• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

door Elise de Haan
in Risotto
0
0
Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Risotto met snijbonen en blauwe kaas – Zin in een bordje vegetarisch comfortfood? Dan is deze risotto met snijbonen en blauwe kaas precies wat je nodig hebt! De blauwaderkaas geeft het gerecht een lekkere, kazige smaak, en de snijbonen geven er een zomers tintje aan. Want verse snijbonen zijn een heerlijke zomerse groente en ze passen prima in een risotto, ondanks dat Italianen waarschijnlijk niet eens snijbonen kennen. En, risotto maken is echt niet moeilijk. Als je de stappen in de receptbeschrijving volgt en zorgt dat alle ingrediënten klaar staan, dan kan er weinig mis gaan.

Snijbonen

Ze werden lang als ouderwets beschouwd, maar tegenwoordig zie je ze weer volop, verse snijbonen. Vaak liggen ze voorgesneden in het koelvak van de groenteafdeling in de supermarkt, en natuurlijk ook in glazen potten. Maar wij gaan natuurlijk voor vers in deze risotto! De lekkerste snijbonen snijd je gewoon zelf. Met een ouderwetse snijbonenmolen, want jawel, die worden nog steeds verkocht. Heb je geen snijbonenmolen? Met een scherp mes lukt het uiteraard ook. Eventueel kun je een keukenmachine gebruiken.

Welke kaas in de risotto met snijbonen en blauwe kaas?

Wij hebben voor dit recept roquefort gebruikt. Dit is een van de pittigste blauwaders onder de Franse kazen en die geeft een stevige kaassmaak aan de risotto. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ander soort blauwaderkaas. Denk aan Danish blue, Castello blue, of de Nederlandse blauwklaver.

Franse kazen

Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?

Snijbonen of scheermesjes; Drie manieren om ze vaker op tafel te zetten

Snijbonen of scheermesjes; Meerdere manieren om ze vaker op tafel te zetten

Snijbonen worden steeds verder weggestopt in het assortiment van de groenteman. Tijd voor actie! 3 tips om doordeweeks snijbonen te serveren.

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram risottorijst
  • 400 gram snijbonen, gesneden
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1250 ml warme groentebouillon
  • 200 gram pittige blauwaderkaas, verkruimeld
  • witte peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met snijbonen en blauwe kaas:

Kook de gesneden snijbonen beetgaar in water met wat zout. Let er op dat ze niet te gaar worden. Giet ze af in een zeef en spoel ze koud onder de kraan. Laat de snijbonen goed uitlekken.

Verhit wat olijfolie in een ruime en voeg de gesnipperde ui toe. Bak deze in een paar minuten glazig. Doe dan de risottorijst erbij en roer goed door de olie en bak heel even mee, zodat alle rijstkorrels glanzen. Blus af met de witte wijn.

Als de wijn verdampt is, giet je een scheutje van de warme groentebouillon bij de rijst. Je blijft roeren tot dit is opgenomen door de rijst. Dan doe je er weer een scheutje bouillon bij, blijven roeren etc. Dat herhaal je tot alle bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst gaar is. Dit kan ongeveer 18-20 minuten duren.

Controleer of de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en roer de blauwaderkaas er goed doorheen. Schep vervolgens de snijbonen door de risotto. Breng het gerecht op smaak met een beetje nootmuskaat en wat witte peper. Voeg eventueel wat zout toe. Wel eerst proeven, want mogelijk is de risotto al zout genoeg door de bouillon en de kaas.

Serveer de risotto met snijbonen en blauwe kaas in diepe borden of grote kommen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVegetarisch
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tomatenrisotto
Risotto

Tomatenrisotto met raapsteeltjes; Kleurrijk en bomvol smaak.

Risotto met asperges en daslook
Risotto

Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Risotto

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Risotto

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Risotto

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Risotto met groene erwten
Risotto

Risotto met groene erwten

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes
Risotto

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes

Risotto met kreeft en saffraan
Rijstgerechten

Risotto met kreeft en saffraan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen