• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma

door Elise de Haan
in Stamppot
Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma – In de winter eten we in Nederland stamppot. Hutspot, boerenkool, zuurkool…noem het maar. Dit zijn de echte klassiekers en iedereen eet ze wel eens. Over het algemeen stampen we de groente samen met gekookte aardappel en wat vocht tot een smeuïg geheel. Eigenlijk kun je van elke wintergroente wel stamppot maken. Ik ging deze keer voor zuurkool.

Zuurkool is witte kool die gefermenteerd is door de inwerking van melkzuur bacteriën. Dit geeft de zurige smaak aan de kool en maakt dat zuurkool lang houdbaar is. Zuurkool is heel gezond, bevat veel vitamine C en vitamine B. Een goede reden dus om eens wat vaker zuurkool op tafel te zetten.

Ik eet graag zuurkoolstamppot. Op de klassieke manier, met spekjes en rookworst. Voor mij geen ananas of ander fruit er door. Omdat ik het leuk vind om te experimenteren en graag elke dag wat anders eet, bedacht ik het recept van deze zuurkoolstamppot met zoete aardappel in plaats van gewone aardappel. Omdat zoete aardappel heel anders smaakt, geeft het meteen een ander effect. Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is geen familie van de aardappel. De zoete aardappel valt onder de groenten. Omdat de zoete aardappel een lagere glycemische index heeft dan een gewone aardappel en veel meer vezels bevat, zijn ze een gezonde keuze.

Omdat ik de rookworst bewaar voor bij de klassieke zuurkoolstamppot, maakte ik bij deze stamppot zelf kipshoarma. Het pittige daarvan past goed bij de smaak van de zuurkool en de zoete aardappel.

Je kunt dit gerecht zo eten, of als een ovenschotel.

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma

Stamppot voor 6 personen:

  • 1250 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 kg rauwe zuurkool
  • een flinke scheut kookroom
  • 2 tl Worcestershire sauce
  • zout en peper
  • 800 gram kipfilet, in dunne plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels shoarmakruiden
  • 200 gram paprika, in reepjes, kleur naar keuze

Zo maak je zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma:

Meng in een grote kom de olijfolie met de shoarmakruiden. Doe de kipfilet er bij en meng alles goed. Laat dit een half uurtje marineren, in de koelkast.

Doe de zuurkool in een pan. Voeg er een bodempje water aan toe en kook de zuurkool in ongeveer 20 minuten gaar. Laat goed uitlekken in een zeef of vergiet.

Kook ondertussen in een andere pan, in water met wat zout, de zoete aardappelblokjes gaar in ongeveer 15 minuten. Giet deze goed af en laat even uitdampen.

Bak in een grote koekenpan, met anti-aanbaklaag, de gemarineerde kip gaar. Je hoeft geen extra olie te gebruiken. De olie in de marinade is voldoende. Als de kip gaar is voeg je de paprika toe en bak je deze nog even een paar minuten mee.

Stamp de zoete aardappel fijn met een pureestamper. Doe er een flinke scheut kookroom bij. Roer de uitgelekte zuurkool er door. Breng op smaak met peper, zout en de Worcestershire sauce.

Serveer de zuurkoolstamppot met zoete aardappel en kipshoarma direct.

Serveer als stamppot
Serveer als ovenschotel

Indien je dit gerecht van te voren wilt klaarmaken, schep dan de gare shoarma in een ovenschaal en verdeel de zuurkoolstamppot er overheen. Je hebt dan een ovenschotel die je later in 30 minuten kunt opwarmen, in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Tags: Groente - Knolgroenten - Zoete aardappelGroente - Kool - ZuurkoolVlees - Kipfilet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chinese kippensoep
Maaltijdsoep

Chinese kippensoep ( met knapperige taugé )

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst
Stamppot

Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Kruidige kroketjes van zoete aardappel
Bijgerecht

Kruidige kroketjes van zoete aardappel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen