• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis

door Arianne
in Stamppot
Stoemp
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis – Stoemp is Vlaams voor stamppot. En bij stamppot denken we altijd aan groenten. Vaak de traditionele andijvie-, boerenkool-, zuurkool-, of wortelstamppot, een enkeling gaat net iets verder met bijvoorbeeld een witlofstamppot maar als Vlaming ga je ook graag eens voor vis. Gewoon iets lekkers uit de Noordzee.

Donderdag of vrijdag is bijna traditioneel visdag. Ga dan eens op zoek naar een prachtige combinatie van vissoorten om je stoemp eens helemaal anders aan te kleden. In onderstaande versie gebruiken we schartong, garnalen en mosselen. Natuurlijk gebruik je ook volop verse groenten, een goede aardappel en wat kruiden. Met een groenteman, een viswinkel en de supermarkt of grootgrutter heb je meer dan voldoende. Je hoeft voor dit mooie gerecht niet op zoek naar kruiden, specerijen. Laat de natuurlijke smaken van je ingrediënten gewoon in tact.

Stoemp van de kust

Porties: 2 - 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 schartong filets
  • 1 courgette ongeschild, wel van zaden ontdaan, in brunoise (blokjes) gesneden
  • 2 tomaten ontdaan van pitten en ook in brunoise (blokjes) gesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 500 gram mosselen
  • 200 gram grijze garnalen gepeld
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl room
  • 500 gram aardappels (neem bloemige aardappelen)
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stoemp van de kust:

Kruid de schartongfilet met citroenpeper op de velkant en rol deze op vanaf het dikste gedeelte.

Mosselen spoelen en ontdoen van onreinheden, zoals pokken en uitstekende baarden. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die, nadat je er op getikt hebt, niet dicht gaan.

Aardappels schillen en zachtjes laten gaarkoken, erna puree van maken (gewoon fijn pletten).

Een beetje boter in de pan laten smelten en de sjalot even laten stoven, de courgette bijvoegen vervolgens de tomaten blokjes, kruiden met peper en zout naar smaak (mag iets meer zijn, want de puree is niet gekruid).

Na een drietal minuten blussen met de witte wijn en vervolgens de room toevoegen en aan de kook brengen.

Ondertussen stoom je de mosselen gaar( niet te lang om te voorkomen dat ze taai worden) en de tongrolletjes ongeveer 6 minuten op 100 graden.

Nu mag de puree voorzichtig gemengd worden met de groenten saus, ¾ van de garnaaltjes en de helft van de mossels.

Schep de stoemp op het bord en schik hierop 3 tongetjes die je op een spiesje hebt gestoken, versier met een paar stukjes tomaat en garnalen met een paar mossels in de schelp.

De rolletjes kun je nog even wat afwerken met fijngesneden basilicum. Als extra kun je hier nog een vissausje aan toevoegen.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - GarnalenVis - MosselenVis - Tong

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Bouillabaisse
Soep

Bouillabaisse zelf maken; proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op je bord

scampi pannetje
Visgerechten

Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas

Gamba's gesmoord in knoflook
Hapjes

Gamba’s gesmoord in knoflook

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen