• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

Geen kant-en-klaar geschilde aardappelen gebruiken. Gewoon even lekker zelf schillen!

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
0
0
Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

Spaanse aardappelschotel – Eigenlijk stiekem een gewoon AGV’tje, maar wel een bijzondere, deze heerlijk gekruide aardappelschotel, met paprika en chorizo! Je maakt hem helemaal zelf, met vers gekookte krieltjes, lekker pittige chorizo en kleurige paprika. Verras jij je tafelgenoten vanavond met deze Spaanse aardappelschotel met paprika en chorizo?

Aardappels, die kook je toch zelf?

We hebben voor deze Spaanse aardappelschotel verse krieltjes gebruikt. Vers betekent in dit geval, gewoon zelf krieltjes koken. Geen kant-en-klaar, voorgekookte aardappeltjes uit het koelvak van de supermarkt dus. Je denkt nu misschien, ‘maar dat is toch lekker makkelijk?’ Klopt helemaal, maar makkelijk is beslist niet altijd lekkerder. En zeg nou zelf, wat is de moeite van het zelf koken van de aardappeltjes? Je hoeft ze niet te schillen, en het koken kost je hooguit een kwartier. Daarnaast zijn gewone aardappels een stuk voordeliger dan voorgekookte, geschilde aardappels uit de koeling!

Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo – tips

In dit gerecht hebben we pittige chorizo gebruikt. Chorizo is een Spaanse, droge worst, met een kruidige smaak. Er bestaan hele pittige, maar ook veel mildere varianten van deze Spaanse delicatesse. Hou je van pittig? Dan gebruik je een pittige versie, mag het wel wat zachter van smaak? Dan kies je gewoon voor een mildere soort. Kortom, kies wat jou het beste past.

Als je deze Spaanse aardappelschotel bereid hebt, dan is het het lekkerst om hem meteen te serveren. Wil je niet gelijk eten? Kook dan de krieltjes voor, en zet ze in de marinade. De krieltjes kunnen gerust een paar uur in de marinade staan. Dat zal de smaak intenser maken, maar dat is eigenlijk nog wel lekkerder misschien. Snijd en hak de groenten vast. Zet alles afgedekt in de koelkast. Zo kun je het gerecht heel snel afmaken op het moment dat je de Spaanse aardappelschotel wilt gaan serveren.

Spaanse aardappelschotel

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Aardappelschotels

Aardappelschotels; heerlijke recepten!

Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!

Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo krieltjes, ongeschild
  • 3 paprika's, bijvoorbeeld rood, geel en groen, in reepjes
  • 200 gram pittige chorizo, in stukjes van ongeveer 1 cm
  • 1 rode ui, in niet te dunne kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel zout
  • 20 gram bladpeterselie, gehakt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Spaanse aardappelschotel:

Was de krieltjes en kook ze in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en laat ze goed uitdampen.

Meng in een schaal de olijfolie, het gerookt paprikapoeder, de oregano, de chilivlokken, het zout tot een marinade. Schep hier de gekookte krieltjes in om en zet even weg.

Snijd intussen de paprika, de ui en de chorizo. Hak de knoflook en de peterselie.

Verhit een wok of grote braadpan. Gebruik hierbij geen olie of andere vetstof. Bak de chorizo aan. Hieruit zal voldoende vet losgelaten worden Let er op dat de worst niet verbrandt, want dat kan heel snel gaan.

Doe de gemarineerde krieltjes bij de chorizo in de pan en bak ze een paar minuten mee.

Voeg dan de ui, de knoflook en de paprikareepjes toe. Bak alles, terwijl je het regelmatig omschept, tot de paprika en de ui beetgaar zijn.

Zet het vuur uit en schep de peterselie door het aardappelmengsel.

Serveer de Spaanse aardappelschotel direct.

Tafel lekker !!

DeelPin1117Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hasselback aardappels
Bijgerecht

Hasselback aardappels, je moet ze eens gemaakt hebben

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

gevulde aardappelen met spek en ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met spek en ui

Aardappelen bewaren
Kookschool

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

aardappelmuffins van geraspte aardappel
Bijgerecht

Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen