• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Een Hollandse stamppot in vakantiestemming

door Connie Derks
in Stamppot
0
2
spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje – Een Hollandse stamppot in vakantiestemming. Door een paar extra toevoegingen wordt een gewone spinaziestamppot een echt feestje op je bord.

Verse spinazie, mozzarella en tomaatjes

Vaak wordt spinaziestamppot gemaakt van aardappelpuree en daar wordt dan ontdooide diepvriesspinazie door geroerd. Dat ga je vandaag toch even anders doen hopen we. Er is niets mis met diepvriesspinazie, maar voor deze spinaziestamppot moet je toch echt wel verse spinazie gebruiken. Een stamppot wordt al snel gepimpt met uitgebakken spekjes. In deze stamppot vervangen we die door stukjes mozzarella. De mozzarella zorgt voor een heerlijk draderig effect door het smelten in de warme spinaziestamppot. Met wat kerstomaatjes geef het een lekker frisse kick.

Wilde spinazie
Specials

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Check het recept of lees de info

Spinaziestamppot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg bloemige aardappels
  • 450 gram verse spinazie
  • 300 gram kerstomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • melk
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden ( optioneel )
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo kun je deze spinaziestamppot zelf maken:

Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Kook ze met een beetje zout gaar.

Verwarm een beetje olijfolie in een wok en roerbak daar even de spinazie in. Voeg er de gesnipperde of uitgeperste knoflook aan toe. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.

Snij de mozzarella in grove stukken. Haal de blaadjes van het basilicum en snij er reepjes van. Verwarm nog een beetje olijfolie en bak daarin kort de kerstomaatjes.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp deze met een stamper fijn.

Leg de spinazie op een snijplank en snij er even grof doorheen. Voeg deze nu bij de aardappels en warm even goed door. Voeg eventueel een beetje melk toe om er een smeuïge stamppot van te maken.

Breng de spinaziestamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat Italiaanse kruiden. Roer er vlak voor het opdienen de warme tomaatjes, het basilicum en de mozzarella doorheen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas - Mozzarella
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

rucola stamppot
Stamppot

Zomerse rucola stamppot; want we eten niet alleen maar sla

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden
Stamppot

Koolrabistamppot met verse tuinkruiden

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Raapsteeltjes stamppot
Stamppot

Raapsteeltjes stamppot met een snelle goulash

Zuurkool met salami en paprika
Hoofdgerecht

Zuurkool met salami en paprika

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek
Stamppot

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Reacties 2

  1. Rina Homan says:
    2 jaar geleden

    Spinazie stamppot.
    I.v.b. Met de lock down heb ik het recept aangepast met wat er in huis was en voor 1 persoon.

    4 Aardappelen ongeveer 240 gr geschild.
    300 gr spinazie
    12 curry tomaatjes.
    2 plakken leerdammer kaas.
    1 teentje knoflook vrij groot.
    Wat blaadjes basilicum
    Beetje melk.
    Peper zout en Italiaanse kruiden.

    Bereiding gevolgen recept.
    Alleen puree gemaakt met wat melk.
    Daarna alles gemengd volgens recept.
    Heerlijk. En helemaal opgegaan.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Dat is pas koken, een recept maken en aanpassen met wat je hebt.
      Fijn dat het zo lekker was.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen