• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Risotto

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

door Elise de Haan
in Risotto
0
2
Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen – Zorg voor een goede risottorijst! Er is geen culinair onderwerp zoveel besproken als risotto. De een doet er heel ingewikkeld over terwijl de ander het maken van risotto een fluitje van een cent vindt. Als je een jury van een kookprogramma een risotto ziet beoordelen zou je bijna bang worden. Wij horen tot de middenklasse. Doe maar gewoon gewoon. En toch komen we met deze citroenrisotto.

Gek van risotto

We herhalen: Zorg voor een goede risottorijst! Het ingewikkelde (of juist niet) bij een risotto is dat je erbij moet blijven. Roeren, roeren, roeren. Dat is eigenlijk alles. Zie het als een mijmermomentje voor jezelf. Heerlijk even in een pan staan roeren terwijl niemand je stoort omdat iedereen denkt dat je staat te koken. Maar nu even zonder dollen: Een risotto is een geweldige uitvinding. Je maakt de risotto, voegt daar jouw favoriete ingrediënt aan toe en je hebt een heerlijk bord met eten als resultaat. Rijst, bouillon en wat goede, verse ingrediënten.

Citroenrisotto

Als je in foodieland risotto roept krijg je een eenduidig antwoord: “Ideaal om de restjes uit je koelkast op te maken”. Het is ook echt helemaal waar. En toch…. een risotto is meer dan dat. Want passen die restjes uit de koelkast als het gaat om smaak wel bij elkaar? Heb je bijvoorbeeld een restje zalm in de koelkast (dat geloof je toch sowieso niet), dan zou je ook even naar de groenteman kunnen rennen voor een bosje zeekraal en direct even langs de visboer voor wat verse garnaaltjes. Zo ontstaat een risotto waar over nagedacht is over de samenstelling van smaken. Bij die vis hoort citroen. Eén citroen kan je hele gerecht naar een ander level brengen. Die ene citroen tovert een “doodgewone” risotto om in een citroenrisotto. Intens en krachtig van smaak. Doe daar vervolgens de zeekraal, zalm en garnaaltjes bij en je eet straks een fantastische citroenrisotto met vis waar iedereen graag voor aan tafel schuift.

Eén citroen kan je hele gerecht naar een ander level brengen. Die ene citroen tovert een “doodgewone” risotto om in een citroenrisotto.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram risottorijst
  • 1 uitje, fijn gesnipperd
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een halve citroen
  • flinke scheut droge witte wijn
  • 700 ml warme groentebouillon
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram verse zeekraal, 1 minuut geblancheerd in kokend water, koud gespoeld
  • 100 gram gerookte zalm, in heel kleine blokjes
  • 100 gram gekookte garnalen, gepeld
  • olie om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen:

Zet om te beginnen alles klaar wat je nodig hebt.

Verhit wat olie in een pan en bak de ui glazig. Doe de risottorijst er bij en bak deze even mee. Roer goed, zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Blus af met de wijn.

Als de wijn verdampt is, giet je een scheut warme groentebouillon bij de rijst. Je blijft roeren tot dit is opgenomen door de rijst. Dan doe je er weer een scheut bouillon bij, blijven roeren etc. Dit herhaal je tot alle bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 18-20 minuten duren.

Haal de pan van het vuur en voeg de geitenkaas, de citroenrasp en het citroensap toe. Roer dit er goed doorheen zodat alle kaas smelt. Breng de risotto op smaak met wat peper, en wanneer nodig zout.

Schep dan voorzichtig de zeekraal, de gerookte zalm en de garnalen door de citroenrisotto.

Serveer direct. Risotto kun je beter niet van tevoren klaarmaken.

Tafel lekker !!

DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

vispakketje met mosselen
Visgerechten

Vispakketje met mosselen

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Reacties 2

  1. Frank Verstegen says:
    2 jaar geleden

    Lijkt me een lekker hapje,…
    Ik snap alleen niet zo goed waarom er groentebouillon gebruikt wordt.
    Visbouillon of mosselvocht lijkt me voor de hand liggend, maar misschien heb je een goede reden?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Je kunt ook visbouillon of mosselvocht gebruiken, Frank. Kwestie van persoonlijke voorkeur. ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen