!

De vis

Snijd de kabeljauw in porties en breng op smaak met wat zout en pepercitroen, of met wat peper en de fijngeraspte schil van een halve citroen.

In deze receptuur hebben we de vis (+/- 5 minuten) gestoomd, maar je kan deze natuurlijk ook pocheren of bakken in een koekenpan met een beetje boter, naar eigen wens.

Dresseren

Schep een beetje risotto op een bord en leg 3 lange stukjes schorseneren er tegenaan. Hiertegen komt de vis. Verder versier je met een beetje verse dille en werk je de risotto met kabeljauw en schorseneren af met een lepeltje vissaus rond de risotto.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Wortels - SchorsenerenVis - Kabeljauw
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

vissticks
Visgerechten

Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van skrei of kabeljauw )

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

schorseneren gratin
Bijgerecht

Schorseneren gratin; Winter asperges of Keukenmeidenverdriet

Vis uit de tajine - Kan met kabeljauw of zeewolf
Visgerechten

Vis uit de tajine; Slowcooking op Marokkaanse wijze

Kabeljauwgratin met prei en kerrie
Visgerechten

Kabeljauwgratin met prei en kerrie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen