Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Maak een stamppot eens vegetarisch. Deze koolraapstamppot is een feestje van het seizoen. Vol gezonde ingrediënten en verrassende smaken.

0 239

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta – Het is jammer dat koolraap tot de vergeten groenten wordt gerekend. Want het is heerlijk, en je kunt er heel veel kanten mee uit. Omdat koolraap een echte wintergroente is, is het een goed idee om koolraap ook eens in een stamppot te verwerken. Ik maakte een vegetarische stamppot met koolraap, gekarameliseerde rode ui en feta. De aardse smaak van de koolraap vormt een lekker contrast met het zoete van de uien en het zoute van de feta.
Eet je nooit koolraap, of ken je het niet? Probeer het dan toch eens. Je wordt vast aangenaam verrast!


Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Stamppot voor 4 personen:

  • 800 gram koolraap, in blokjes
  • 800 gram aardappels, geschild en in stukjes
  • 500 gram rode uien, in niet te dunne halve ringen
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 250 ml water
  • 2 el suiker
  • 1 el verse tijmblaadjes of ½ el gedroogde
  • 200 gram feta, in blokjes
  • scheut hete melk
  • klontje boter of flinke el crème fraîche
  • olie om te bakken
  • peper en zout

Zo maak je koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta:

Verhit wat olie in een ruime koekenpan. Zet hierin de uien even aan, maar laat ze niet bruin worden. Voeg dan de suiker, de balsamicoazijn, het water, de tijm, een tl zout en flink peper toe. Laat dit op een laag vuurtje, een half uurtje zachtjes sudderen. Doe een deksel op de pan om te voorkomen dat het vocht te snel verdampt.

Kook ondertussen in twee pannen, de aardappels en de koolraap in ongeveer 20 minuten gaar in wat water met zout.

Stamp de aardappels fijn met een scheut hete melk en de boter of crème fraîche.

Schep de uien en de koolraap en de feta voorzichtig door de aardappelpuree. De stamppot is klaar om te serveren.

Je kunt de koolraapstamppot van te voren klaarmaken. Schep het dan over in een ovenschaal. Warm de stamppot in een op 200 graden voorverwarmde oven, in 20 minuten op.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer