- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Draadjesvlees zoals vroeger; Smelt op je tong

Draadjesvlees zoals vroeger; Smelt op je tong – Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Vandaag de dag gaat het veelal over gehakt, kip en a la minute vlees. Draadjesvlees is echt iets anders. Je kent het misschien nog van oma die er echt de tijd voor nam. Laat het recept niet in oma’s kookboekje staan maar neem eens lekker de tijd om te genieten van deze Hollandse lekkernij. Draadjesvlees is heerlijk langzaam gegaard rundvlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd op je vrije dag om te genieten van dit heerlijk malse suddervlees.


Draadjesvlees

Vleesgerecht[1] of stoofschotel[2] voor 4 personen

Verwarm de bouillon of los de bouillonblokjes op en houd deze warm op een laag pitje. Verhit de boter in een ruime braadpan. Kruid het vlees met zout en peper. Bak het vlees (in z’n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het rondom bruin. Snij de ui in grove stukken en voeg dan de in stukken gesneden ui toe. Plet de knoflooktenen met een groot mes en voeg de geplette hele tenen knoflook toe. Snij de tomaten in grote stukken en doe ze in de pan. Voeg de kruiden toe en schenk de warme bouillon erbij. Voeg de wijn toe en zorg dat het vlees net onder staat. Laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen, regelmatig doorroeren en indien nodig vocht toevoegen (wijn, bouillon of water). Het is belangrijk om het vlees op een laag pitje te laten sudderen. Als het vlees gaar is roer dan de ontbijtkoek in stukjes door het gerecht zodat de saus bij het draadjesvlees kan binden.

Links in dit recept:
  1. Vleesgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/hoofdgerechten-met-vlees/
  2. stoofschotel: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/stoofschotel/