• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Kip stoofpotje met volop verse groenten

door Arianne Parent
in Stoofschotel
0
13
Kip stoofpotje met volop verse groenten

Kip stoofpotje met volop verse groenten – Bij stoven denken we vaak aan rundvlees. Maar kip is ook heel geschikt voor een heerlijke stoofpot. Coq au vin is een klassieker als het gaat om stoven met kip. Onderstaand gerecht is daar een eenvoudige variant op. Het is bijzonder eenvoudig te maken van kipdrumsticks en kipkoteltten.

Kipkoteletten zijn eigenlijk kippendijen maar dan met bot. Hierdoor krijg je nog meer smaak in je stoofpotje

Door zo’n kip stoofpotje gewoon eens te proberen ontdek je vanzelf meer mogelijkheden. Je kunt eindeloos aan de slag met smaken en combinaties. Dit is er één voor de nazomer. Als het in augustus of september soms al wat kouder is schuift iedereen graag aan voor dit lichte kip stoofpotje.

Het voordeel van zo’n stoofschotel is dat je bijna geen afwas hebt. Terwijl de kip staat te sudderen heb jij volop tijd om met je familie te genieten van een glaasje en een babbel.

Met volop verse groenten

Een kip stoofpotje vullen we graag aan met veel verse groenten. Zelf heb ik het geluk dat ik de groenten uit eigen tuin haal. Uiteraard gebruik ik die volop in dit stoofgerecht. Heb jij de luxe van een eigen tuin niet? Dan is het misschien een schrale troost dat de groenten die ik uit de tuin haal op datzelfde moment ook goedkoop in de winkels liggen.

Drumsticks

Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes

Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes! Ze zijn het populairste stukje kip. Heerlijk bij de warme maaltijd, als borrelhapje of bij een buffet.

Kip stoofpotje recept

Kip stoofpotje met volop verse groenten

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 kipdrumsticks
  • 3 kipkoteletten
  • 1 rode zoete puntpaprika, in blokjes
  • 1 gele courgette, in blokjes
  • 100 gram sperzieboontjes
  • 8 witte champignons, in vieren gesneden
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes salie
  • 1 eetlepel bakboter
  • olijfolie
  • 250 ml rode wijn
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 blokje kippenbouillon

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kip stoofpotje:

Blancheer de sperziebonen 4 minuten in kokend water, giet af en laat ze schikken onder ijskoud water.

Kruid de kipdrumsticks en de kipkoteletten met paprikapoeder, peper, zout en cayennepeper. Bak ze kort aan in de olijfolie en bakboter ( de combinatie van olijfolie en bakboter zorgt voor meer hitte waardoor je het vlees sneller dichtschroeit ) tot ze bruin gekleurd zijn. Haal ze vervolgens uit de pan.

Doe nog een beetje olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui zacht en voeg dan de geperste knoflook, rozemarijn en salie toe tot alle aroma’s vrijkomen. Giet de rode wijnazijn erbij en laat even opwarmen.

Voeg dan de paprika, courgette, champignons, het bouillonblokje en de sperziebonen toe. Blus af met de rode wijn en laat inkoken tot de helft. Doe er een eetlepel suiker in en meng goed. Voeg de tomaten toe en meng onder de groentemassa. Leg dan de kip er weer bij in de pan.

Laat de stoofpot minstens nog 30 à 45 min op een zacht vuurtje pruttelen tot alles gaar is. Kruid met peper en zout naar smaak. Garneer met platte peterselie

Dit kip stoofpotje serveer je serveren met vers brood, witte rijst, aardappelpuree of aardappelkroketjes en geef er een lekkere salade bij. Bourgondischer wordt het niet.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Kip koteletten
DeelPin1089Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof
Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Stoofschotel

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Reacties 13

  1. Peter says:
    1 maand geleden

    Oei. Het is nu 30 graden buiten. Zou het dan ook lekker zijn? Het staat in ieder geval te pruttelen.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 maand geleden

      En…. Inmiddels weet je het antwoord Peter?

      Beantwoorden
  2. Christel Bercken, Van Den says:
    1 jaar geleden

    Were me toe Allie voedingswaarde van dit recept

    Beantwoorden
  3. Miranda Oosterbroek says:
    2 jaar geleden

    Is dit ook te maken met kipdijfilet? Zo ja, enig idee hoelang dan de prutteltijd is?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Jazeker Miranda. Qua tijden kun je gewoon het recept volgen

      Beantwoorden
  4. Carin says:
    2 jaar geleden

    Hallo Lia, kan ik dit ook al een dag vantevoren maken.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Dat kan zeker Carin.

      Beantwoorden
  5. Judith says:
    2 jaar geleden

    Heb dit stoofpotje gemaakt voor 6 personen en ik had nog wat pastinaak liggen. Dit heb ik even 10 min. gekookt en samen met de rest van de groentes en de kip (dubbele hoeveelheid) gestoofd. We hebben gesmuld.

    Beantwoorden
  6. Annie says:
    2 jaar geleden

    Ben het nu aan het maken. Het ruikt al heerlijk.
    Heel veel zin in.

    Beantwoorden
  7. Gerda says:
    2 jaar geleden

    Vraagje: misschien mis ik iets in de tekst maar bij de ingrediënten staat een kippebouillonblokje. Waar in het recept woordt dit gebruikt?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Bij de paprikablokjes Gerda, het staat er echt in ?

      Beantwoorden
  8. lia says:
    4 jaar geleden

    Dat kip stoofpotje lijk muj heerlijk

    Beantwoorden
    • Arianne says:
      4 jaar geleden

      Hallo Lia,
      Idd dit is een toppertje en zeker nu het een beetje kouder aan het worden is. Ik zou zeggen ga het eens proberen en laat je me iets weten hoe het je smaakte.
      Kook ze lekker,
      Arianne

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen