• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

door Elise de Haan
in Stoofschotel
0
2
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon – Bijna iedereen is gek op stoofvlees. Dat kan rund, kalf of schaap zijn, en op verschillende manieren worden klaargemaakt. De variatie mogelijkheden zijn dus enorm. Heel soms op zijn Hollands in de vorm van “draadjesvlees”, vaker Oosters of Midden-Oosters, dus Rendang, Satéstoof of iets als lamsstoof met shoarmakruiden. En regelmatig op zijn Frans…oftewel Boeuf Bourguignon. Een echte Franse klassieker!

Je kunt hiervoor zowel riblappen als sukadelappen gebruiken. Neem geen heel mager rundvlees, een beetje vet doet wonderen voor de smaak. Laat je eventueel door de slager adviseren. Het stoven van het vlees kost best wat tijd, een uurtje of drie ben je zeker wel kwijt, nog langer mag ook. Maar daarna heb je dan ook een heerlijke stoofschotel van superzacht vlees. Zeker de moeite waard dus!

Neem geen heel mager rundvlees, een beetje vet doet wonderen voor de smaak.

Dit recept is voor een normaal formaat braadpan vol. Als dit voor jou te veel is…je kunt het prima invriezen. De volgende keer dat je stoofvlees wilt eten ben je supersnel klaar. Alleen ontdooien en opwarmen!

Wij eten Boeuf Bourguignon meestal met aardappelpuree en sperziebonen. Maar het is ook heel lekker met gestoofde rode kool. Of gewoon met frietjes en een groene salade.

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Boeuf Bourguignon

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1250 gram runderstoofvlees, in blokjes
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterpeen, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 takjes rozemarijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 ml rode wijn
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 200 gram champignons, niet te dunne plakjes
  • 3 el zilveruitjes uit een potje
  • 3 el peterselie, gehakt
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Boeuf Bourguignon:

Bak het rundvlees rondom bruin aan, eventueel in gedeelten als je pan niet groot genoeg is.

Voeg dan het spek toe en bak een paar minuten mee.

Doe dan de gesnipperde ui, knoflook en winterpeen erbij en bak ook even mee.

Vervolgens ook de tomatenpuree nog een paar minuten laten mee bakken.

Schenk dan de wijn in de pan, voeg de tijm, rozemarijn en de laurierblaadjes en de bouillonblokjes toe. Het vlees moet nu net onder staan. Voeg wanneer nodig wat water toe. Laat dit alles minstens 2,5, maar nog liever langer op een heel zacht vuurtje stoven. Gebruik eventueel een sudderplaatje.

Roer af en toe in de pan. Mocht het vocht te snel verdampen, voeg dan een scheutje heet water toe.

Voeg na 2,5 uur stoven de champignons en de zilveruitjes toe.

Roer voor het serveren de peterselie door de saus.

Je kunt Boeuf Bourguignon een dag van tevoren klaarmaken wanneer gewenst.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Stoofschotel met rundvlees
DeelPin275Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Zwarte linzenstoofpotje met vega balletjes
Stoofschotel

Zwarte linzenstoofpotje met vegaballetjes

Reacties 2

  1. Joon says:
    1 jaar geleden

    Kan ik voor dit recept ook rundersoepblokjes gebruiken?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Runderpoulet bedoel je? Dan kan inderdaad Joon, maar sukadelappen of riblappen hebben echt wel de voorkeur.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Deze friszoete rode kool stamppot met appel en ananas is door zijn kleur een feest om te zien en favoriet bij jong en oud.

Check het recept of lees de info
Ham-kaasrolletjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen