• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Zuurkool met salami en paprika

door Elise de Haan
in Stamppot
0
2
Zuurkool met salami en paprika

Zuurkool met salami en paprika – Een stamppotje gaat er altijd wel in en een stamppot met zuurkool zeker. Zuurkool is ook, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geen groente die alleen in de winter verkrijgbaar is, maar deze kool is gewoon jaarrond te koop. Deze zuurkool met salami en paprika is het hele jaar door heerlijk. Het gerecht zit bomvol groenten, is lekker kruidig en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. De salami wordt eerst uitgebakken, dus die zorgt voor een lekker krokantje. Al zin in deze heerlijke zuurkool gekregen? Snel de keuken in dan!

Zuurkool, het hele jaar door lekker!

Zoals hierboven al vermeld, zuurkool is geen specifieke wintergroente. Het is het hele jaar door te koop en het is lang houdbaar, zónder conserveermiddelen. Denk maar aan vroeger, toen er op lange zeereizen altijd zuurkool in vaatjes werd meegenomen. Omdat zuurkool veel vitamine C bevat werd zo voorkomen dat de bemanning van de schepen scheurbuik kregen. Dus je hoeft zuurkool niet alleen in een winterse stamppot met een rookworst en spekjes te eten. Je kunt zuurkool ook prima in een zomerse salade verwerken, bijvoorbeeld.

Salami

We hebben voor dit recept ‘gewone’ salami gebruikt. Wil je de zuurkool wat pittiger, kies dan voor pikante salami of een andere droge worst als pittige chorizo. Mag het wel een beetje neutraler? Neem dan gewoon cervelaatworst, of boerenmetworst of iets dergelijks, dat doet het ook prima in dit gerecht.

Zuurkool met salami en paprika als ovenschotel

Je kunt de zuurkool met salami en paprika van tevoren bereiden en voor het moment dat je wilt gaan eten opwarmen in de oven. Dan maak je er dus een zuurkool ovenschotel van. Bewaar het gerecht dan tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Doe het in een vuurvaste schaal. Voor je gaat eten verwarm je de oven op 200 graden voor. Plaats de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.

Zuurkool

Zuurkool; niet alleen in de stamppot!

Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.

Zuurkool met salami en paprika

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 kilo zuurkool
  • 3 paprika's, kleur naar keuze, in reepjes
  • 2 uien, in kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 500 gram salami, in blokjes gesneden
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 3 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 100 ml kookroom
  • 1 ei

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zuurkool met salami en paprika:

Doe de zuurkool in een pan zonder deze af te spoelen. Zet de zuurkool op met wat water, zonder zout, en kook in een half uurtje gaar. Giet af.

Zet ondertussen ook de aardappels op en kook deze gaar. Giet af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de kookroom en het ei toe en meng het geheel tot een smeuïge puree.

Verhit ook een koekenpan en bak hierin, zonder vetstof, de salami uit. Voeg de ui, de knoflook, de paprika, het karwijzaad en het gerookte paprikapoeder toe en bak mee tot de groenten beetgaar zijn.

Doe de zuurkool bij de aardappelpuree en meng het goed door elkaar. Schep dan het salamimengsel er door. Je kunt alles erdoor scheppen, of je houdt een gedeelte apart en dat serveer je er over heen. Als je er een ovenschotel van maakt, schep dan alles er door.

Zuurkool met salami en paprika is heerlijk met een glas frisse, witte wijn erbij.

Tafel lekker !!

DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

wortelstamp
Stamppot

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Pittige boerenkoolstamppot
Stamppot

Pittige boerenkoolstamppot; met chorizo

koolraapstamppot recept vegetarisch
Stamppot

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Savooiekool stamppot met kerrie en uien en braadworst
Stamppot

Savooiekool stamppot met kerrie en uien

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma
Stamppot

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )
Stamppot

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

hutspot
Stamppot

Hutspot of stamppot peen en uien

Reacties 2

  1. Mirrin says:
    9 maanden geleden

    Gaat er een rauw ei in de stampot?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      9 maanden geleden

      Dat klopt, Mirrin. Het toevoegen van een rauw ei zorgt voor een romige en luchtigere aardappelpuree. Omdat je het rauwe ei toevoegt aan hete aardappels en zuurkool zal het nog even doorgaren, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een salmonellabesmetting.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen