• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stamppot met spinazie en bospeen

Lekker met zalm uit de oven!

door Elise de Haan
in Stamppot
0
2
Stamppot met spinazie en bospeen

Stamppot met spinazie en bospeen – Na de vaak wat zwaardere winterstamppotten wordt het tijd voor iets lichters. De tijd van de verse voorjaarsgroenten is weer begonnen en dat betekent dat er weer Hollandse spinazie en Hollandse bospeen verkrijgbaar is. Van dit soort groenten kun je ook heerlijke stamppotjes maken. Zeker aan het eind van de winter of het begin van de lente zijn dit soort gerechten heerlijk. Serveer een stamppot met spinazie en bospeen met een lekker stukje vlees of vis, en je hebt een complete maaltijd.

Verse spinazie

Voor de stamppot met spinazie en bospeen gebruik je natuurlijk wel verse spinazie. Verse spinazie hoort tot de bladgroenten. En ondanks dat verse spinazie een echte seizoensgroente is, ligt het tegenwoordig jaarrond op de groenteafdeling van de supermarkt. Maar ook bij de groenteman in de winkel of op de markt is spinazie het hele jaar te vinden. Van februari tot april komt spinazie meestal uit de kas. Vanaf april tot en met september is er spinazie van de volle grond. Er wordt gewassen en ongewassen spinazie verkocht.

Bospeen, met het loof er nog aan

We gebruiken voor de stamppot met spinazie en bospeen verse wortels. Bospeen groeit niet in het bos of in bossen, wat soms gedacht wordt. Het zijn lange wortels, die met het groene loof er nog aan worden verkocht. De wortels worden samen gebonden tot een bos en komen zo in de winkel of de marktkraam. Ze worden dus niet per kilo of iets dergelijks verkocht, maar je koopt ze per bos. Tegenwoordig wordt er, behalve de traditionele oranje, ook bospeen geteeld in andere kleuren, als geel, wit, paars en rood. Deze worden dan gemengd verkocht en aangeboden als ‘regenboogwortels’. Je kunt die ook gebruiken voor de stamppot. Dat wordt dan een heel kleurige stamppot.

Stamppot met spinazie en bospeen – tips

Je kunt deze stamppot met spinazie en bospeen ook als ovenschotel met verse zalm serveren. Bereid de stamppot dan zoals aangegeven in de instructies, schep hem in een ovenschaal en leg de verse zalm er op. Zet het gerecht dan 15 minuten in de oven op 200 graden.

Bospeen, anders dan andere wortels

Bospeen, anders dan andere wortels

Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Stamppot met spinazie en bospeen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 bos bospeen, geschrapt en in blokjes
  • 600 gram verse spinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • peper en zout
  • 100 ml melk
  • 1 ei

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stamppot spinazie met bospeen:

Kook de aardappels gaar in een pan water met wat zout. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Pureer de aardappels met een pureeknijper of met een aardappelstamper. Voeg de melk en het ei toe en maak er een smeuïge puree van. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit ondertussen een scheut olie in een wok of hapjespan en bak hierin de sjalotten, de knoflook en de wortelblokjes aan. Roerbak tot de wortelblokjes beetgaar zijn. Voeg dan de spinazie toe en laat die slinken. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Maak er een stamppot van door de groente door de aardappelpuree te mengen.

Je kunt de stamppot met spinazie en bospeen direct serveren. Mocht je er (zoals aangegeven in de tips) verse zalm bij eten, dan kun je de stamppot in een ovenschaal doen, de zalm daarop leggen en de schaal ongeveer 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven zetten. De zalm is dan gaar.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

radijsloof, radijsloofstamppot, bladgroente, stamppot
Bijgerecht

Radijsloofstamppot; een verrassende lentestamppot

Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas
Stamppot

Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas

spinaziestamppot met ei
Stamppot

Spinaziestamppot met ei en soldaatjes

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Witlofstamppot
Stamppot

Witlofstamppot met ham en kaas

Boerenkool stamppot met curryworst
Stamppot

Stamppot boerenkool met curryworst

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Reacties 2

  1. Willie Wiegers says:
    1 week geleden

    Een heerlijk recept, de zalm maakt het helemaal compleet

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      6 dagen geleden

      Fijn dat je onze recepten waardeert, Willie!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

8 − 6 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen