• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Witlofstamppot met ham en kaas

Het recept voor een heerlijke stamppot met rauwe witlof

door Connie Derks
in Stamppot
1
14
Witlofstamppot

Witlofstamppot – witlof met ham en kaas als stamppot, makkelijk te maken en super van smaak.

Witlof met ham en kaas

Als we het over witlof hebben denken we al snel aan witlof met ham en kaas. In de meeste gevallen wordt het witlof dan gaar gestoofd en omwikkeld met ham en kaas die in een schaal in de oven gaat om te gratineren. Maar met precies dezelfde ingrediënten kun je ook deze heerlijke stamppot met witlof maken. Het is veel sneller klaar en de smaak is super.

Extra veel smaak door gebakken ham

Door de gekookte ham even in een beetje roomboter zachtjes te bakken haal je de maximale smaak uit de ham en krijgt deze stamppot extra veel smaak. De smaak van de ham gaat in de boter zitten die je gebruikt om de stamppot smeuïg te maken en wordt zo mooi verdeeld door de stamppot. De stukjes kaas voeg je pas op het laatst toe zodat je tijdens het eten gesmolten stukjes kaas tegenkomt. Zou je de kaas al eerder in de stamppot verwerken dan smelt deze weg door de warmte.

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Witlofstamppot met ham en kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,2 kg bloemige aardappels geschild
  • 600 gram witlof
  • 150 gram gekookte ham
  • 150 gram jonge kaas
  • 50 gram roomboter
  • +/- 50 ml melk

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je witlofstamppot:

Snijd de aardappels in stukken en kook ze gaar met een beetje zout.

Snijd het witlof doormidden en snijd de harde kern eruit. Snijd in grove repen. Snijd de ham en de kaas in stukjes.

Smelt de boter in een koekenpan, maar laat deze niet bruin worden. Voeg er de ham aan toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg er de melk aan toe en roer alle aanbaksels los.

Stamp de aardappel fijn en roer er de ham met de melk door. Voeg het witlof in gedeeltes toe en warm alles goed door. Proef en voeg eventueel meer melk toe als dat nodig is en breng de witlofstamppot op smaak met peper, zout en nootmuskaat voor de liefhebber. Voeg er op het laatst de kaas aan toe en roer deze er kort doorheen. Serveer de witlofstamppot eventueel met een beetje extra peper en zout erover en geniet.

Tafel lekker !!

DeelPin148Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

radijsloof, radijsloofstamppot, bladgroente, stamppot
Bijgerecht

Radijsloofstamppot; een verrassende lentestamppot

Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas
Stamppot

Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas

spinaziestamppot met ei
Stamppot

Spinaziestamppot met ei en soldaatjes

Stamppot met spinazie en bospeen
Stamppot

Stamppot met spinazie en bospeen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Boerenkool stamppot met curryworst
Stamppot

Stamppot boerenkool met curryworst

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Reacties 14

  1. Francisco says:
    2 maanden geleden

    Vandaag 1e paasdag 2023 heb ik die recept uitgeprobeerd. Het is echt verrukkelijk. Ik heb de aardappelen (30 minuten) en de witlof (10 mimuten) in de stoomoven gegaard. Het was smullen ik ga deze vaker maken! Dank je wel voor het recept Connie!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      Heel graag gedaan Francisco, fijn dat het zo lekker was.

      Beantwoorden
  2. Atie Schouten says:
    3 maanden geleden

    Ik vind het heerlijk om stamppotten te maken en andere maaltijden vandaar de nieuwsbrief.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 maanden geleden

      Leuk om te horen Atie, keuze genoeg denk ik.

      Beantwoorden
  3. Jenny says:
    3 maanden geleden

    Morgen de witlof stamppot eens proberen, weer eens wat anders,

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 maanden geleden

      Afwisseling is altijd goed Jenny, wij vonden hem heerlijk.

      Beantwoorden
  4. Maria says:
    3 maanden geleden

    Smakelijke recepten die gemakkelijk te maken zijn, ik ben fan!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 maanden geleden

      Fijn om te horen Maria.

      Beantwoorden
  5. Mar says:
    3 maanden geleden

    Ik vind jullie site leuk en vond het verfrissend dat er geen reclames opstonden, dat is helaas veranderd

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 maanden geleden

      Dank voor het compliment Mar. Maar die recepten worden wel mogelijk gemaakt door werkende mensen en dat kost geld. Vandaar de reclames. Zonder die reclames kunnen we dit niet neerzetten.

      Beantwoorden
    • Janny van Hattem says:
      3 maanden geleden

      Favoriet is mijn spagetti Bolognase

      Beantwoorden
      • Connie Derks says:
        3 maanden geleden

        Bolognese, lekker hoor!

        Beantwoorden
  6. Janny van Hattem says:
    3 maanden geleden

    Geerldig dat je op de site, deze stampotten getoond worden. Fijn ook hoe je de Stampot san klaar kunt maken. Sommige kende ik niet ….maar Ga de Stampotten die ik niet ken ..zo snel mogelijk proberen te maken…Dank U Wel.
    Groet Janny 🙋

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 maanden geleden

      Heel graag gedaan Janny en dank je wel voor dit mooie compliment.
      Laat je ons weten welke jou favoriet is?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

12 − 9 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen