• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Aardappel, maar dan echt anders. Boordevol eerlijke, verse ingrediënten

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
0
0
Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika – In de supermarkt vind je potjes waarmee je aardappel ‘anders’ maakt. ‘Anders’ als in dat je kant-en-klaar voorgekookte aardappelschijfjes of iets dergelijks mengt met de inhoud van een potje en dat vervolgens in de oven schuift. Leuk bedacht en lekker makkelijk, maar weet je dat je dergelijke aardappelschotels ook heel makkelijk zelf kunt maken? Zonder potjes, maar wel met eerlijke, verse ingrediënten. Ook is een helemaal zelfgemaakt gerecht veel lekkerder natuurlijk. Deze romige aardappelschotel met kip en paprika is daar een heerlijk voorbeeld van. Ga jij het eens proberen zonder potjes?

Reblochon

Een van de ingrediënten in de romige aardappelschotel met kip en paprika is reblochon. Reblochon is een Franse gewassen-korstkaas uit de Haute-Savoie, in de Alpen. Deze kaas wordt gemaakt van volle rauwe, koemelk. De kaas wordt in Frankrijk veel gebruikt voor de bereiding van Tartiflette, ook een aardappelgerecht uit de oven. In Nederland koop je Reblochon bij de kaasspeciaalzaak. Wil je een ander soort kaas gebruiken, of een kaas van gepasteuriseerde melk? Je kunt dan ook kiezen voor brie, of camembert of iets dergelijks. Neem in ieder geval een zachte Franse kaas met een (gewassen) korst. Deze kazen smelten goed als ze verhit worden.

Romige aardappelschotel met kip en paprika- tips

Je kunt dit gerecht van tevoren bereiden en op een later moment afbakken. Zet de schaal dan afgedekt in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.

In plaats van de gerookte kipfilet die er is gebruikt in de romige aardappelschotel kun je ook kiezen voor hamblokjes of uitgebakken spekjes. Stukjes uitgebakken salami of chorizo zijn vast ook een lekker alternatief.

Gebruik wel vastkokende aardappels voor de romige aardappelschotel met kip en paprika. Als je kruimig kokende aardappels gebruikt zullen ze uit elkaar vallen en met de overige ingrediënten een kleffe massa vormen.

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in schijfjes
  • 2 flinke uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 puntpaprika's in reepjes, kleur naar keuze
  • 150 gram gerookte kipfilet, in reepjes of blokjes gesneden
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 3 theelepels gedroogde oregano
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • scheut witte wijn
  • flinke hand gehakte peterselie
  • peper en zout
  • 500 gram reblochon, in dunne plakken
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een romige aardappelschotel met kip en paprika:

Kook de aardappelschijfjes een paar minuten voor in wat water met zout, tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze even uitdampen.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui, de knoflook en de paprika tot ze beetgaar zijn. Laat het niet te donker kleuren. Voeg de gerookte paprika, en de oregano toe. Blus af met een scheutje witte wijn. Meng de crème fraîche door de groente zodat er een soort saus ontstaat. Schep de kipreepjes en de peterselie (houd een beetje achter ter garnering) er door heen. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de aardappelschijfjes door de saus. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de helft van het aardappelmengsel over in een vuurvaste schaal. Verdeel de helft van de kaas er overheen. Daarop schep je de andere helft van het aardappelmengsel en dat dek je af met de andere helft van de kaas. Strooi daar de achtergehouden peterselie overheen.

Plaats de schaal op een rooster in het midden van de oven en laat de romige aardappelschotel met kip en paprika goed warm worden. Let er op dat de kaas niet te donker kleurt. Dek de schaal anders af met aluminiumfolie.

Serveer met een groene salade voor wat extra groente.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenAardappelgratin
DeelPin25Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Vegetarische aardappelschotel
Hoofdgerecht

Vegetarische aardappelschotel; een dagje zonder vlees

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen