Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes – Kook dagelijks met verse ingrediënten. Dat is de drijfveer waarmee wij onze recepten delen. Onderstaand recept is daar een heerlijk voorbeeld van.
Verse spinazie
Spinazie laat zich blijkbaar goed invriezen. Wie eventjes stilstaat voor de diepvriezer van de supermarkt ziet direct dat spinazie een grote plek inneemt vergeleken met andere diepvriesgroenten. Ze zijn er in blad, in deelblokjes, met room en dan ook nog heel veel verschillende merken. Waar is het voor nodig? Dat je daar in de wintermaanden een keer gebruik van maakt snappen we wel, maar in het voorjaar en in de zomer is er volop verse spinazie! Moestuiniers weten dat spinazie een zeer snel groeiende groente is. Kies voor vers mensen, dat is lekkerder en geeft je zoveel meer kookplezier.
Met een eitje
Spinazie en eieren horen traditioneel gewoon bij elkaar. Een dagje zonder vlees? Dit is de oplossing! Kook de eitjes zacht zodat je het eigeel lekker op kunt lepelen met je stukje brood.
Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram verse spinazie
- 25 gram boter
- 1 ui
- zout/peper
- nootmuskaat
- scheutje room ( optioneel )
- 6 – 8 eitjes
- 6 – 8 sneetjes brood
- roomboter om te besmeren.
Bereidingswijze van dit recept
Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes maak je zo:
Was de spinazie grondig en laat uitlekken in een vergiet. Besmeer de sneetjes brood aan beide zijden dun met boter. Bak ze in een koekenpan mooi bruin en krokant. Snij de sneetjes in 4 reepjes. Snij de ui fijn, smelt de boter en bak hierin het uitje lichtjes aan. Voeg er de uitgelekte spinazie aan toe en laat deze al omscheppend slinken. Kook intussen de eitjes ongeveer 4 minuten, ze moeten een lopende dooier hebben. Wanneer de spinazie goed geslonken mag de spinazie terug in het vergiet, druk het eventuele vocht eruit. Snij de spinazie naar wens, de ene vind erg fijn gesneden lekker de andere houdt het graag grof. Warm de spinazie goed door en breng op smaak met zot, peper en vers geraspte nootmuskaat. Voeg naar wens eventueel een scheutje room toe.
Tafel lekker !!