Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kip stoofpotje met volop verse groenten

Dit is echt lekker eten! Noem het een variant op de Coq au vin. Dit kip stoofpotje maak je in één pan. Je bespaart dus ook nog eens een boel afwas.

2 37.522

Kip stoofpotje met volop verse groenten – Bij stoven denken we vaak aan rundvlees. Maar kip is ook heel geschikt voor een heerlijke stoofpot. Coq au vin is een klassieker als het gaat om stoven met kip. Onderstaand gerecht is daar een eenvoudige variant op. Het is bijzonder eenvoudig te maken en aan dit gerecht zitten (net als bij alle stoofschotels) veel voordelen. Je hebt bijna geen afwas, en terwijl de kip staat te sudderen heb jij volop tijd om met je familie te genieten van een glaasje en een babbel.

Zelf heb ik het geluk dat ik groenten uit eigen tuin haal. Uiteraard gebruik ik die volop in dit stoofgerecht. Heb jij de luxe van een eigen tuin niet? Dan is het misschien een schrale troost dat de groenten die ik uit de tuin haal op datzelfde moment ook goedkoop in de winkels liggen.


Kip stoofpotje met volop verse groenten

Kip stoofpotje receptStoofschotel voor 3 personen

  • olijfolie
  • 1 eetlepel bakboter
  • 3 kipdrumsticks
  • 3 kip koteletten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes salie
  • 1 rode zoete puntpaprika, in blokjes
  • 1 gele courgette, in blokjes
  • 100 gram sperzieboontjes
  • 8 witte champignons, in vieren gesneden
  • 250 ml rode wijn
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 g
  • 1 eetlepel kristal suiker
  • Paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 blokje kippenbouillon

Blancheer de sperzieboontje gedurende 4 min in kokend water, giet af en laat ze erna schikken onder ijskoud water. Kruid de kipdrumsticks en de kipkoteletten met paprikapoeder, peper, zout en cayennepeper. Bak ze kort aan in de olijfolie en bakboter tot ze bruin gekleurd zijn. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe nog een beetje olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui tot hij zacht is en voeg de geperste knoflook, rozemarijn en salie toe tot alle aroma’s vrijkomen.

Giet de rode wijnazijn erbij en laat even opwarmen.

De blokjes paprika, blokjes courgette, champignon, het bouillonblokje en sperziebonen mogen nu toegevoegd worden. Blus de pan met de rode wijn en laat inkoken tot de helft. De eetlepel kristalsuiker meng je er nu ook door. Het blik tomatenstukjes meng je dan onder de groenten massa en leg de kip er weer bij in de pan.

Laat de stoofpot minstens nog 30 à 45 min op een zacht vuurtje pruttelen tot alles gaar is. Kruid met peper en zout naar smaak. Garneer met platte peterselie

Heerlijk met een stukje brood, witte rijst, kroketjes etc.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. lia zegt

    Dat kip stoofpotje lijk muj heerlijk

    1. Arianne zegt

      Hallo Lia,
      Idd dit is een toppertje en zeker nu het een beetje kouder aan het worden is. Ik zou zeggen ga het eens proberen en laat je me iets weten hoe het je smaakte.
      Kook ze lekker,
      Arianne

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer