Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof – Spätzle is een lekkernij die we kennen van onze zuiderburen. Serveer die spatzle met jachtsaus en gebakken witlof en je hebt een maaltijd zonder vlees. Maar die jachtsaus dan? Die jachtsaus heeft niets te maken met een schnitzel. Nee, hij is niet vegetarisch, er wordt een wildbouillon voor gebruikt. Maar voor een dagje zonder vlees heb je hier een heerlijk gerecht.
De jachtsaus
Een goede jachtsaus is bijzonder geschikt in een maaltijd zonder vlees omdat die saus boordevol paddenstoelen zit en ook nog eens een heerlijke volle smaak heeft. De paddenstoelen zijn een prima vervanger voor vlees omdat er veel eiwitten in zitten. De jachtsaus, die ik in dit recept gebruik, maakten we al eens eerder en het recept ervoor vind je hier.
Spatzle met jachtsaus
Deze jachtsaus is heerlijk op spatzle want spatzle vraagt om saus. Als groente geef je er lekker gebakken witlof bij, want die past perfect bij dit gerecht. Als je dit gerecht maakt, zal zelfs de vleeseter het vlees niet missen. Spatzle maak je zelf volgens het recept op de site of (als je gedroogde spatzle gebruikt) je kookt het volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Gebakken witlof
- 4 stronkjes witlof
- een klontje boter
- zout en peper
Snij de stronkjes witlof in vieren en haal er het meeste van de harde kern uit, maar niet helemaal zodat de bladeren aan elkaar blijven zitten. Smelt de boter in een koekenpan en bak daar de stronkjes in. Leg ze op de snijkant zodat ze mooi kunnen kleuren. Zet het vuur lager als het witlof de gewenste kleur heeft. Ze moeten beetgaar zijn. Strooi er zout en peper over en serveer met de spatzle met jachtsaus.
Tafel lekker !!
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Ziet er allemaal héérlijk uit. Alleen het recept van de jachtsaus, gemaakt van wildfond, voor een jachtsaus zonder vlees zou misschien aangepast kunnen worden?
Het staat iedereen uiteraard vrij om zelf recepten aan te passen M.J.