• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden

door Elise de Haan
in Stamppot
0
0
Koolrabistamppot met verse tuinkruiden

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden – Stamppotjes worden traditiegetrouw vaak in de herfst en in de winter gegeten. Al staan ze tegenwoordig ook wel vaker in andere jaargetijden op tafel. Koolrabi is een groente die in het voorjaar en in de zomer in het seizoen is. En wij maakten er een heerlijk stamppotje van. Op smaak gebracht met veel verse tuinkruiden!

Koolrabi

Je hebt ze vast wel eens zien liggen bij de groenteboer of in de supermarkt. Lichtgroene knollen met wat uitsteeksels en soms nog een verdwaald blaadje. Dat is dus koolrabi!

Koolrabi is een knolgroente die in Nederland niet heel veel gegeten wordt. Dat heeft ongetwijfeld te maken met dat veel mensen deze groente niet kennen. En dat is jammer, want koolrabi echt lekker. Het is ook een veelzijdige groente, die je zowel warm als koud kunt eten. Lekker in een salade, in een wokschotel of in een stamppotje. De smaak van koolrabi kun je een beetje vergelijken met bleekselderij.

Verse tuinkruiden maken de stamppot af!

Zoals de titel van het recept ‘koolrabistamppot met verse tuinkruiden’ al zegt, we gebruiken in dit gerecht verse tuinkruiden. Waar je in veel recepten een theelepeltje van een of ander prima kunt vervangen door de gedroogde variant, vraagt dit gerecht echt om verse kruiden. De hoeveelheid kruiden is dermate groot dat je dit niet moet gaan vervangen door een gedroogd alternatief. Daar wordt de stamppot niet lekkerder van. Bij de ingrediënten staat lavas, ook wel maggiplant genoemd. Kun je hier aan komen of groeit het in je tuin, gebruik het dan. Het past fantastisch bij de smaak van de koolrabi! Kun je het niet vinden, gebruik dan bladselderij.

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels
  • 1 kilo koolrabi
  • 30 gram bieslook
  • 30 gram peterselie
  • 30 gram lavas of bladselderij
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je koolrabistamppot met verse tuinkruiden:

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke, niet te grote stukken.

Schil de koolrabi en snijd in blokjes.

Doe de aardappels en de koolrabi samen in een grote pan, en zet net niet onder water. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappels en de koolrabi in 15-20 minuten gaar.

Was de tuinkruiden en hak ze fijn.

Als de aardappels en de koolrabi gaar zijn, giet ze dan af en stoom ze even droog. Haal de pan van het vuur. Voeg de crème fraîche en de mosterd toe. Stamp met een pureestamper tot een stamppot.

Roer de tuinkruiden door de stamppot en breng deze op smaak met wat peper en eventueel nog wat  zout. Serveer de koolrabistamppot met tuinkruiden direct.

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden is lekker met draadjesvlees, een gehaktbal of een vleesvervanger.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Knolgroenten - Koolrabi
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

rucola stamppot
Stamppot

Zomerse rucola stamppot; want we eten niet alleen maar sla

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Raapsteeltjes stamppot
Stamppot

Raapsteeltjes stamppot met een snelle goulash

Zuurkool met salami en paprika
Hoofdgerecht

Zuurkool met salami en paprika

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek
Stamppot

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen