• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden

door Elise de Haan
in Stamppot
0
0
Koolrabistamppot met verse tuinkruiden

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden – Stamppotjes worden traditiegetrouw vaak in de herfst en in de winter gegeten. Al staan ze tegenwoordig ook wel vaker in andere jaargetijden op tafel. Koolrabi is een groente die in het voorjaar en in de zomer in het seizoen is. En wij maakten er een heerlijk stamppotje van. Op smaak gebracht met veel verse tuinkruiden!

Koolrabi

Je hebt ze vast wel eens zien liggen bij de groenteboer of in de supermarkt. Lichtgroene knollen met wat uitsteeksels en soms nog een verdwaald blaadje. Dat is dus koolrabi!

Koolrabi is een knolgroente die in Nederland niet heel veel gegeten wordt. Dat heeft ongetwijfeld te maken met dat veel mensen deze groente niet kennen. En dat is jammer, want koolrabi echt lekker. Het is ook een veelzijdige groente, die je zowel warm als koud kunt eten. Lekker in een salade, in een wokschotel of in een stamppotje. De smaak van koolrabi kun je een beetje vergelijken met bleekselderij.

Verse tuinkruiden maken de stamppot af!

Zoals de titel van het recept ‘koolrabistamppot met verse tuinkruiden’ al zegt, we gebruiken in dit gerecht verse tuinkruiden. Waar je in veel recepten een theelepeltje van een of ander prima kunt vervangen door de gedroogde variant, vraagt dit gerecht echt om verse kruiden. De hoeveelheid kruiden is dermate groot dat je dit niet moet gaan vervangen door een gedroogd alternatief. Daar wordt de stamppot niet lekkerder van. Bij de ingrediënten staat lavas, ook wel maggiplant genoemd. Kun je hier aan komen of groeit het in je tuin, gebruik het dan. Het past fantastisch bij de smaak van de koolrabi! Kun je het niet vinden, gebruik dan bladselderij.

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels
  • 1 kilo koolrabi
  • 30 gram bieslook
  • 30 gram peterselie
  • 30 gram lavas of bladselderij
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je koolrabistamppot met verse tuinkruiden:

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke, niet te grote stukken.

Schil de koolrabi en snijd in blokjes.

Doe de aardappels en de koolrabi samen in een grote pan, en zet net niet onder water. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappels en de koolrabi in 15-20 minuten gaar.

Was de tuinkruiden en hak ze fijn.

Als de aardappels en de koolrabi gaar zijn, giet ze dan af en stoom ze even droog. Haal de pan van het vuur. Voeg de crème fraîche en de mosterd toe. Stamp met een pureestamper tot een stamppot.

Roer de tuinkruiden door de stamppot en breng deze op smaak met wat peper en eventueel nog wat  zout. Serveer de koolrabistamppot met tuinkruiden direct.

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden is lekker met draadjesvlees, een gehaktbal of een vleesvervanger.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Knolgroenten - Koolrabi
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

wortelstamp
Stamppot

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Pittige boerenkoolstamppot
Stamppot

Pittige boerenkoolstamppot; met chorizo

koolraapstamppot recept vegetarisch
Stamppot

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Savooiekool stamppot met kerrie en uien en braadworst
Stamppot

Savooiekool stamppot met kerrie en uien

Zuurkool met salami en paprika
Stamppot

Zuurkool met salami en paprika

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma
Stamppot

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )
Stamppot

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen