• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Savooiekool met ossenhaaspuntjes in paprikasaus

door Linda
in Hoofdgerecht
0
0
Savooiekool met Ossenhaaspuntjes

Savooiekool met Ossenhaaspuntjes in paprikasaus – Wil je eens een hoofdgerecht op tafel zetten dat bomvol groente zit maar zonder dat je alleen maar groente op je bord ziet? Dit is zo’n winnaar. Ideaal voor een weekeind als je iets meer tijd hebt, maar ook door de week is deze prima te doen, je kunt namelijk veel al een dagje eerder voorbereiden. En zeg nu zelf, tegen deze verse groenten kan geen kant-en-klaar maaltijd op!

Met dit gerecht zet je een kleurrijke en verse maaltijd op tafel. De savooiekool met paprika is al een kleurenfestijn op zich. Daarnaast maken we de luxe ossenhaaspuntjes af met een zelfgemaakt paprikasausje. Ga voor die ossenhaaspuntjes wel naar een echte slager die weet waar het vlees vandaan komt, je proeft dit gegarandeerd terug op je bord. Serveer het vlees en de groenten met witte rijst.

Savooiekool

Savooiekool of groene kool; twee namen voor één koolsoort

De savooiekool word ook wel groene kool genoemd. Waar komt die vandaan? Waar let je op bij de aankoop? En wat kun je ermee maken?

Paprika

Paprika, in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Savooiekool met ossenhaaspuntjes in paprikasaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 rode puntpaprika
  • 2 gele puntpaprika
  • 1 oranje puntpaprika
  • olijfolie
  • 1 grote rode ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 x 1 theelepel paprika-chilikruiden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 50 ml water
  • 150 ml slagroom
  • peper en zout
  • peterselie
  • 1/2 savooiekool
  • 400 gram ossenhaaspuntjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • een kleine citroen

Bereidingswijze van dit recept

Savooiekool met ossenhaaspuntjes in paprikasaus maak je zo:

Begin met het maken van de saus: Snijd een rode paprika, een gele paprika en een oranje paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd dan de stukken nog een keer in de lengte door en een keer in de breedte. Snijd een rode ui in grove ringen. Pel drie knoflookteentjes en snijd ze doormidden. Leg paprika, ui en knoflook in een ingevette ovenschaal. Schenk er wat olijfolie over en meng de groente zodat alles een klein laagje olie heeft. Strooi er een theelepel Italiaanse kruiden over en zet dit in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat dit een half uurtje garen. Schep dan de groente uit de ovenschaal en snij alles fijn. Schep de groente met 2 eetlepels olie in een maatbeker en pureer het geheel met een staafmixer. Schep dit mengsel in een klein pannetje en verwarm dit langzaam. Schenk het water en de room er bij en breng op smaak met een theelepel paprika-chilikruiden, peper en zout. Schep als laatste de versgehakte peterselie erdoor. (Deze saus zou je een dag van tevoren ook kunnen maken, dan hoef je hem alleen nog op te warmen voor het serveren)

Voor de kool: Snijd een halve savooiekool in reepjes en spoel de kool af met water. Verwijder de zaadlijsten van een rode en een gele paprika’s en snijd ze in de breedte in reepjes. Bak eerst de paprikastukjes totdat ze wat zachter worden. Schep daarna de kool erbij en bak dit totdat de gewenste hardheid is bereikt. Voor wat knapperige kool zal dit zo’n 2 – 3 minuten zijn en hoe langer je bakt, hoe zachter het wordt. Schep daarna 1 el paprikasaus door de groente en breng op smaak met peper en zout.

Voor de ossenhaaspuntjes:

Kruid de ossenhaaspuntjes met een marinade van 2 eetlepels olijfolie, 1 tl peper, 1 tl zout,1 tl paprika-chilikruiden,1 el paprikapoeder en sap van een halve kleine citroen. Dit kan eventueel al een dag van tevoren, maar korter marineren kan ook. Bak op hoog vuur de puntjes rondom mooi bruin en medium gebakken. Zet het vuur dan laag en schep de warme paprikasaus erdoor en laat alles nog 1 minuut doorwarmen.

Serveer het vlees met rijst en de savooiekool en strooi er nog wat peterselie over als garnering.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Rundvlees - Ossenhaas
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen
Risotto

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Wrap met gegrilde groenten
Hoofdgerecht

Wrap met gegrilde groenten, tomatenpesto en mozzarella

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen