Coq au Riesling ( gestoofde kip in Riesling ) – Coq au Riesling is een variant op de Coq au Vin maar dan uit de Franse Elzas. Een voortreffelijke stoofschotel van kip. Net als met de meeste stoofschotels is dit een heerlijk gerecht om vandaag te maken en morgen te eten. De smaken kunnen zich dan nog beter ontwikkelen.
Coq au Riesling ( gestoofde kip in Riesling )
Stoofgerecht voor 4 personen
- 1,2 kg drumsticks (of kippendijen of kipkarbonades)
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook (fijn)
- 250 gr gerookte spekblokjes
- 1 dikke prei (in fijne halve ringen)
- 3 blaadjes laurier
- 250 gr oesterzwammen (paddenstoelen)
- 1 fles (750 ml) Riesling
- Zeezout
- Zwarte peper uit de molen
- Takje rozemarijn
- Bosje dille gesnipperd
Neem een goede braad- of stoofpan, doe de olijfolie er in. Zet de gesneden prei aan met knoflook, de oesterzwammen, spekblokjes en de laurierblaadjes. Voeg de kip toe en bak rondom even bruin. Doe de fles Riesling, de (witte) wijn erbij, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat een uurtje pruttelen totdat de kip gaar is. Leg de kip met de groente, paddenstoelen en gesnipperde dille op een bord, voeg een bijgerecht toe, het takje rozemarijn en je weet niet wat je proeft. Heel eenvoudig, maar erg lekker!