• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 16, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

door Connie
in Stamppot
Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes – Hollandser kan het bijna niet. Lekker groente met een balletje en jus. Maar vandaag gaan we op de Italiaanse tour. In plaats van spekjes en boter voegen we er vandaag gedroogde tomaatjes en pesto aan toe. Simpel, lekker en een totaal andere smaak dan de oer Hollandse versie. Wij aten er een pittig gekruid entrecote lapje in reepjes gesneden bij maar een varkenslapje of een stukje vis is hier ook erg lekker bij.

Andijvie

Zeg eens eerlijk, koop jij een krop andijvie of ga jij voor de voorgesneden versie? Voor hetzelfde geld koop je een krop en eet er tweemaal van, een maal gestoofd of als salade en de andere keer in de stamppot rauwe andijvie. En echt waar het snijden is zo gebeurt.

Pesto

Je kan pesto kant en klaar kopen als je je maaltijd snel op tafel wil zetten. Je hebt potjes houdbare pesto, altijd makkelijk om in huis te hebben. Ook kun je op veel plaatsen verse pesto kopen die al weer een stuk lekkerder van smaak is. Heb je echter een klein beetje meer tijd maak dan eens je pesto zelf. Dit is echt zo veel lekkerder dan de kant en klare versies dat moet je echt een keer geprobeerd hebben. Hoe je deze maakt vind je hier.

Gedroogde tomaatjes

Ook van gedroogde tomaten heb je veel soorten. Echt droge tomaatjes die je eerst moet weken in wat water, gedroogde uit een zakje die je direct kunt gebruiken, gedroogde tomaatjes op olie en de half gedroogde tomaatjes uit de koeling. Wist je trouwens dat je ook vrij makkelijk de tomaatjes zelf kunt drogen? Het heeft even tijd nodig maar de smaak is zalig. Koop eens lekkere kleine tomaatjes op de markt en droog ze eens zelf. Maak er dan direct wat extra en leg een voorraadjes aan. Deze zijn in een glazen potje, overgoten met wat olie makkelijk te bewaren in de koelkast.

Stamppot rauwe andijvie

Stamppot voor 4 personen

  • ½ krop andijvie
  • 1 ½ kg kruimige aardappelen
  • 2 royale eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels in reepjes gesneden gedroogde tomaten
  • Melk of room
  • Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 25 gram pijnboompitjes

Schil de aardappels, was ze en kook ze gaar. Was en snij ondertussen de andijvie, snij de tomaatjes in reepjes en rooster de pijnboompitjes. Wanneer de aardappelen gaar zijn schudt ze af en stamp ze met de stamper fijn. Voeg de pesto toe en de helft van de gesneden andijvie. Verwarm even door en voeg indien nodig wat melk of room toe. Draai het vuur uit en voeg er de rest van de gesneden andijvie en de gedroogde tomaatjes aan toe. Hou hiervan een beetje apart ter decoratie. Proef de stamppot en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat pesto. Schep de stamppot op een bord en schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen. Strooi er wat pijnboompitjes en de achtergehouden gedroogde tomaat over en serveer de stamppot rauwe andijvie met vlees naar keuze.

Tafel lekker!

Tags: AardappelenGroenten - Bladgroenten - Andijvie

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel
Bijgerecht

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

wortelstamp
Stamppot

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen
Maaltijdsoep

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Pommes Dauphinois – aardappel gratin
Bijgerecht

Pommes Dauphinois – aardappel gratin

Reacties 1

  1. Trude says:
    3 maanden geleden

    Lekker hoor. Met een zalmmoot erbij.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal, ga dan eens voor de lekker pittige Tex-Mex gehaktballen.

Lees verder
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

ovenschotel met prei en varkenshaas

Ovenschotel met prei en varkenshaas

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • ineke op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Elise op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Maaike op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Connie op Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen