Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gestoofde zuurkool met puntpaprika (Stoofschotel)

Zuurkool wordt nog zachter van smaak als je deze stooft. In dit recept gestoofde zuurkool met puntpaprika. Geserveerd met aardappelpuree en speklappen.

0 6.522

Gestoofde zuurkool met puntpaprika – Zuurkool ovenschotel of zuurkoolstamppot kennen we wel. De zuurkool word vaak gewoon met water gekookt, soms zelfs op de aardappelen. Op de aardappelen koken is trouwens niet aan te raden, omdat je er dan geen mooie puree van kan maken. De structuur van de aardappels verandert namelijk door het zuur van de zuurkool. Kook de aardappels daarom liever apart. Een andere manier om zuurkool te bereiden is door stoven. Door de zuurkool te stoven krijg je een heerlijke zacht smakende zuurkool die niet te vergelijken is met de echt zure, gekookte zuurkool. Stoof je de kool samen met paprika en ui dan krijg je een heerlijk zachte en kruidige zuurkool. Wil je eens variëren, dan kan je ook wat ananas of appels mee stoven, net wat je zelf lekker vindt.

Voor deze heerlijk stoofschotel met zuurkool en paprika nam ik puntpaprika’s. Deze zijn wat zoeter van smaak en ze hebben een dunnere huid waardoor je niet van die velletjes in je stoofpot krijgt.

Gestoofde zuurkool met puntpaprika

  • 500 gram zuurkool
  • 2 grote uien
  • 3 puntpaprika’s
  • 1 appel
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder edelsus
  • ½ theelepel chili poeder
  • 1 eetlepel boter of olie

Laat de zuurkool goed uitlekken en knijp al het overtollige vocht eruit. Snij de ui en de paprika in 4 en dan in reepjes. Snij de appel in kleine stukjes. Verwarm de boter of olie in een pan met een goed sluitende deksel. Laat de boter niet verkleuren: het hoeft niet te bakken maar moet smoren. Smoor hierin de ui en de paprika zacht aan. Strooi er de paprikapoeder en de chilipoeder over en roer deze er doorheen. Verdeel er de eventueel kleiner gesneden zuurkool overheen samen met de appel en roer dit er door. Voeg 2-3 eetlepels water toe en leg de deksel op de pan. Laat dit onder af en toe roeren ongeveer een uur op een zeer klein pitje stoven. Maak ondertussen je aardappelpuree en bak je vlees. Neem je rookworst, leg deze dan het laatste half uur op de zuurkool om te verwarmen. Breng de zuurkool eventueel nog op smaak met peper en zout naar wens.

Serveer de gestoofde zuurkool met puntpaprika met aardappelpuree en een speklapje.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer