• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Bubble & Squeak (gebakken stamppot); Engelse lekkernij

door Redactie
in Stamppot
Bubble & Squeak
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Bubble & Squeak (gebakken stamppot) – Engeland is een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. En ook de Engelse keuken staat vaak bij ons op de etenstafel. Maar laatst zag ik dit gerecht voorbij komen, Bubble & Squeak. Het is een soort  gebakken stamppot in de vorm van een hele dikke pannenkoek. Als basis voor de Bubble & Squeak heb ik hutspot gebruikt met lekker uitgebakken spek. Maar eigenlijk is iedere stamppot geschikt om een Bubble & Squeak te maken.

Als eerste maak je de hutspot. Als deze klaar is ga je de Bubble & Squeak bakken. Dit gerecht kun je ook prima de volgende dag maken van de stamppot die je over hebt van de avond ervoor. Het omdraaien is even lastig, maar met een bord of plank gaat je het zeker lukken. Een gerecht dat variatie biedt op onze welbekende stamppot.

Bubble & Squeak (gebakken stamppot)

Stamppot voor 2 á 3 personen:

Bubble & SqueakHutspot

  • 750 gram aardappel
  • 400 gram winterpeen
  • 3 hele uien
  • 1 fijne rookworst
  • 1 eetlepel boter
  • 1 scheutje warme melk
  • zout & peper naar smaak
  • 200 gram spekjes

Bubble & Squeak

  • hutspot
  • 1 scheutje boter
  • 1 scheutje olie
  • peterselie, vers

Schrap de wortelen en snij deze in kleine stukjes. Schil de aardappel en snij deze ongeveer even groot als de wortelstukjes. Maak de ui schoon en snij deze in grove stukjes. Doe de wortel, aardappel en ui in een pan. Doe zoveel water in de pan dat alles onder staat en breng het geheel aan de kook met wat zout. Als het kookt kun je de verse rookworst erbij doen en laat het geheel 15 á 20 minuten koken tot alles lekker gaar is.

Bak de spekjes uit zodat ze lekker krokant worden. Haal de rookworst eruit en houd hem warm. Giet de aardappel, ui en wortel af. Doe alles terug in de pan en stamp het fijn met een stamper. Doe de boter erbij en een scheutje melk bij de stamppot . Doe de spekjes erbij en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Neem een anti-aanbak pan en doe hier een scheutje olie en boter in. Bedek de bodem met de stamppot tot een laag van ongeveer 5 á 6 cm dik. Zet de pan op middelhoog vuur en bak de stamppot rustig aan tot de onderkant mooi goudbruin wordt. Schuif de Bubble & Squeak op een bord en doe hem met de bruine krokante kant naar boven weer in de pan zodat de andere kant krokant kan worden.

Hij is klaar wanneer beide kanten goudbruin en krokant zijn. Serveer de Bubble & Squeak met de verse rookworst.

Tip voor jus: Doe een kop water in de pan waarin je de spekjes hebt uitgebakken. Voeg een bouillonblokje toe en laat dit oplossen. Maak van 2 eetl. water en 1 eetl. maïzena een papje en voeg dit beetje voor beetje toe aan de jus om dit te binden.

 

Tags: Groente - Wortels - WinterpeenVlees - Rookworst

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Rookworst - ingrediënten
Kookschool

Rookworst; Slagersrookworst is het lekkerst

hutspot
Stamppot

Hutspot of stamppot peen en uien

Indisch gekruide rookworst
Vleesgerechten

Indisch gekruide rookworst

Boerenkoolgratin met worst
Ovenschotel

Boerenkoolgratin met worst en Friese Nagelkaas

slagers rookworst - verse rookworst wellen
Kookschool

Zo bereid je een echte slagers rookworst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen