• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 8, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Tomatenrisotto met raapsteeltjes; Kleurrijk en bomvol smaak.

door Redactie
in Rijstgerechten
0
0
Tomatenrisotto

Tomatenrisotto met raapsteeltjes –  Hollandse tomaatjes, verse raapsteeltjes, alles laat weer zien dat het voorjaar is. De kleuren van tomaten en raapsteeltjes maken deze risotto tot een echt lentefeest. De smaak? Dat mag je zelf ervaren, maar we geven je op een briefje, die ervaring wil je niet missen. Echt een aanrader. Vaak wordt er gedacht dat het moeilijk is om risotto te maken.  Ik kan jullie vertellen dat dat niet zo is,  je moet er alleen altijd bij blijven, het vraagt veel aandacht en liefde.

Tomatenrisotto met raapsteeltjes

Vegetarisch recept voor 4 personen

  • 5 Hollandse trostomaten
  • 200 gram raapsteeltjes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 2 uien
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram risottorijst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 15 gram boter
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper

Zo maak je de tomatenrisotto:

Snipper de ui, verwijder de worteltjes en eventueel de steeltjes van de raapstelen, ontvel de tomaten. Halveer de tomaten, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Breng de bouillon aan de kook en houd hem op een laag vuur tegen de kook aan.
Verhit wat olie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg de risottorijst en de tomatenpuree toe en bak dit even aan tot de korrels mooi glazig worden. Continue roeren is het belangrijkste in de bereiding van deze risotto.
Doe een beetje bouillon bij de risotto, en doe direct de gesneden, gedroogde tomaatjes erbij. Roer tot de bouillon is opgenomen door de rijstkorrels. Voeg steeds weer een beetje bouillon toe tot deze helemaal is opgenomen. In ca. 20 minuten is de risotto gaar en is al je bouillon in de rijstkorrels verdwenen. Roer dan de raapsteeltjes en de tomatenblokjes erdoor. Voeg een klontje boter toe en de 4 eetlepels Parmezaanse kaas. Laat door en door warm worden tot de raapsteeltjes wat geslonken zijn. Maak niet te gaar, de raapsteeltjes mogen een beetje bite houden. Breng de tomatenrisotto eventueel op smaak met zout en peper, maar pas op, de bouillon geeft als het goed is al heel veel smaak aan deze tomatenrisotto, dus wees voorzichtig.

Tags: Groente - Bladgroenten - RaapsteeltjesGroente - Vruchtgroenten - TomatenrisottoVegetarisch
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Shakshuka
Ontbijt en lunch

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Pie met prei recept
Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

schorseneren gratin
Bijgerecht

Schorseneren gratin; Winter asperges of Keukenmeidenverdriet

Vegetarische mexicaanse bruine bonensoep recept
Maaltijdsoep

Vegetarische bruine bonensoep met Mexicaanse smaken

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

kabeljauwballetjes
Visgerechten

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Net als van gehakt kun je ook van kabeljauw balletjes maken. Met aardappel, groenten en saus vormen de kabeljauwballetjes een...

Lees verder
Appeltaart met abrikoos

Appeltaart met abrikoos

frozen yoghurt barks

Frozen yoghurt barks met fruit en/of noten

Handige kooktips

Kipfilet als broodbeleg
Kookschool

Kipfilet als broodbeleg? Zo maak je het zelf!

Kipfilet wordt ook veel als broodbeleg gegeten. Wil je echt lekkere kipfilet op de boterham? Maak het dan eens zelf!...

Lees verder
gyroskruiden

Gyroskruiden

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Sylvia op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Redactie op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Cindy Bakker op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Redactie op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Cindy Bakker op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen