Risotto is een prachtig gerecht, gewoon echt mooi om te maken. Je ziet de rijstkorrels uitdijen in je pan je ziet de smaken er in trekken en tijdens het maken van je risotto bedenk je de volgende variatie die je gaat maken. Je kunt volop experimenteren met verse seizoensproducten en je kunt het heel eenvoudig houden. Gebruik een goede, liefst zelf getrokken bouillon en je eet voortreffelijk. Smaak meegeven is het toverwoord. Durf te kruiden en durf te combineren!
- 150 gram risottorijst (kies voor kwaliteit)
- stukje van ca. 200 gram gerookte zalm
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 flinke teen knoflook
- 4.5 dl. visfond of kruidenbouillon
- 200 gram gerookte zalmsnippers
- wat fijngeknipte bieslook
- 40 gram Parmezaanse geraspte kaas
- 3 eetlepels olijfolie
Verhit wat olie in een braad- of hapjespan met anti aanbaklaag. Fruit hierin de gesnipperde sjalotjes en pers de knoflook er boven uit. Doe de risotto rijst erbij en schep om tot de rijstkorrels glanzen van de olie. Doe er dan beetje bij beetje de bouillon bij tot het is opgenomen. Je ziet de rijstkorrels zacht worden en zich volzuigen met de bouillon. Na ca. 20 minuten zijn ze gaar.
Snijd ondertussen het stukje zalm in stukjes, en schep door de rijst. Knip de bieslook fijn boven de risotto. Breng op smaak met zout en peper en geeft de Parmezaanse kaas er apart bij.