Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof– Bij jachtsaus denk je al gauw aan een schnitzel, maar las eens een dag zonder vlees in en maak wel de saus maar laat de schnitzel achterwege.
De jachtsaus
Een goede jachtsaus is bijzonder geschikt in een maaltijd zonder vlees omdat deze boordevol paddenstoelen zit en een heerlijk volle smaak heeft. De paddenstoelen zijn een prima vervanger voor vlees omdat ze veel eiwitten bevatten. De jachtsaus, die ik in dit recept gebruik, maakten we al eens eerder en het recept ervoor vind je hier.
Spatzle met jachtsaus
Deze jachtsaus is heerlijk op spatzle want spatzle vraagt om saus. Als groente geven we er gebakken witlof bij want die past namelijk perfect bij dit gerecht. Als je dit gerecht maakt, zal zelfs de vleeseter het vlees niet missen. Spatzle maak je zelf volgens het recept op de site of wanneer je gedroogde spatzle gebruikt kook je het volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Gebakken witlof
- 4 stronkjes witlof
- Klontje boter
- Peper en zout
Snij de stronkjes witlof in 4 en haal er het meeste van de harde kern uit maar niet helemaal zodat de bladeren aan elkaar blijven zitten. Smelt de boter in een koekenpan en bak daar de stronkjes in. Leg ze op de snijkant zodat ze mooi kunnen kleuren. Zet het vuur lager wanneer de gewenste kleur is bereikt. Ze moeten beetgaar zijn. Strooi er zout en peper over en serveer met de spatzle met jachtsaus.
Tafel lekker !!
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.
Ziet er allemaal héérlijk uit. Alleen het recept van de jachtsaus, gemaakt van wildfond, voor een jachtsaus zonder vlees zou misschien aangepast kunnen worden?
Het staat iedereen uiteraard vrij om zelf recepten aan te passen M.J.