Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stamppot met gegrilde groente en chorizo

Creëer een heerlijke stamppot door de groenten eerst te grillen. In deze stamppot van gegrilde groente en chorizo verwerken we wortel, pastinaak en prei.

0 399

Stamppot met gegrilde groente en chorizo – Stamppot, wie houdt er niet van? Hutspot, boerenkool of andijvie zijn veel voorkomende stamppotten in de Nederlandse keuken en uiteraard allemaal erg lekker maar misschien ook een tikkie gewoon? Maar als ik je nou eens vertel dat het ook helemaal anders kan? Met verschillende groente en deze ook nog eens gegrild. En dat is makkelijker dan je denkt. De oven doet het namelijk het meeste werk!

Door de groente te grillen komen er heerlijk gecarameliseerde smaken vrij en bijkomend voordeel is dat je keuken heerlijk ruikt.

Door de groente te grillen komen er heerlijk gecarameliseerde smaken vrij en bijkomend voordeel is dat je keuken heerlijk ruikt. Om de wat zoetere smaken te compenseren voeg ik chorizo toe. Deze prachtige, kruidige, Spaanse worst geeft een heerlijke pittige tegenhanger aan de wat zoetere smaken van de groente. Neem voor deze stamppot ook eens de biologische variant van de groente en de chorizo, de smaken van deze biologische producten zullen er voor zorgen dat je een hit op tafel zet!

Stamppot met gegrilde groente en chorizo

gegrilde groenten

Stamppot voor 2 personen

Snij de pastinaak en winterwortel in de lengte door en maak er kwarten van. Snij de prei in de lengte doormidden en snij de rode ui in 4 kwarten. Schil 2 aardappels en snij deze in stukken van 1,5 bij 1,5 cm. Doe deze groente in een ovenschaal en schenk er zo’n 4 eetlepels olijfolie over. Zet de schaal in een oven van 200 graden. Zorg ervoor dat je elk kwartier de groente voorzichtig omschept. Voeg na een half uur de knoflooktenen en 3 takjes tijm toe. Giet ook zo’n 2 eetlepels balsamico over alle groente en zet het nog weer een half uur in de oven. Schil ondertussen de rest van de aardappels en kook ze gaar. Snij de chorizo in stukjes en bak deze in een pan zo’n twee minuten aan, wel steeds omscheppen. Dan verliest de worst wat olie en worden de stukjes worst een beetje knapperig.

Giet de aardappels af en stamp dit met de roomboter en eventueel een scheutje melk tot een puree. Haal de groente uit de oven en verwijder de hele zwarte stukken en haal de tijm takjes eruit. Snij de groente in kleinere stukken en stamp alles door de puree. Schep als laatste de chorizo met het vet door de puree. Breng de stamppot met gegrilde groente en chorizo eventueel op smaak met nog een snuf zout.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer