Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes – Dagelijks koken met verse ingrediënten. Dat is de drijfveer waarmee wij van Lekker Tafelen onze recepten delen. Dat vers koken met ingrediënten van het seizoen niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst het recept van spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes. Dit hoofdgerecht bestaat al jaren en is meer dan ooit het ideale recept voor een dagje zonder vlees.
Verse spinazie is het allerlekkerst!
Spinazie laat zich blijkbaar goed invriezen. Wie eventjes stilstaat voor de diepvriezer van de supermarkt ziet direct dat spinazie een grote plek inneemt vergeleken met andere diepvriesgroenten. Ze zijn er in blad, in deelblokjes, met room en dan ook nog heel veel verschillende merken. Waar is het voor nodig? Begrijpelijk dat je er in de wintermaanden een keer gebruik van maakt, maar in het voorjaar en de zomer is er volop verse spinazie! Moestuiniers weten dat spinazie een heel snel groeiende groente is. Kies voor vers mensen, dat is lekkerder en het geeft je zoveel meer kookplezier.
Spinazie is heel snel klaar
Het klaarmaken van spinazie is een fluitje van een cent. In de tijd dat de eieren koken is je spinazie ook klaar. Je bakt wat fijngesneden ui aan in een beetje boter en voegt daar de gewassen en uitgelekte spinazie aan toe. Af en toe omscheppen en klaar is de spinazie. Je kunt de spinazie eventueel nog kleiner snijden, maar echt nodig is het niet.
Met een zacht eitje en soldaatjes
Spinazie en eieren horen traditioneel gewoon bij elkaar. En als je dan zacht gekookte eitjes hebt, is een stukje brood om er bij te eten erg lekker. De soldaatjes zijn iets van vroeger en zijn vervangen door croutons. Het is een lekkere manier om oud brood op te werken en een keer geen aardappels te hoeven schillen. Soldaatjes zijn door hun vorm makkelijk om het lopende eigeel mee op te lepelen. Het is misschien een beetje ouderwets maar probeer het maar eens. De kans dat je spinazie vaker zo gaat serveren is aanwezig.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram verse spinazie
- 25 gram boter
- 1 ui
- zout en peper
- nootmuskaat
- scheutje room (optioneel)
- 6 – 8 eitjes
- 6 – 8 sneetjes brood
- roomboter om te besmeren
Bereidingswijze van dit recept
Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes maak je zo:
Was de spinazie grondig en laat uitlekken in een vergiet.
Besmeer de sneetjes brood aan beide zijden dun met boter. Bak ze in een koekenpan mooi bruin en krokant. Snijd de sneetjes in 4 reepjes.
Snijd de ui fijn, smelt de boter en bak hierin het uitje lichtjes aan. Voeg er de uitgelekte spinazie aan toe en laat die al omscheppend slinken.
Kook intussen de eitjes ongeveer 4 minuten, je wilt graag een lopende dooier hebben.
Als de spinazie goed geslonken mag de spinazie terug in het vergiet, druk het eventuele vocht eruit. Snijd de spinazie naar wens, de een vindt erg fijn gesneden lekker, de andere houdt het graag grof.
Warm de spinazie goed door en breng op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat. Voeg eventueel een scheutje room toe.
Tafel lekker !!