- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Tomatenrisotto met raapsteeltjes; Kleurrijk en bomvol smaak.

Tomatenrisotto met raapsteeltjes –  Hollandse tomaatjes, verse raapsteeltjes, alles laat weer zien dat het voorjaar is. De kleuren van tomaten en raapsteeltjes maken deze risotto tot een echt lentefeest. De smaak? Dat mag je zelf ervaren, maar we geven je op een briefje, die ervaring wil je niet missen. Echt een aanrader. Vaak wordt er gedacht dat het moeilijk is om risotto[1] te maken.  Ik kan jullie vertellen dat dat niet zo is,  je moet er alleen altijd bij blijven, het vraagt veel aandacht en liefde.


Tomatenrisotto met raapsteeltjes

Vegetarisch recept[2] voor 4 personen

Zo maak je de tomatenrisotto:

Snipper de ui, verwijder de worteltjes en eventueel de steeltjes van de raapstelen, ontvel de tomaten. Halveer de tomaten, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Breng de bouillon aan de kook en houd hem op een laag vuur tegen de kook aan.
Verhit wat olie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg de risottorijst en de tomatenpuree toe en bak dit even aan tot de korrels mooi glazig worden. Continue roeren is het belangrijkste in de bereiding van deze risotto.
Doe een beetje bouillon bij de risotto, en doe direct de gesneden, gedroogde tomaatjes erbij. Roer tot de bouillon is opgenomen door de rijstkorrels. Voeg steeds weer een beetje bouillon toe tot deze helemaal is opgenomen. In ca. 20 minuten is de risotto gaar en is al je bouillon in de rijstkorrels verdwenen. Roer dan de raapsteeltjes en de tomatenblokjes erdoor. Voeg een klontje boter toe en de 4 eetlepels Parmezaanse kaas. Laat door en door warm worden tot de raapsteeltjes wat geslonken zijn. Maak niet te gaar, de raapsteeltjes mogen een beetje bite houden. Breng de tomatenrisotto eventueel op smaak met zout en peper, maar pas op, de bouillon geeft als het goed is al heel veel smaak aan deze tomatenrisotto, dus wees voorzichtig.

Links in dit recept:
  1. risotto: https://lekkertafelen.nl/special/risotto/
  2. Vegetarisch recept: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/vegetarische-recepten/
  3. trostomaten: https://lekkertafelen.nl/special/tomaten/
  4. raapsteeltjes: https://lekkertafelen.nl/special/raapsteeltjes/