Zoete aardappel stamppotje: Een stamppot wordt al gauw saai gevonden, maar dat hoeft absoluut niet. Probeer dit zoete aardappel stamppotje maar eens, je zult verrast zijn
Bataat
De zoete aardappel is anders dan je zou denken geen familie van de ons welbekende aardappel. Het is een exotische vrucht oorspronkelijk afkomstig uit Mexico die onder de grond groeit als knolvormige wortel. Heel verwarrend, maar het is dus een groente en geen aardappel. De zoete aardappel is een goede bron van vitamine en vezels en lekker zij zowel zoete als hartige gerechten. Maak er eens ovenfrietjes van of een lekker zoete aardappel stamppotje. Vooral kinderen zijn gek op de enigszins zoete smaak van de bataat.
Stamppot saai?
Een stamppot wordt al gauw eentonig gevonden, maar dit hoeft absoluut niet. Je kunt er kruiden of specerijen aan toevoegen of in stukjes gesneden rauwe groenten, spekjes, kaas of ham. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Neem nu deze zoete aardappel stamppot. Als je de zoete aardappel en gewone aardappel alleen maar samen gaat koken, fijn stampt en mengt met een beetje melk of boter dan kan dat vrij gewoontjes zijn, ja.
Voeg een beetje ras el hanout aan je zoete aardappel stamppotje toe en je hebt al meteen veel meer smaak. Om het niet een babyhapje te laten lijken doen we er ook nog dunne ringetjes lente-ui en gebakken champignons bij die we bestrooien met een klein beetje geroosterde sesam. Klinkt gelijk al veel spannender toch?
Wij hebben ervoor gekozen om deze over de zoete aardappel stamppot te verdelen, maar je zou alles ook goed door de stamppot van zoete aardappel heen kunnen mengen. Het is maar net waar je voorkeur aan geeft.
Zoete aardappel recepten; Van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Zoete aardappel stamppotje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram zoete aardappels
- 750 gram kruimige aardappels
- 25 gram boter
- 1 theelepel ras el hanout
- zout
- 100 ml melk
- 1 lente-ui
- 200 gram champignons
- 1 theelepel sesam
- 500 gram braadworst
- 1 eetlepel bakboter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een zoete aardappel stamppotje:
Schil de aardappels en zoete aardappels en snij ze in grove stukken. Kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 20 minuten gaat. Snij ondertussen de champignons in kwarten en bak ze op hoog vuur in een klein beetje boter, bestrooi met zout en peper. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en rooster de sesam even in een droge koekenpan. Bak de braadworst in de bakboter in ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje gaar. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg melk en boter naar wens toe en breng op smaak met ras el hanout, zout en peper. Verdeel het zoete aardappel stamppotje over 4 borden en verdeel er de champignons, lente-ui en sesam overheen. Serveer lekker heet met een stuk van de braadworst erlangs.
Tafel lekker !!