Dit is echt een toppertje voor de liefhebbers van Zeeuwse mosselen. Een pachtige, romige risotto met verse Zeeuwse mosselen en Hollandse garnaaltjes. Dat wordt zeker smullen.
- 500 gram schoongemaakte mosselen
- 200 gram Hollandse garnalen
- 1 kleine ui
- ruim 1 liter visbouillon (van tablet)
- 15 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram risottorijst
- 100 gram groene- of rode pesto
- peper
Hak de ui zeer fijn. Breng de bouillon tegen de kook aan. Verhit 15 g boter met de olijfolie en bak hierin de ui ± 10 minuten op een heel laag vuur zonder deze bruin te laten worden. Voeg de rijst toe, zet het vuur iets hoger, roer tot de rijstkorrels glimmen en de rijst heel heet is geworden en zelfs hier en daar opspringt. Voeg dan al roerende de bouillon toe en kook de risotto gedurende 20-25 minuten op een laag vuur, totdat het vocht door de rijst is opgenomen. Tussentijds af en toe doorroeren. Voeg ca. 10 minuten voor het einde van de kooktijd de mosselen toe en laat ze gaar worden (de schelpen zijn dan open). Neem de pan van het vuur. Roer de garnalen en de pesto door de risotto. Laat de risotto met het deksel op de pan 3 minuten staan. Serveer de risotto in diepe voorverwarmde borden. Lekker met een frisse salade.