Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Risotto met savooiekool en pompoen

Winters comfortfood, dat is deze risotto met savooiekool en pompoen. En niet te vergeten lekker veel kaas want het is ook nog eens een vegetarische risotto.

0 238

Risotto met Savooiekool en Pompoen – Savooiekool of groene kool, niet altijd even makkelijk te vinden helaas, maar af en toe kom je ze wel tegen bij de groenteman of op de markt, en soms zelfs in de supermarkt. Deze mooie, donkergroene kool, met de grote, bobbelige, bladeren, heeft een stevige koolsmaak en is heel goed te combineren met andere wintergroenten. Daarnaast bevat Savooiekool veel vitamine C. Daar kunnen we in de winter wel wat extra van gebruiken. Dus naast een lekkere, is Savooiekool ook een gezonde keus.
Behalve koken kun je Savooiekool ook wokken, stoven, vullen. Ik maakte een vegetarische risotto met savooiekool en pompoen. Deze twee wintergroenten gaan prima samen in dit heerlijke, winterse comfortfood!


Risotto met savooiekool en pompoen

Rijstgerecht voor 4 personen:

 • 300 gram risottorijst
 • 1 ui, fijn gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, gehakt
 • 1 l warme groentebouillon
 • 100 ml droge witte wijn
 • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
 • 1/2 eetlepel karwijzaad, geroosterd in een droge koekenpan
 • 600 gram flespompoen, in kleine blokjes
 • 250 gram savooiekool, in reepjes gesneden
 • 125 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
 • olie om te bakken
 • peper

Zo maak je risotto met savooiekool en pompoen:

Zorg om te beginnen dat alles wat je nodig hebt klaar staat. De groenten, uien en knoflook gesneden, de bouillon warm en het karwijzaad geroosterd. Zo kun je rustig door werken zonder dat je vastloopt en je concentreren op het roeren van de risotto.

Verhit wat olie in een pan. Bak de ui en de knoflook glazig. Doe dan de rijst erbij en bak deze even mee tot alle rijstkorrels een glanzend laagje hebben van de olie. Blus de rijst dan af met de wijn. Als de wijn verdampt is, voeg je een scheutje bouillon toe. Blijf roeren tot alle bouillon opgenomen is en voeg dan weer een scheutje toe. Dit blijf je herhalen tot alle bouillon op is. Dat duurt ongeveer 18-20 minuten. Dan zou de risotto gaar moeten zijn.

Ondertussen bak je in een koekenpan, in wat olie de pompoenblokjes op een laag vuur. Na een paar minuten voeg je de groene kool toe en bak je deze mee tot de pompoen en de kool beiden zacht geworden zijn.

Als de risotto gaar is roer je daar de Parmezaanse kaas of Pecorino doorheen. Breng de risotto op smaak met wat peper en het geroosterde karwijzaad.

Schep vervolgens voorzichtig de groene kool en de pompoen door de risotto.

Serveer de risotto met savooiekool en pompoen direct, in diepe borden of kommen. Bestrooi met de verkruimelde geitenkaas.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer