• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Knolselderij puree met paddenstoelen

door Connie Derks
in Stamppot
0
0
Knolselderij puree met paddenstoelen

Knolselderij puree met paddenstoelen –  Ook zonder vlees kun je een mooi gerecht op tafel zetten en grijp nu eens niet direct naar de champignons maar neem voor de variatie eens andere paddenstoelen. Deze combineren weer perfect met de nootachtige smaak van de knolselderij.

Steeds vaker een dagje zonder vlees

Vegetarisch eten saai? Nee hoor helemaal niet. Vroeger kwamen we vaak niet verder dan de champignon omelet als we moesten koken voor vegetariërs, en niet alleen de thuiskok maar ook de restaurants hadden er best moeite mee, of was het gemakzucht dat kan ook natuurlijk. Nu zijn er steeds meer mensen die liever niet iedere dag vlees eten en af en toe een dag iets anders dan vlees of vis op tafel zetten. Paddenstoelen zijn een zeer goede vleesvervanger. Er zijn vooral in de herfst bij de groenteboer, op de markt of bij de betere supermarkt volop heerlijk paddenstoelen te koop. Vaak hebben deze niet meer nodig dan kort bakken in een pan met een beetje olie of boter. Voeg er wat lekkere kruiden aan toe en je hebt een makkelijke maaltijd zonder vlees.

Knolselderij niet alleen voor in de erwtensoep

Werd knolselderij vroeger vaak alleen in de erwtensoep gebruikt, nu staat deze steeds vaker op tafel. De nootachtige smaak doet het goed in vele gerechten. Je kan knolselderij koken, bakken, grillen en rauw verwerken. Deze knolselderij puree is één van de meest simpele bereidingen die mogelijk zijn met knolselderij. De puree of stamppot bestaat uit een één op één verhouding met aardappel en wordt gegarneerd met de paddenstoelen. Hiermee heb je in een mum van tijd een stoer herfstgerecht op tafel staan waarvan iedereen denkt dat je er uren voor in de keuken hebt gestaan.

Knolselderij puree met paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram knolselderij
  • 500 gram bloemige aardappels
  • 100 gram boter
  • 150 gram oesterzwammen
  • 150 gram cantharellen
  • verse tijm
  • een teentje knoflook
  • 100 gram veldsla
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je knolselderij puree met paddenstoelen:

Schil de knolselderij en snijd deze in blokken. Spoel ze af en kook deze samen met de geschilde aardappels gaar in een klein beetje licht gezouten water. Giet de aardappels en knolselderij af en stoom deze droog. Voeg er de roomboter aan toe en stamp deze met een pureestamper tot een puree. Roer er de blaadjes van 2 takjes tijm, wat zout en grof gemalen peper doorheen.

Borstel eventuele verontreinigingen van de paddenstoelen en scheur deze in grove stukken. Smelt een beetje boter in een koekenpan. Snijd een teentje knoflook zeer fijn en bak deze kort in de boter. Voeg de paddenstoelen toe met de blaadjes van 4 takjes tijm en bak dit samen tot de paddenstoelen beetgaar zijn. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.

Was de veldsla en haal de worteltjes eraf.

Schep wat van de knolselderij puree op een bord. Schep de veldsla kort door de paddenstoelen en verdeel deze over de knolselderij puree. Serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: AardappelenGroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - KnolselderijGroente - Paddenstoelen
DeelPin171Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Raapsteeltjes bereiden
Kookschool

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Groene aspergesoep
Soep

Groene aspergesoep met een eitje

Asperge recepten & tips
Specials

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen