• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Risotto

Risotto met drie kazen

door Elise de Haan
in Risotto
0
0
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen – Risotto, dat is toch echt een van de lekkerste soorten comfortfood uit de Italiaanse keuken. Het is een bijzonder veelzijdig gerecht, want je kunt eindeloos variëren met eindeloos veel verschillende ingrediënten. Risotto is er van heel eenvoudig en basic, tot recepten waar veel ingrediënten aan te pas komen. De risotto met 3 kazen is heel eenvoudig te maken. Je kookt eigenlijk een vegetarische basisrisotto, waar je aan het eind van de kooktijd de kaas in laat smelten. Dat is alles. Niets ingewikkelds aan, maar wel heel erg lekker. Zeker de kaasliefhebber zal dit gerecht weten te waarderen.

Risotto koken, dat vergt even wat geduld

Het maken van risotto met drie kazen vereist wat aandacht en geduld, omdat de rijst constant geroerd moet worden om ervoor te zorgen dat deze gelijkmatig kookt en niet aan de bodem van de pan blijft kleven. Het is belangrijk om de bouillon langzaam toe te voegen, zodat de rijst de kans heeft om deze op te nemen en de smaken te absorberen. Dat lijkt een heel gedoe, maar dat valt erg mee. Risotto koken is beslist niet moeilijk en als je zorgt dat je goed voorbereid te werk gaat, dan slaagt je risotto zeker.

Risotto met drie kazen – tips

Zoals de titel van dit recept al aangeeft, gebruik je voor deze risotto drie verschillende kazen. Uiteraard hebben we gekozen voor drie Italiaanse soorten, namelijk Gorgonzola, Parmezaanse kaas en ricotta. Drie heel verschillende type kaas, maar dat maakt het juist zo lekker om ze te combineren. De Gorgonzola een beetje pit, de Parmezaan voor de hartige touch, en de ricotta maakt de risotto met drie kazen heerlijk romig. Zit er een kaas bij die je minder lekker vindt, vervang hem dan rustig door een ander soort.

Houd je een restje over? Deze risotto is, doordat er geen grotere stukjes in zitten, bijzonder geschikt om arancini van te maken. Arancini zijn een soort bitterballen gemaakt van risotto. Heerlijk als borrelhapje, of als onderdeel van een antipasti schotel.

Risotto met drie kazen

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter hete groentebouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 100 gram gorgonzola, in stukjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram ricotta
  • witte peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met drie kazen:

Zet alles dat je nodig hebt klaar. Zo kun je je aandacht bij het bereiden van de risotto houden en voorkom je dat het gerecht aanbrandt omdat je niet op tijd bouillon toegevoegd hebt of geroerd.

Zorg dat de bouillon goed heet is.

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan, en bak hierin op een laag vuurtje de ui glazig. Doe de rijst erbij en roer deze goed, zodat alle rijstkorrels een laagje vet krijgen. Blus af met de wijn.

Zodra de wijn is opgenomen door de rijst, schenk je een scheutje van de hete groentebouillon bij de rijst. Je blijft roeren tot dit geheel is opgenomen door de rijst. Dan doe je er weer een scheutje bouillon bij, blijven roeren etc. Dat blijf je herhalen je tot alle bouillon door de rijst is opgenomen. De rijst zou nu gaar moeten zijn. Dit proces zal ongeveer 20 minuten duren.

Proef nu om te controleren of de risotto gaar is.

Roer nu alle drie de kazen door de risotto en laat ze goed smelten. Haal de pan van het vuur. Breng de risotto op smaak met de witte peper.

Serveer de risotto met drie kazen direct. Lekker met een rucolasalade en een glas frisse, witte wijn.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met rode bieten
Risotto

Risotto met rode bieten

Risotto met groene erwten
Risotto

Risotto met groene erwten

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes
Risotto

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Tomatenrisotto
Risotto

Tomatenrisotto met raapsteeltjes; Kleurrijk en bomvol smaak.

Risotto met asperges en daslook
Risotto

Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Risotto

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

veertien + 12 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen