• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

door Elise de Haan
in Rijstgerechten
0
4
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas – Risotto, dit rijstgerecht uit de Italiaanse keuken leent zich voor een eindeloos aantal variaties. Risotto koken vergt wel even wat aandacht, je staat bijna 20 minuten te roeren. Maar daarna heb je een heerlijke, smeuïge risotto! Dit recept voor risotto met venkel, citroen en geitenkaas is een lichte, lekker frisse variant, waar een zomers tintje aan zit door het gebruik van de citroen.

Venkel

Venkel is een echte zomer- en herfstgroente. De lichte anijssmaak van deze groente leent zich voor veel combinaties, waardoor venkel in veel gerechten toe te passen is. Gebakken, gestoofd, gekookt, of rauw…met venkel kun je alles.

De lichtgroen met witte venkelknollen van Nederlandse teelt zijn verkrijgbaar van juni tot en met oktober. De rest van het jaar is er geïmporteerde venkel te koop.

Geitenkaas

Geitenkaas is kaas die gemaakt wordt van geitenmelk. Er bestaan zachte en half harde varianten. Door dat de vetzuurmoleculen in geitenmelk kleiner zijn is het lichter verteerbaar dan koemelk. Geitenkaas is dus ook is lichter verteerbaar dan kaas van koemelk. In dit recept maken we gebruik van zachte geitenkaas.

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui, heel fijngesnipperd
  • 1l groentebouillon, warm
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 venkelknollen, in dunne reepjes (groen bewaren voor garnering!)
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • olijfolie om te bakken
  • peper
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met venkel, citroen en geitenkaas:

Verhit de olie in een kookpan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak deze in een paar minuten glazig. Doe dan de rijst erbij en roer goed door de olie en bak heel even, zodat alle rijstkorrels glanzen. Blus af met de wijn.

Als de wijn verdampt is, giet je een scheutje warme bouillon bij de rijst. Je blijft roeren tot dit is opgenomen door de rijst. Dan doe je er weer een scheutje bouillon bij, blijven roeren etc. Dat herhaal je tot alle bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 18-20 minuten duren.

Na 16 minuten rijst koken voeg je de venkel, de citroenrasp en het sap toe. De venkel kan zo nog even meekoken en wordt dan beetgaar.

Haal de pan van het vuur, en voeg de geitenkaas toe. Roer dit er goed doorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Wees wel voorzichtig met zout. De bouillon en de kaas bevatten ook al zout.

Serveer direct. Garneer eventueel met wat groen dat is overgebleven van de venkelknollen of wat takjes dille of iets dergelijks.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Venkel
DeelPin343Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kerrie eieren ragout
Rijstgerechten

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

risotto met kabeljauw en schorseneren
Rijstgerechten

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met savooiekool en pompoen
Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

Paddenstoelen risotto met kokkels
Rijstgerechten

Paddenstoelen risotto met kokkels

Citroen-honing kip
Rijstgerechten

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Risotto met asperges en zalm
Rijstgerechten

Risotto met asperges en zalm

Reacties 4

  1. Jeanne says:
    11 maanden geleden

    Heerlijk vanavond gemaakt en gesmuld.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      11 maanden geleden

      Fijn dat je het lekker vond, Jeanne. Dit soort berichtjes krijgen we graag!

      Beantwoorden
  2. Carl van Denzen says:
    2 jaar geleden

    Een indicatie van de hoeveelheid olie zou erg welkom zijn. Ik maak nooit risotto dus heb echt geen flauw idee. 1 Theelepel of een halve liter olie gaat waarschijnlijk wel verschil in smaak geven.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Hoi Carl,
      Een scheutje van ongeveer twee eetlepels is genoeg om de uien in aan te zetten en de rijstkorrels van een laagje vet te voorzien.

      Succes met het maken van de risotto!

      Groet, Elise

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen