Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spinazie spatzle met ricotta

Spatzle maken is een trucje dat je even door moet hebben. Is het eenmaal gelukt, dan is deze spinazie spatzle met ricotta een heerlijke aanrader.

0 525

Spinazie spatzle met ricotta; een eenvoudig spinazie gerecht, heerlijk zacht en romig door de toevoeging van ricotta en kaas

Spinazie spatzle

Deze spatzle is mooi groen door de toevoeging van veel spinazie. Stoom verse spinazie gaar en laat deze afkoelen of neem hiervoor diepvries spinazie. Knijp de afgekoelde spinazie goed uit en hak deze zeer fijn. Het beste gaat dit in een Magimix of in een blender. Bij gebruik van Magimix mogen de rest van de ingrediënten erbij wanneer de spinazie eenmaal fijn gemalen is. Bij gebruik van een blender de spinazie in een kom overbrengen en mengen met de rest van de ingrediënten.


Voor de spinazie spatzle

verse spatzle spinazieSpatzle voor 4 personen

  • 250 gram spinazie gepureerd
  • 3 eieren
  • 300 gram patentbloem
  • een snuf nootmuskaat
  • 1 theelepeltje zout

Voor de saus

  • 250 gram ricotta
  • 250 gram bouillon naar keuze
  • 200 gram gekookte ham
  • 200 gram geraspte kaas naar keuze
  • 2 lente-uitjes

Meng de ingrediënten voor de spatzle tot een enigszins lopend deeg. Is het deeg te slap voeg er dan een beetje bloem aan toe tot de gewenste dikte bereikt is. Roer het deeg met een mixer minimaal 5 minuten, in de Magimix is 1 minuut voldoende. Zet het deeg het liefst een uurtje afgedekt weg. Hierdoor is het makkelijker te verwerken. Maak nu eerst de saus door de Ricotta samen met de bouillon te verwarmen.  Breng de saus tegen de kook aan maar laat deze niet doorkoken. Los hier de geraspte kaas in op en verwarm de in stukjes gesneden ham mee. Snij ringetjes van de lente-uitjes en roer deze er op het laatste moment doorheen. Zet een royale pan op met water en zout en breng dit aan de kook. Snij je spatzle met behulp van een zeef of krabber boven het kokend water en kook de spatzle in porties gaar. Zie hier meer over spatzle koken.  Schep de spinazie spatzle uit het water en laat deze goed uitdruppen. Voeg de spinazie spatzle toe aan de saus en meng alles door elkaar. Breng de spinazie spatzle met ricotta over op een bord, decoreer met een beetje geraspte kaas en serveer direct.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer