• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Risotto

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

door Elise de Haan
in Risotto
0
0
Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas – dit is comfortfood ten top! Risotto vol met gemengde paddenstoelen en geitenkaas en gerookt spek voor de hartige touch!

Wie houdt er niet van risotto? Een gerecht met oneindig veel mogelijkheden. De combinatie van ingrediënten maakt van deze risotto met paddenstoelen en geitenkaas een heerlijk gerecht. Je kunt alle soorten paddenstoelen gebruiken die jij lekker vindt. Gemengde paddenstoelen, in welke samenstelling dan ook zijn heerlijk, maar alleen (kastanje)champignons doen het ook prima in dit gerecht. De zachte geitenkaas en het gerookt spek maken van deze risotto een heerlijk hartig comfortfood!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram risottorijst
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 1250 ml warme paddenstoelenbouillon
  • 300 ml droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 600 gram gemengde paddenstoelen, in plakjes gesneden
  • 250 gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • olie, om in te bakken
  • 200 gram zachte geitenkaas, in stukjes
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met paddenstoelen en geitenkaas:

Verhit wat olie in een wijde pan en bak hierin de ui even aan. Niet te donker laten kleuren. Voeg dan de risottorijst toe en roer deze er goed door heen, zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Blus af met de wijn en blijf roeren. Zodra de wijn is opgenomen door de rijst, voeg je een scheut paddenstoelenbouillon toe. Blijf regelmatig roeren, zodat de rijst niet aan de bodem van de pan plakt. Zodra de bouillon is opgenomen voeg je een nieuwe scheut toe. Dit blijf je herhalen tot de rijst gaar is. Dat zal, afhankelijk van het soort rijst dat je gebruikt, 18 tot 20 minuten duren. Controleer dit door te proeven.

Verhit ondertussen een koekenpan of braadpan. Bak hierin het gerookt spek uit. Dit kan zonder olie, er komt genoeg vet uit het spek. Voeg de knoflook, tijm en de paddenstoelen toe en bak deze tot de paddenstoelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Als de risotto gaar is, voeg je de geitenkaas toe. Roer deze er goed door tot alle kaas gesmolten is. Schep vervolgens het paddenstoelenmengsel er doorheen. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.

Serveer de risotto met paddenstoelen en geitenkaas direct. Garneer eventueel met wat extra geitenkaas en tijmblaadjes.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - PaddenstoelenKaasKaas - Geitenkaas
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met drie kazen
Risotto

Risotto met drie kazen

Risotto met rode bieten
Risotto

Risotto met rode bieten

Risotto met groene erwten
Risotto

Risotto met groene erwten

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes
Risotto

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Tomatenrisotto
Risotto

Tomatenrisotto met raapsteeltjes; Kleurrijk en bomvol smaak.

Risotto met asperges en daslook
Risotto

Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen