Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Draadjesvlees zoals vroeger; Smelt op je tong

Van runderlappen maak je met en beetje geduld heerlijk mals draadjesvlees. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd op je vrije dag om te genieten van dit heerlijk malse suddervlees.

11 30.267

Draadjesvlees zoals vroeger; Smelt op je tong – Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Vandaag de dag gaat het veelal over gehakt, kip en a la minute vlees. Draadjesvlees is echt iets anders. Je kent het misschien nog van oma die er echt de tijd voor nam. Laat het recept niet in oma’s kookboekje staan maar neem eens lekker de tijd om te genieten van deze Hollandse lekkernij. Draadjesvlees is heerlijk langzaam gegaard rundvlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd op je vrije dag om te genieten van dit heerlijk malse suddervlees.


Draadjesvlees

Vleesgerecht of stoofschotel voor 4 personen
Draadjesvlees zoals vroeger; Smelt op je tong

  • 600 gram magere runderlappen
  • 60 gram boter
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 kruidnagel
  • snufje foelie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje)
  • 1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig)
  • 1 sneetjes ontbijtkoek

Verwarm de bouillon of los de bouillonblokjes op en houd deze warm op een laag pitje. Verhit de boter in een ruime braadpan. Kruid het vlees met zout en peper. Bak het vlees (in z’n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het rondom bruin. Snij de ui in grove stukken en voeg dan de in stukken gesneden ui toe. Plet de knoflooktenen met een groot mes en voeg de geplette hele tenen knoflook toe. Snij de tomaten in grote stukken en doe ze in de pan. Voeg de kruiden toe en schenk de warme bouillon erbij. Voeg de wijn toe en zorg dat het vlees net onder staat. Laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen, regelmatig doorroeren en indien nodig vocht toevoegen (wijn, bouillon of water). Het is belangrijk om het vlees op een laag pitje te laten sudderen. Als het vlees gaar is roer dan de ontbijtkoek in stukjes door het gerecht zodat de saus bij het draadjesvlees kan binden.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 Reacties
  1. J.Ooms zegt

    Wij gebruiken al ca. 50 jaar ontbijtkoek bij stoofpotjes (van Moeder op dochter)

    1. Redactie zegt

      Tradities moet je in ere houden 😉

  2. Sandra zegt

    Wat kunnen gebruiken voor een alcoholvrije versie?

    1. Redactie zegt

      Gewoon water Sandra 😉

  3. Fen zegt

    Lekker!! Ik gebruik ook appelstroop en mosterd. Kardemom erbij is ook heerlijk. Er gaat niks boven een stoofpotje en je kunt er naar hartelust mee variëren.

    1. Lekker Tafelen zegt

      Leuk Fen, kardemom is nou niet één van de meest gebruikte en daarmee dubbel leuk dat je het deelt

  4. Leon Buijs zegt

    Ontbijtkoek.. apart! Dat hoor ik voor het eerst bij draadjesvlees. Is dat authentiek of een eigentijdse draai?

    1. T-W zegt

      Ontbijtkoek wordt hier gebruikt als binder. Maizena of allesbinder werkt ook.

      1. Marcel zegt

        Met ontbijtkoek smaakt het recept ook in zijn geheel anders.

        Maizena is smakeloos

        1. Vleessss zegt

          Kan je ipv wijn ook gewoon bier gebruiken.

          1. Lekker Tafelen zegt

            Uiteraard

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer