Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Knolselderij puree met paddenstoelen

Ook zonder vlees kun je een mooi gerecht op tafel zetten, deze knolselderij puree met paddenstoelen is daar een mooi voorbeeld van.

0 6.826

Knolselderij puree met paddenstoelen –  Ook zonder vlees kun je een mooi gerecht op tafel zetten en grijp nu eens niet direct naar de champignons maar neem voor de variatie eens andere paddenstoelen. Deze combineren weer perfect met de nootachtige smaak van de knolselderij.

Steeds vaker een dagje zonder vlees

Vegetarisch eten saai? Nee hoor helemaal niet. Vroeger kwamen we vaak niet verder dan de champignon omelet als we moesten koken voor vegetariërs, en niet alleen de thuiskok maar ook de restaurants hadden er best moeite mee, of was het gemakzucht dat kan ook natuurlijk. Nu zijn er steeds meer mensen die liever niet iedere dag vlees eten en af en toe een dag iets anders dan vlees of vis op tafel zetten. Paddenstoelen zijn een zeer goede vleesvervanger, er zijn vooral in de herfst bij de groenteboer, op de markt of bij de betere supermarkt volop heerlijk paddenstoelen te koop. Vaak hebben deze niet meer nodig dan kort bakken in een pan met een beetje olie of boter. Voeg er wat lekkere kruiden aan toe en je hebt een makkelijke maaltijd zonder vlees.

Knolselderij niet alleen voor in de erwtensoep

Werd knolselderij vroeger vaak alleen in de erwtensoep gebruikt, nu staat deze steeds vaker op tafel. De nootachtige smaak doet het goed in vele gerechten. Je kan knolselderij koken, bakken, grillen en rauw verwerken. Deze stamppot is dan ook één van de meest simpele bereidingen die mogelijk zijn met knolselderij. Hiermee heb je in een mum van tijd een stoer herfst gerecht op tafel staan waarvan iedereen denkt dat je er uren voor in de keuken hebt gestaan.


Knolselderij puree met paddenstoelen

Vegetarisch gerecht voor 4 personen

Schil de knolselderij en snijd deze in blokken. Spoel ze af en kook deze samen met de geschilde aardappels gaar in een klein beetje licht gezouten water. Giet de aardappels en knolselderij af en stoom deze droog. Voeg er de roomboter aan toe en stamp deze met een pureestamper tot een puree. Roer er de blaadjes van 2 takjes tijm, wat zout en grof gemalen peper doorheen.

Borstel eventuele verontreinigingen van de paddenstoelen en scheur deze in grove stukken. Smelt een beetje boter in een koekenpan. Snijd een teentje knoflook zeer fijn en bak deze kort in de boter. Voeg de paddenstoelen toe met de blaadjes van 4 takjes tijm en bak dit samen tot de paddenstoelen beetgaar zijn. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.

Was de veldsla en haal de worteltjes eraf.

Schep wat van de knolselderij puree op een bord. Schep de veldsla kort door de paddenstoelen en verdeel deze over de knolselderij puree. Serveer direct.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer