Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Raapsteeltjes stamppot met een snelle goulash

Een heerlijke combinatie deze raapsteeltjes stamppot met goulash. Laat je zeker niet afschrikken door de goulash, dit is echt een snelle maaltijd.

0 1.070

Raapsteeltjes stamppot met een snelle goulash – Een snel, lekker en gezond voorjaars gerecht. Raapsteeltjes ze zijn er maar kort. Vaak wordt er een stamppot van gemaakt want dit is makkelijk en snel. Door gebrek aan tijd en voor het gemak komt er dan vaak een braadworst of een speklap bij de stamppot. Hoe lekker is het om dit eens af te wisselen met een goulash. Voor een echte goede goulash heb je tijd nodig, en maak je het best een dag vooraf. Maar als je trek hebt in goulash en er nu net even de tijd niet voor hebt is dit een perfecte uitkomst.


Raapsteeltjes stamppot

Voor het lekkerste resultaat meng je voor dat je begint met de stamppot eerst het vlees, zodat de smaken goed in kunnen trekken en het vlees op kamertemperatuur kan komen.

Voor de raapsteeltjes stamppot

Schil de aardappels en kook deze gaar. Was de raapsteeltjes en snij deze klein. Giet de gare aardappels af en doe er een beetje melk en de boter bij. Hoeveel melk er nodig is hangt af van de aardappels en hoe stevig je de stamppot wil hebben. Voeg indien nodig later nog wat melk toe. Stamp de aardappels tot een smeuïge puree. Roer er in gedeeltes de raapsteeltjes doorheen. Breng op smaak met zout peper en nootmuskaat.

Voor de snelle goulash

  • 500 gram bieflappen
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 grote uien
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • zout / peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Snij de bieflappen in smalle reepjes, doe ze in een kom en voeg er de olijfolie en het gerookt paprikapoeder aan toe. Pers de knoflook erboven en meng goed. Snij de ui in halve ringen en de paprika in grove stukken. Doe deze bij het vlees. Laat dit een kwartiertje staan om de smaken goed in te laten trekken. Verwarm een wok tot zeer heet en bak hierin het mengsel al omscheppend in ongeveer 10 minuten tot het vlees net gaar is. Niet te lang bakken want dan wordt het vlees taai. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer de snelle goulash samen met de raapsteeltjes stamppot.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer