• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Knolselderij puree met paddenstoelen

Connie Derks door Connie Derks
in Stamppot
0
0
Knolselderij puree met paddenstoelen

Knolselderij puree met paddenstoelen –  Ook zonder vlees kun je een mooi gerecht op tafel zetten en grijp nu eens niet direct naar de champignons, maar neem voor de variatie eens andere paddenstoelen. Deze combineren weer perfect met de nootachtige smaak van de knolselderij.

Steeds vaker een dagje zonder vlees

Vegetarisch eten saai? Nee hoor helemaal niet. Vroeger kwamen we vaak niet verder dan de champignon omelet als we moesten koken voor vegetariërs, en niet alleen de thuiskok, maar ook de restaurants hadden er best moeite mee, of was het gemakzucht dat kan ook natuurlijk. Nu zijn er steeds meer mensen die liever niet iedere dag vlees eten en af en toe een dag iets anders dan vlees of vis op tafel zetten. Paddenstoelen zijn een zeer goede vleesvervanger. Er zijn vooral in de herfst bij de groenteboer, op de markt of bij de betere supermarkt volop heerlijk paddenstoelen te koop. Vaak hebben deze niet meer nodig dan kort bakken in een pan met een beetje olie of boter. Voeg er wat lekkere kruiden aan toe en je hebt een makkelijke maaltijd zonder vlees.

Knolselderij niet alleen voor in de erwtensoep

Werd knolselderij vroeger vaak alleen in de erwtensoep gebruikt, nu staat deze steeds vaker op tafel. De nootachtige smaak doet het goed in vele gerechten. Je kan knolselderij koken, bakken, grillen en rauw verwerken. Deze knolselderij puree is één van de meest simpele bereidingen die mogelijk zijn met knolselderij. De puree of stamppot bestaat uit een één op één verhouding met aardappel en wordt gegarneerd met de paddenstoelen. Hiermee heb je in een mum van tijd een stoer herfstgerecht op tafel staan waarvan iedereen denkt dat je er uren voor in de keuken hebt gestaan.

Knolselderij puree met paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram knolselderij
  • 500 gram bloemige aardappels
  • 100 gram boter
  • 150 gram oesterzwammen
  • 150 gram cantharellen
  • verse tijm
  • een teentje knoflook
  • 100 gram veldsla
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je knolselderij puree met paddenstoelen:

Schil de knolselderij en snijd deze in blokken. Spoel ze af en kook deze samen met de geschilde aardappels gaar in een klein beetje licht gezouten water. Giet de aardappels en knolselderij af en stoom deze droog. Voeg er de roomboter aan toe en stamp deze met een pureestamper tot een puree. Roer er de blaadjes van 2 takjes tijm, wat zout en grof gemalen peper doorheen.

Borstel eventuele verontreinigingen van de paddenstoelen en scheur deze in grove stukken. Smelt een beetje boter in een koekenpan. Snijd een teentje knoflook zeer fijn en bak deze kort in de boter. Voeg de paddenstoelen toe met de blaadjes van 4 takjes tijm en bak dit samen tot de paddenstoelen beetgaar zijn. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.

Was de veldsla en haal de worteltjes eraf.

Schep wat van de knolselderij puree op een bord. Schep de veldsla kort door de paddenstoelen en verdeel deze over de knolselderij puree. Serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenGroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - KnolselderijGroente - Paddenstoelen
DeelPin206Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Raapsteeltjes stamppot
Stamppot

Raapsteeltjes stamppot met een snelle goulash

Zuurkool met salami en paprika
Hoofdgerecht

Zuurkool met salami en paprika

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek
Stamppot

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Savooiekool stamppot met kerrie en uien en braadworst
Stamppot

Savooiekool stamppot met kerrie en uien

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen