Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zomerse rucola stamppot; want we eten niet alleen maar sla

Stamppot winterkost?? Nee hoor, ook in de zomer kan een stamppot heerlijk zijn als je het maar niet te zwaar maakt. Gebruik verse groenten van het seizoen en zorg voor bite in je gerecht.

0 1.253

Rucola stamppot – Stamppot winterkost?? Nee hoor, ook in de zomer kan een stamppot heerlijk zijn als je het maar niet te zwaar maakt. Gebruik verse groenten van het seizoen en zorg voor bite in je gerecht. Want je groenten hoeven echt niet helemaal gaar gekookt te zijn voor een stamppot. Geef er in plaats van worst of gehaktballen eens biefstuk- of kipfilet reepjes bij. Maakt het gelijk een stuk lichter. Je kan er voor kiezen om boter of melk te gebruiken om het smeuïg te maken. Persoonlijk gebruik ik alleen melk om het een beetje lijnvriendelijk te houden, maar met een klontje boter wordt het iets voller van smaak wat ook wel erg lekker is. De keuze is aan jou.

Rucola we eten het vaak als sla, maar wist je ook dat rucola erg lekker is in een stamppot? Andijvie verwerken we tenslotte ook rauw in de stamppot.

Rucola is een groente die we steeds vaker tegen komen. Het heeft een lekker pittige, nootachtige smaak. Het zijn de jonge blaadjes van het mosterdkruid en is gemakkelijk zelf te zaaien. Rucola is een is erg dankbaar plantje want je kan er van blijven plukken. Het groeit namelijk steeds opnieuw aan.

Rucola stamppot

  • 1 kg bloemige aardappels
  • 200 gram rucola
  • ½ rode paprika
  • 100 gram erwtjes
  • zout / peper
  • melk of boter naar wens

Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken, was ze en kook ze gaar. Kook de erwtjes beetgaar. Snijd de paprika in blokjes. Was de rucola en snijd deze eventueel grof. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Verwarm een scheutje melk of klontje boter bij de aardappels. De hoeveelheid hangt af van de bloemigheid van de aardappels en hoe je de stamppot het lekkerste vindt. Stamp de aardappels grof en roer er wat zout en peper door. Voeg eventueel nog wat melk of boter toe tot je de gewenste dikte hebt. Roer er nu de paprika, erwten en de rucola doorheen. Verwarm de rucola stamppot nog eventjes door, maar niet te lang anders wordt de rucola slap en juist het knapperige ervan is erg lekker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer