• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, december 9, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Risotto

Risotto met drie kazen

door Elise de Haan
in Risotto
0
0
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen – Risotto, dat is toch echt een van de lekkerste soorten comfortfood uit de Italiaanse keuken. Het is een bijzonder veelzijdig gerecht, want je kunt eindeloos variëren met eindeloos veel verschillende ingrediënten. Risotto is er van heel eenvoudig en basic, tot recepten waar veel ingrediënten aan te pas komen. De risotto met 3 kazen is heel eenvoudig te maken. Je kookt eigenlijk een vegetarische basisrisotto, waar je aan het eind van de kooktijd de kaas in laat smelten. Dat is alles. Niets ingewikkelds aan, maar wel heel erg lekker. Zeker de kaasliefhebber zal dit gerecht weten te waarderen.

Risotto koken, dat vergt even wat geduld

Het maken van risotto met drie kazen vereist wat aandacht en geduld, omdat de rijst constant geroerd moet worden om ervoor te zorgen dat deze gelijkmatig kookt en niet aan de bodem van de pan blijft kleven. Het is belangrijk om de bouillon langzaam toe te voegen, zodat de rijst de kans heeft om deze op te nemen en de smaken te absorberen. Dat lijkt een heel gedoe, maar dat valt erg mee. Risotto koken is beslist niet moeilijk en als je zorgt dat je goed voorbereid te werk gaat, dan slaagt je risotto zeker.

Risotto met drie kazen – tips

Zoals de titel van dit recept al aangeeft, gebruik je voor deze risotto drie verschillende kazen. Uiteraard hebben we gekozen voor drie Italiaanse soorten, namelijk Gorgonzola, Parmezaanse kaas en ricotta. Drie heel verschillende type kaas, maar dat maakt het juist zo lekker om ze te combineren. De Gorgonzola een beetje pit, de Parmezaan voor de hartige touch, en de ricotta maakt de risotto met drie kazen heerlijk romig. Zit er een kaas bij die je minder lekker vindt, vervang hem dan rustig door een ander soort.

Houd je een restje over? Deze risotto is, doordat er geen grotere stukjes in zitten, bijzonder geschikt om arancini van te maken. Arancini zijn een soort bitterballen gemaakt van risotto. Heerlijk als borrelhapje, of als onderdeel van een antipasti schotel.

Risotto met drie kazen

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter hete groentebouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 100 gram gorgonzola, in stukjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram ricotta
  • witte peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met drie kazen:

Zet alles dat je nodig hebt klaar. Zo kun je je aandacht bij het bereiden van de risotto houden en voorkom je dat het gerecht aanbrandt omdat je niet op tijd bouillon toegevoegd hebt of geroerd.

Zorg dat de bouillon goed heet is.

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan, en bak hierin op een laag vuurtje de ui glazig. Doe de rijst erbij en roer deze goed, zodat alle rijstkorrels een laagje vet krijgen. Blus af met de wijn.

Zodra de wijn is opgenomen door de rijst, schenk je een scheutje van de hete groentebouillon bij de rijst. Je blijft roeren tot dit geheel is opgenomen door de rijst. Dan doe je er weer een scheutje bouillon bij, blijven roeren etc. Dat blijf je herhalen je tot alle bouillon door de rijst is opgenomen. De rijst zou nu gaar moeten zijn. Dit proces zal ongeveer 20 minuten duren.

Proef nu om te controleren of de risotto gaar is.

Roer nu alle drie de kazen door de risotto en laat ze goed smelten. Haal de pan van het vuur. Breng de risotto op smaak met de witte peper.

Serveer de risotto met drie kazen direct. Lekker met een rucolasalade en een glas frisse, witte wijn.

Tafel lekker !!

DeelPin19TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kiprisotto met kastanjechampignons
Risotto

Kiprisotto met kastanjechampignons

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes
Risotto

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes

Risotto met rode bieten
Risotto

Risotto met rode bieten

Risotto met groene erwten
Risotto

Risotto met groene erwten

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Tomatenrisotto
Risotto

Tomatenrisotto met raapsteeltjes; Kleurrijk en bomvol smaak.

Risotto met asperges en daslook
Risotto

Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

kipfilet recepten
Specials

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Check het recept of lees de info
Desserts van schuimpjes

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

loaded fries

Loaded fries; de patat met extra’s

Doe maar gewoon kerst - kerstrecepten

Doe maar gewoon KERST

Recept in de picture

Aardappelgratin met Romero
Bijgerecht

Aardappelgratin met Romero

Ben je een kaas- en een aardappelliefhebber? Dan moet je echt de aardappelgratin met Romero en knoflook eens proeven. Té lekker!

Check het recept of lees de info
Pannenkoek met ham en kaas

Pannenkoek met ham en kaas; op z’n Italiaans

Hollands stoofpotje

Hollands stoofpotje; van runderlappen

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • Elise de Haan op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Elise de Haan op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen