Spinaziestamppot met een Italiaans tintje – Een Hollandse stamppot in vakantiestemming. Door een paar extra toevoegingen wordt een gewone spinaziestamppot een echt feestje op je bord.
Verse spinazie, mozzarella en tomaatjes
Vaak wordt spinaziestamppot gemaakt van aardappelpuree en daar wordt dan ontdooide diepvriesspinazie door geroerd. Dat ga je vandaag toch even anders doen hopen we. Er is niets mis met diepvriesspinazie, maar voor deze spinaziestamppot moet je toch echt wel verse spinazie gebruiken. Een stamppot wordt al snel gepimpt met uitgebakken spekjes. In deze stamppot vervangen we die door stukjes mozzarella. De mozzarella zorgt voor een heerlijk draderig effect door het smelten in de warme spinaziestamppot. Met wat kerstomaatjes geef het een lekker frisse kick.
Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Check het recept of lees de infoSpinaziestamppot
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg bloemige aardappels
- 450 gram verse spinazie
- 300 gram kerstomaatjes
- 2 bollen mozzarella
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes basilicum
- melk
- olijfolie
- Italiaanse kruiden ( optioneel )
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo kun je deze spinaziestamppot zelf maken:
Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Kook ze met een beetje zout gaar.
Verwarm een beetje olijfolie in een wok en roerbak daar even de spinazie in. Voeg er de gesnipperde of uitgeperste knoflook aan toe. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
Snij de mozzarella in grove stukken. Haal de blaadjes van het basilicum en snij er reepjes van. Verwarm nog een beetje olijfolie en bak daarin kort de kerstomaatjes.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp deze met een stamper fijn.
Leg de spinazie op een snijplank en snij er even grof doorheen. Voeg deze nu bij de aardappels en warm even goed door. Voeg eventueel een beetje melk toe om er een smeuïge stamppot van te maken.
Breng de spinaziestamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat Italiaanse kruiden. Roer er vlak voor het opdienen de warme tomaatjes, het basilicum en de mozzarella doorheen.
Tafel lekker !!
Spinazie stamppot.
I.v.b. Met de lock down heb ik het recept aangepast met wat er in huis was en voor 1 persoon.
4 Aardappelen ongeveer 240 gr geschild.
300 gr spinazie
12 curry tomaatjes.
2 plakken leerdammer kaas.
1 teentje knoflook vrij groot.
Wat blaadjes basilicum
Beetje melk.
Peper zout en Italiaanse kruiden.
Bereiding gevolgen recept.
Alleen puree gemaakt met wat melk.
Daarna alles gemengd volgens recept.
Heerlijk. En helemaal opgegaan.
Dat is pas koken, een recept maken en aanpassen met wat je hebt.
Fijn dat het zo lekker was.