Risotto met paddenstoelen en geitenkaas – dit is comfortfood ten top! Risotto vol met gemengde paddenstoelen en geitenkaas en gerookt spek voor de hartige touch!
Wie houdt er niet van risotto? Een gerecht met oneindig veel mogelijkheden. De combinatie van ingrediënten maakt van deze risotto met paddenstoelen en geitenkaas een heerlijk gerecht. Je kunt alle soorten paddenstoelen gebruiken die jij lekker vindt. Gemengde paddenstoelen, in welke samenstelling dan ook zijn heerlijk, maar alleen (kastanje)champignons doen het ook prima in dit gerecht. De zachte geitenkaas en het gerookt spek maken van deze risotto een heerlijk hartig comfortfood!
Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram risottorijst
- 1 flinke ui, gesnipperd
- 1250 ml warme paddenstoelenbouillon
- 300 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 600 gram gemengde paddenstoelen, in plakjes gesneden
- 250 gerookte spekblokjes
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- olie, om in te bakken
- 200 gram zachte geitenkaas, in stukjes
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je risotto met paddenstoelen en geitenkaas:
Verhit wat olie in een wijde pan en bak hierin de ui even aan. Niet te donker laten kleuren. Voeg dan de risottorijst toe en roer deze er goed door heen, zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Blus af met de wijn en blijf roeren. Zodra de wijn is opgenomen door de rijst, voeg je een scheut paddenstoelenbouillon toe. Blijf regelmatig roeren, zodat de rijst niet aan de bodem van de pan plakt. Zodra de bouillon is opgenomen voeg je een nieuwe scheut toe. Dit blijf je herhalen tot de rijst gaar is. Dat zal, afhankelijk van het soort rijst dat je gebruikt, 18 tot 20 minuten duren. Controleer dit door te proeven.
Verhit ondertussen een koekenpan of braadpan. Bak hierin het gerookt spek uit. Dit kan zonder olie, er komt genoeg vet uit het spek. Voeg de knoflook, tijm en de paddenstoelen toe en bak deze tot de paddenstoelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Als de risotto gaar is, voeg je de geitenkaas toe. Roer deze er goed door tot alle kaas gesmolten is. Schep vervolgens het paddenstoelenmengsel er doorheen. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
Serveer de risotto met paddenstoelen en geitenkaas direct. Garneer eventueel met wat extra geitenkaas en tijmblaadjes.
Tafel lekker !!