Spaanse Tortilla – Vaak zijn de originele recepten van klassiekers heel eenvoudig. Door de jaren heen worden er dan verschillende dingen bij verzonnen. Nu moet je iedere kok zijn vrijheid geven om te koken hoe hij of zij dat wil. Toch is het basisrecept voor Spaanse tortilla een typisch voorbeeld van de kracht van pure eenvoud. Juist daarom is het leuk om die basis af en toe weer eens naar voren te halen. Aardappelen, Uien, Eieren. Meer is het niet. Met deze eenvoudige, alledaagse en verse ingrediënten zet je een dijk van een gerecht op tafel.
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Spaanse tortilla
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 450 gram aardappelen, geschild in plakjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 7 eieren
- olijfolie
- zout & peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Spaanse tortilla:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappels tot ze goudbruin en gaar zijn. Bestrooi met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet. Voeg de ui toe in de pan en bak al omscheppend tot de ui kleur krijgt. Doe de ui in het vergiet bij de aardappelen.
Breek de 7 eieren in een kom, voeg zout en peper toe en kluts de eieren met een vork. Giet de aardappelen en ui bij dit mengsel en roer zodat alles bedekt wordt met het ei. Doe wat olijfolie in de koekenpan en giet alles in de pan zodra de olie heet is. Laat alles op een zacht vuur garen met een deksel op de koekenpan. Zodra de bovenkant iets gestold is de pan omdraaien, zodat de tortilla in de deksel terechtkomt en laat de tortilla met de ongebakken kant in de pan glijden zodat die bruin kan worden. Zowel warm als koud is de Spaanse tortilla met aardappel en ui erg lekker.
Tip
Voeg tijdens het bakken van de aardappelen en ui, pimenton toe, dat is een gerookt paprikapoeder wat de tortilla een extra smaakbeleving geeft.
Tafel lekker !!