- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen

Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen – Stamppot, we hebben er al zoveel over gezegd. En vele soorten voor jullie op deze website staan. Sommige zijn echte klassiekers en andere mooie zomerstamppotten. Want stamppot kun je gewoon het hele jaar eten. Deze stamppot is ook zo’n eentje die het hele jaar door lekker is. En wil je een dagje zonder vlees? Laat de kippendij achterwege en doe door de stamppot wat geitenkaas. Ook echt verrukkelijk.


Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen

Voor 4 personen

Begin met het schillen van de aardappelen. Snij ze vervolgens in kleine stukjes zodat ze sneller koken. Zet de aardappelen op in ruim water op met zout op het fornuis en kook goed gaar.

Zet een koekenpan op het vuur en doe hier 2 el. margarine in. Laat de margarine uitbruisen. Kruid ondertussen je kippendijen ruim met je favoriete specerijenmix. Dit kan een zelfgemaakte kruidenmix zijn of je favoriete mix van bijvoorbeeld je slager.

Snij de prei doormidden en was de prei goed zodat er geen zand meer in zit. Snij de prei in halve ringen, deze mogen best grof zijn, ander blijft er niks van over in de stamppot. Zet de prei op in water en kook deze net gaar met zout.

Snij de paprika in fijne blokjes, dit noemen we brunnoise. Zet een koekenpan op het vuur en bak hier de kippendijen gaar. Als de kippendijen halverwege zijn doe je de paprikablokjes erbij en bak je deze mee tot ze gaar alles gaar is. Haal de kippendijen uit de pan en laat ze even op je snijplank rusten.

Giet de aardappelen en prei af wanneer deze gaar zijn. Stamp de aardappelen fijn met de roomboter en de melk. Roer de prei door de aardappelen samen met de paprika en het vet uit de koekenpan. Proef je stamppot nog even na en breng het evt. op smaak met peper.

Serveer je kippendijen op de stamppot en tafel lekker!