• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Risotto

Risotto met groene erwten

Elise de Haan door Elise de Haan
in Risotto
0
0
Risotto met groene erwten

Risotto met groene erwten – Gedroogde groene erwten zijn altijd handig om in je voorraadkast te hebben. Want groene erwten zijn lekker en gezond en verse doperwten zijn nu eenmaal niet altijd voorhanden. We hebben een heerlijke, romige, risotto voor je gemaakt. Vol groene erwten en met als verse toevoeging regenboogwortels. Samen met de groene erwten zorgen de blokjes regenboogwortel voor een vrolijk gekleurd bordje comfortfood! Kun je geen regenboogwortels vinden? Uiteraard kun je dit recept dan ook maken met gewone oranje wortels. Of je kunt in blokjes gesneden winterpeen nemen. Het gerecht is helemaal vegetarisch en je zult door de groene erwten het vlees niet missen. Mocht je er toch iets van vlees of vis bij willen eten, gerookte zalm is een prima combinatie met deze risotto met groene erwten.

Gedroogde erwten

We hebben voor deze risotto met groene erwten gedroogde groene erwten gebruikt. Dat betekent dat je deze erwten eerst zult moeten weken en daarna koken. Dat klinkt erg omslachtig, want waarom zou je ze zelf koken als je ook een pot of een blik kunt opentrekken? Nou, misschien omdat het gewoon lekkerder is? Zelf gekookte groene erwten hebben meer smaak en meer ‘bite’ dan die uit een potje. Daarnaast, zoveel werk is het nou ook weer niet om het zelf te doen. Weken is een kwestie van in het water zetten. Dit kun je ’s nachts doen. En dat koken zal ongeveer een half uurtje in beslag nemen. In die tijd kun jij mooi de rest van de risotto voorbereiden toch? Een ander voordeel is dat gedroogde groene erwten (peulvruchten) een heel goede vleesvervanger zijn. Ze zijn een prima bron van plantaardige eiwitten en bevatten veel vezels. Alles bij elkaar is het een goed idee om eens wat vaker gedroogde groene erwten op tafel te zetten!

Gedroogde erwten recepten

Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Risotto met groene erwten

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram gedroogde groene erwten
  • 600 gram regenboog wortels, in kleine blokjes
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 400 gram risottorijst
  • 1250 ml warme groentebouillon
  • een flinke scheut witte wijn
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas (plus eventueel wat extra)
  • olie om in te bakken
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met groene erwten:

De avond van tevoren: controleer de gedroogde groene erwten op zaken die er in niet in horen en spoel ze af in een zeef. Doe ze in een diepe schaal en zet ze ruim onder water. Laat minimaal 12  uur weken.

Spoel de groene erwten af en zet ze op in schoon water. Hoe lang ze moeten koken is een beetje afhankelijk van hou oud de erwten zijn, het ras, et cetera. Bij ons waren ze na een half uur koken gaar. Controleer of de groene erwten gaar zijn door af en toe even te proeven, vanaf dat ze ongeveer 25 minuten gekookt hebben. Giet ze daarna af.

Kook ondertussen de in blokjes gesneden wortels beetgaar in wat water met zout. Giet af en spoel ze koud in een zeef om doorgaren te voorkomen.

Verhit wat olie in een flinke pan en zet hier de sjalot in aan. Een beetje glazig is genoeg, niet bruin laten worden. Voeg dan de rijst toe en bak deze heel even mee. Roer de rijst goed door de olie, zodat elke rijstkorrel een laagje olie krijgt. Blus af met de wijn.

Zodra de wijn bijna verdampt is, doe je een scheut bouillon bij de risotto. Terwijl je blijft roeren wordt de bouillon opgenomen door de rijst. Zodra de bouillon is opgenomen doe je er weer een scheut bij. Steeds blijven roeren. Dit proces duurt ongeveer 18 à 20 minuten. Dan zou de rijst beetgaar moeten zijn en de bouillon op. Proef na 18 minuten of de rijst gaar is. Als dat niet het geval is laat het dan nog even koken.

Zodra de rijst gaar is voeg je de crème fraîche en de Parmezaanse kaas toe. Roer dit goed door de risotto heen. Schep vervolgens de groene erwten en de wortel erdoor en warm het geheel nog even goed door. Breng de risotto met groene erwten op smaak met vers gemalen zwarte peper en indien nodig nog wat zout.

Serveer de risotto met groene erwten direct. Bestrooi eventueel met nog wat geraspte Parmezaan.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Tomatenrisotto
Risotto

Tomatenrisotto met raapsteeltjes; Kleurrijk en bomvol smaak.

Risotto met asperges en daslook
Risotto

Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Risotto

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Risotto

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Risotto

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes
Risotto

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes

Risotto met kreeft en saffraan
Rijstgerechten

Risotto met kreeft en saffraan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen