- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Rode kool stamppot met appeltjes, ananas en natuurlijk rookworst

Rode kool stamppot met appeltjes – Stamppot boerenkool, stamppot zuurkool en hutspot zijn wel de meest bekende stamppotten. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden dan dat. De stamppot hieronder is daar zo’n voorbeeld van. Door zijn roze kleur is het een fleurige stamppot om te zien. Bij de stamppot serveren we in Nederland natuurlijk klassiek een rookworst. Daar schuiven je tafelgenoten graag voor aan.

Rode kool stamppot met appeltjes

Stamppot[1] voor 3 á 4 personen

Schil de aardappelen en snijd hem in kleine stukken. Snij de rode kool fijn en doe deze samen met de aardappelen in één pan. Zet de rode kool en aardappelen onder water en voeg de azijn toe. Kook de aardappel en rode kool tot het gaar is. In de tussentijd kun je de appel en ananas in stukjes snijden en de rookworst wellen ( 20 – 25 minuten laten wellen in water wat net van de kook is ca. 80°C )

Giet dit vervolgens af en stamp het tot het een mooi massa is. Er mogen best nog wat stukjes inzitten, dit geeft wat extra structuur. Voeg de ananas en de appel toe aan de stamppot rode kool samen met de suiker en de stroop. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Serveer de rode kool stamppot met appeltjes en ananas met de verse rookworst.

Links in dit artikel
  1. Stamppot: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/stamppot/
  2. rode kool: https://lekkertafelen.nl/special/rode-kool/
  3. aardappelen: https://lekkertafelen.nl/special/aardappel-recepten/
  4. appels: https://lekkertafelen.nl/special/appel/
  5. ananas: https://lekkertafelen.nl/special/ananas/
  6. rookworst: https://lekkertafelen.nl/kookschool/rookworst/