• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 16, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

Gezonde topper voor een dagje zonder vlees

door Elise de Haan
in Rijstgerechten
Risotto met savooiekool en pompoen
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Risotto met savooiekool en pompoen – Een risotto wordt her en der echt wel eens gemaakt alhoewel het niet tot de meest populaire gerechten behoort. Een risotto met savooiekool en pompoen is al helemaal niet alledaags. Vaak wordt een risotto met kip en/of paddenstoelen gemaakt. Een risotto leent zich echter voor veel meer dan dat. Je kunt bijna onbeperkt combineren met smaken.

Groenten

Pompoen wordt steeds populairder, maar savooiekool ( ook wel groene kool genoemd ) lijkt steeds minder populair te worden. De kool is niet altijd even makkelijk te vinden helaas, maar af en toe kom je ze wel tegen bij de groenteman of op de markt, en soms zelfs in de supermarkt. Dat gebrek aan verkrijgbaarheid is doodzonde! Savooiekool is immers een hartstikke gezonde groente, en vooral in de wintermaanden kunnen we daar wel wat variatie in gebruiken. Met een risotto met savooiekool en pompoen zet je deze groenten weer op de kaart.

Vegetarisch

Bouillon is een belangrijke basis en smaakmaker voor risotto. Omdat je in deze risotto met savooiekool en pompoen veel verse groenten verwerkt maak je natuurlijk ook gebruik van een groentebouillon. Met deze basis kun je de risotto ook heel goed vegetarisch houden door geen vlees maar kaas te gebruiken als extra smaakmaker. De risotto krijgt veel smaak door er Parmezaanse kaas of Pecorino in te verwerken. Vervolgens top je de risotto ook nog af met een zachte geitenkaas. Eén groot smaakfeest dus.

Risotto met savooiekool en pompoen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 l warme groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
  • 1/2 eetlepel karwijzaad, geroosterd in een droge koekenpan
  • 600 gram flespompoen, in kleine blokjes
  • 250 gram savooiekool, in reepjes gesneden
  • 125 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • olie om te bakken
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met savooiekool en pompoen:

Zorg om te beginnen dat alles wat je nodig hebt klaar staat. De groenten, uien en knoflook gesneden, de bouillon warm en het karwijzaad geroosterd. Zo kun je rustig door werken zonder dat je vastloopt en je concentreren op het roeren van de risotto.

Verhit wat olie in een pan. Bak de ui en de knoflook glazig. Doe dan de rijst erbij en bak deze even mee tot alle rijstkorrels een glanzend laagje hebben van de olie. Blus de rijst dan af met de wijn. Als de wijn verdampt is, voeg je een scheutje bouillon toe. Blijf roeren tot alle bouillon opgenomen is en voeg dan weer een scheutje toe. Dit blijf je herhalen tot alle bouillon op is. Dat duurt ongeveer 18-20 minuten. Dan zou de risotto gaar moeten zijn.

Ondertussen bak je in een koekenpan, in wat olie de pompoenblokjes op een laag vuur. Na een paar minuten voeg je de groene kool toe en bak je deze mee tot de pompoen en de kool beiden zacht geworden zijn.

Als de risotto gaar is roer je daar de Parmezaanse kaas of Pecorino doorheen. Breng de risotto op smaak met wat peper en het geroosterde karwijzaad.

Schep vervolgens voorzichtig de groene kool en de pompoen door de risotto.

Serveer de risotto met savooiekool en pompoen direct, in diepe borden of kommen. Bestrooi met de verkruimelde geitenkaas.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Kool - Groene koolGroente - Vruchtgroenten - Pompoen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tortilla pakketjes
Recepten

Tortilla pakketjes gevuld met pulled chicken en pompoen

Geroosterde spruitjes met pompoen
Bijgerecht

Geroosterde spruitjes met pompoen

Ovenschotel met koolraap en pompoen
Ovenschotel

Ovenschotel met koolraap en pompoen

Gehaktballetjes met pompoencrème
Vleesgerechten

Gehaktballetjes met pompoencrème

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen 2
Ovenschotel

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Reacties 2

  1. Maaike says:
    3 dagen geleden

    Het was zeer smakelijk. Ik heb i.p.v. savooiekool, Chinese kool gebruikt.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      3 dagen geleden

      Hoi Maaike,
      Fijn dat je er van hebt genoten! Chinese kool lijkt me inderdaad een prima alternatief! Dankjewel voor je reactie!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal, ga dan eens voor de lekker pittige Tex-Mex gehaktballen.

Lees verder
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

ovenschotel met prei en varkenshaas

Ovenschotel met prei en varkenshaas

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • ineke op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Elise op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Maaike op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Connie op Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen