• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

door Elise de Haan
in Stamppot
0
2
koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta – Het is jammer dat koolraap tot de vergeten groenten wordt gerekend. Want het is heerlijk, en je kunt er heel veel kanten mee uit. Omdat koolraap een echte wintergroente is, is het een goed idee om koolraap ook eens in een stamppot te verwerken. Ik maakte een vegetarische stamppot met koolraap, gekarameliseerde rode ui en feta. De aardse smaak van de koolraap vormt een lekker contrast met het zoete van de uien en het zoute van de feta.

Eet je nooit koolraap, of ken je het niet? Probeer het dan toch eens. Je wordt vast aangenaam verrast!

Koolraap

Koolraap; breng hem weer terug in de keuken

Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram koolraap, in blokjes
  • 800 gram aardappels, geschild en in stukjes
  • 500 gram rode uien, in niet te dunne halve ringen
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 el verse tijmblaadjes of ½ el gedroogde
  • 200 gram feta, in blokjes
  • scheut hete melk
  • klontje boter of flinke el crème fraîche
  • olie om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta:

Verhit wat olie in een ruime koekenpan. Zet hierin de uien even aan, maar laat ze niet bruin worden. Voeg dan de suiker, de balsamicoazijn, het water, de tijm, een tl zout en flink peper toe. Laat dit op een laag vuurtje, een half uurtje zachtjes sudderen. Doe een deksel op de pan om te voorkomen dat het vocht te snel verdampt.

Kook ondertussen in twee pannen, de aardappels en de koolraap in ongeveer 20 minuten gaar in wat water met zout.

Stamp de aardappels fijn met een scheut hete melk en de boter of crème fraîche.

Schep de uien en de koolraap en de feta voorzichtig door de aardappelpuree. De stamppot is klaar om te serveren.

Je kunt de koolraapstamppot van tevoren klaarmaken. Schep het dan over in een ovenschaal. Warm de stamppot in een op 200 graden voorverwarmde oven, in 20 minuten op.

Tafel lekker !!

Tags: Vegetarisch
DeelPin45Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Witlofstamppot
Stamppot

Witlofstamppot met ham en kaas

Boerenkool stamppot met curryworst
Stamppot

Stamppot boerenkool met curryworst

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

wortelstamp
Stamppot

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Pittige boerenkoolstamppot
Stamppot

Pittige boerenkoolstamppot; met chorizo

Savooiekool stamppot met kerrie en uien en braadworst
Stamppot

Savooiekool stamppot met kerrie en uien

Reacties 2

  1. Kees Morra says:
    1 jaar geleden

    Deze week heb ik de koolraapstamppot met rode uien en feta gemaakt. Mijn partner eet zo koolhydraatarm mogelijk, waardoor ik geen aardappels heb gebruikt maar bloemkool.
    Ik he gelijke hoeveelheden bloemkool en koolraap gekookt en dat gestampt met creme fraiche en uitgebakken spekjes. Geen melk gebruikt, de creme fraiche was voldoende.
    Heerlijk .gegeten, dit recept ga ik vaker maken.
    Dus:
    Geen aardappels, maar bloemkool
    Geen melk
    Extra: magere spekjes

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      De variatie met bloemkool klinkt als een prima koolhydraatarm alternatief, Kees. Fijn dat jullie het gerecht lekker vonden!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen