• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Zoete aardappel stamppotje

door Connie Derks
in Stamppot
zoete aardappel stamppotje
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Zoete aardappel stamppotje: Een stamppot wordt al gauw saai gevonden, maar dit hoeft absoluut niet. Probeer dit zoete aardappel stamppotje maar eens, je zult verrast zijn

Bataat

De zoete aardappel is anders dan je zou denken geen familie van de ons welbekende aardappel. Het is een exotische vrucht oorspronkelijk afkomstig uit Mexico die onder de grond groeit als knolvormige wortel. Heel verwarrend maar het is dus een groente en geen aardappel. De zoete aardappel is een goede bron van vitamine en vezels en lekker zij zowel zoete als hartige gerechten. Maak er eens ovenfrietjes van of een lekker zoete aardappel stamppotje. Vooral kinderen zijn gek op de enigszins zoete smaak van de bataat.

Stamppot saai?

Een stamppot wordt al gauw eentonig gevonden, maar dit hoeft absoluut niet. Je kunt er kruiden of specerijen aan toevoegen of in stukjes gesneden rauwe groenten, spekjes, kaas of ham. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Neem nou deze zoete aardappel stamppot. Wanneer je de zoete aardappel en gewone aardappel alleen maar samen gaat koken, fijn stampt en mengt met een beet je melk of boter dan kan dat vrij gewoontjes zijn ja.

Voeg een beetje ras el hanout aan je zoete aardappel stamppotje toe en je hebt al meteen veel meer smaak. Om het niet een babyhapje te laten lijken doen we er ook nog dunne ringetjes lente-ui en gebakken champignons bij die we bestrooien met een klein beetje geroosterde sesam. Klinkt gelijk al veel spannender toch?

Wij hebben ervoor gekozen om deze over de zoete aardappel stamppot te verdelen maar je zou alles ook goed door de stamppot van zoete aardappel heen kunnen mengen. Het is maar net waar je voorkeur aan geeft.

Zoete aardappel stamppotje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram zoete aardappels
  • 750 gram kruimige aardappels
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel ras el hanout
  • zout
  • 100 ml melk
  • 1 lente-ui
  • 200 gram champignons
  • 1 theelepel sesam
  • 500 gram braadworst
  • 1 eetlepel bakboter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een zoete aardappel stamppotje:

Schil de aardappels en zoete aardappels en snij deze in grove stukken. Kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 20 minuten gaat. Snij ondertussen de champignons in kwarten en bak deze op hoog vuur in een klein beetje boter, bestrooi met zout en peper. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en rooster de sesam even in een droge koekenpan. Bak de braadworst in de bakboter in ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje gaar. Giet de aardappels af en stamp deze fijn. Voeg melk en boter naar wens toe en breng op smaak met ras el hanout, peper en zout. Verdeel het zoete aardappel stamppotje over 4 borden en verdeel er de champignons,lente-ui en sesam overheen. Serveer lekker heet met een stuk van de braadworst erlangs.

Tafel lekker!!

Tags: AardappelenGroente - Knolgroenten - Zoete aardappel

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel
Bijgerecht

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

wortelstamp
Stamppot

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen
Maaltijdsoep

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen