• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stamppot boerenkool; het basisrecept!

Een echte klassieker uit de Hollandse keuken

door Redactie
in Stamppot
0
4
stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool; het basisrecept! – De Koningin van de stamppotten, de stamppot boerenkool. Een echte klassieker uit de Hollandse keuken. Velen van ons leren thuis van hun moeder of vader hoe ze stamppot boerenkool moeten maken. Maar er zijn nogal wat verschillen. Een lepeltje mosterd door de stamppot boerenkool bijvoorbeeld. Maar als je het niet van huis uit geleerd hebt, dan is zo iets simpels als van aardappelen en groenten een stamppot maken best lastig. Want hoe zit het met de verhoudingen en hoe gaar ik toch die boerenkool? Hier het basisrecept!

Bij de stamppot boerenkool hoort traditioneel een verse slagersrookworst. Je kunt allerlei andere varianten bedenken, maar dit is toch wel echt klassiek. Ga dan niet voor zo’n rookworst uit de supermarkt. Geef je stamppot boerenkool echt een beetje liefde mee en serveer met een echt lekkere rookworst van de slager. Let op, deze moet je wel even wellen. Dat duurt net zo lang als het maken van jouw stamppot boerenkool.

Spaghetti met boerenkool; Simpel superfood

Boerenkool; Van klassieke naar modernere recepten

Verrassende boerenkool recepten, aangevuld met tips voor de bereiding van boerenkool. Kies jij het lekkerste boerenkool recept hier?

Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram geschilde aardappelen
  • 300 gram boerenkool (zonder naaf en stronk, fijngesneden)
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 1 slagersrookworst
  • 100 ml. melk
  • 50 gram roomboter

Bereidingswijze van dit recept

Stamppot boerenkool maak je zo:

Snij de geschilde aardappelen in kleinere stukken en kook de aardappelen gaar. Doe in een grote kookpan de fijn gesneden boerenkool en doe hier ongeveer een vingerhoogte aan water in. Kook de boerenkool gaar. De boerenkool en aardappelen hebben ongeveer 20 á 25 minuten nodig om te koken. Evenals de rookworst.

Doe in een ander pannetje koud water en doe hier de rookworst in. Hou dit water onder het kookpunt, dit water mag niet koken. We wellen nu de rookworst. Meer weten over het bereiden van echte slagers rookworst? Hier vertellen we je meer.

Bak in een koekenpan de gerookte spekreepjes tot de gewenste gaarheid. Sommigen houden van zachte gebakken spekjes, andere van hele harde uitgebakken spekjes. Doe wat jij het lekkerste vindt. Giet de aardappelen en boerenkool af als het gaar is. Verwarm de melk en stamp de aardappelen tot puree. Meng de melk en de boter erdoor heen. Roer de boerenkool erdoor samen met de spekjes en het vet van de spekjes. En breng het op smaak met wat zout. Serveer de rookworst erbij en klaar is je stamppot boerenkool.

Tip: Serveer bij de stamppot mosterd en tafelzuren zoals augurk en zilveruitjes.

Tafel Lekker !!

DeelPin1096Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

wortelstamp
Stamppot

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Pittige boerenkoolstamppot
Stamppot

Pittige boerenkoolstamppot; met chorizo

koolraapstamppot recept vegetarisch
Stamppot

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Savooiekool stamppot met kerrie en uien en braadworst
Stamppot

Savooiekool stamppot met kerrie en uien

Zuurkool met salami en paprika
Stamppot

Zuurkool met salami en paprika

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma
Stamppot

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )
Stamppot

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

Reacties 4

  1. Hanneke Dekker says:
    5 jaar geleden

    Beste Tiny, Wat fijn dat het zo gesmaakt heeft en bedankt voor de tip van de azijn. Dat gaan we zeker eens proberen! Groetjes Hanneke

    Beantwoorden
    • Kleijn says:
      2 jaar geleden

      Moet toch wel echt azijn door!?
      En augurken erbij! Dan is het pas echt compleet!

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        2 jaar geleden

        Dat kan ook, maar dan wel de mosterd weglaten ?

        Beantwoorden
  2. Tiny says:
    5 jaar geleden

    Wat een goed idee om een lepel mosterd en zo’n grote klont boter door de boerenkoolstamppot te doen!
    Ik sprenkel altijd op het bord nog wat azijn door de stamppot. Dat maakt het iets lichter. Maar we hebben gesmuld van deze versie.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen