• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Kip stoofpotje met volop verse groenten

door Arianne Parent
in Stoofschotel
0
15
Kip stoofpotje met volop verse groenten

Kip stoofpotje met volop verse groenten – Bij stoven denken we vaak aan rundvlees. Maar kip is ook heel geschikt voor een heerlijke stoofpot. Coq au vin is een klassieker als het gaat om stoven met kip. Onderstaand gerecht is daar een eenvoudige variant op. Het is bijzonder eenvoudig te maken van kipdrumsticks en kipkoteltten.

Kipkoteletten zijn eigenlijk kippendijen maar dan met bot. Hierdoor krijg je nog meer smaak in je stoofpotje

Door zo’n kip stoofpotje gewoon eens te proberen ontdek je vanzelf meer mogelijkheden. Je kunt eindeloos aan de slag met smaken en combinaties. Dit is er één voor de nazomer. Als het in augustus of september soms al wat kouder is schuift iedereen graag aan voor dit lichte kip stoofpotje.

Het voordeel van zo’n stoofschotel is dat je bijna geen afwas hebt. Terwijl de kip staat te sudderen heb jij volop tijd om met je familie te genieten van een glaasje en een babbel.

Met volop verse groenten

Een kip stoofpotje vullen we graag aan met veel verse groenten. Zelf heb ik het geluk dat ik de groenten uit eigen tuin haal. Uiteraard gebruik ik die volop in dit stoofgerecht. Heb jij de luxe van een eigen tuin niet? Dan is het misschien een schrale troost dat de groenten die ik uit de tuin haal op datzelfde moment ook goedkoop in de winkels liggen.

Drumsticks

Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes

Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes! Ze zijn het populairste stukje kip. Heerlijk bij de warme maaltijd, als borrelhapje of bij een buffet.

Kip stoofpotje recept

Kip stoofpotje met volop verse groenten

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 kipdrumsticks
  • 3 kipkoteletten
  • 1 rode zoete puntpaprika, in blokjes
  • 1 gele courgette, in blokjes
  • 100 gram sperzieboontjes
  • 8 witte champignons, in vieren gesneden
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes salie
  • 1 eetlepel bakboter
  • olijfolie
  • 250 ml rode wijn
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 blokje kippenbouillon

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kip stoofpotje:

Blancheer de sperziebonen 4 minuten in kokend water, giet af en laat ze schikken onder ijskoud water.

Kruid de kipdrumsticks en de kipkoteletten met paprikapoeder, peper, zout en cayennepeper. Bak ze kort aan in de olijfolie en bakboter ( de combinatie van olijfolie en bakboter zorgt voor meer hitte waardoor je het vlees sneller dichtschroeit ) tot ze bruin gekleurd zijn. Haal ze vervolgens uit de pan.

Doe nog een beetje olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui zacht en voeg dan de geperste knoflook, rozemarijn en salie toe tot alle aroma’s vrijkomen. Giet de rode wijnazijn erbij en laat even opwarmen.

Voeg dan de paprika, courgette, champignons, het bouillonblokje en de sperziebonen toe. Blus af met de rode wijn en laat inkoken tot de helft. Doe er een eetlepel suiker in en meng goed. Voeg de tomaten toe en meng onder de groentemassa. Leg dan de kip er weer bij in de pan.

Laat de stoofpot minstens nog 30 à 45 min op een zacht vuurtje pruttelen tot alles gaar is. Kruid met peper en zout naar smaak. Garneer met platte peterselie

Dit kip stoofpotje serveer je serveren met vers brood, witte rijst, aardappelpuree of aardappelkroketjes en geef er een lekkere salade bij. Bourgondischer wordt het niet.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Kip koteletten
DeelPin1068Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Stoofpot met rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot met rundvlees

Feijoada
Stoofschotel

Feijoada; uit Brazilië

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Reacties 15

  1. Mdvries says:
    2 maanden geleden

    Hoe zou je de wijn kunnen vervangen? Er eten kinderen en borstvoedingsmoeders mee.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 maanden geleden

      De rode wijn dan vervangen door water of bouillon.

      Beantwoorden
  2. Peter says:
    11 maanden geleden

    Oei. Het is nu 30 graden buiten. Zou het dan ook lekker zijn? Het staat in ieder geval te pruttelen.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      11 maanden geleden

      En…. Inmiddels weet je het antwoord Peter?

      Beantwoorden
  3. Christel Bercken, Van Den says:
    2 jaar geleden

    Were me toe Allie voedingswaarde van dit recept

    Beantwoorden
  4. Miranda Oosterbroek says:
    2 jaar geleden

    Is dit ook te maken met kipdijfilet? Zo ja, enig idee hoelang dan de prutteltijd is?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Jazeker Miranda. Qua tijden kun je gewoon het recept volgen

      Beantwoorden
  5. Carin says:
    2 jaar geleden

    Hallo Lia, kan ik dit ook al een dag vantevoren maken.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Dat kan zeker Carin.

      Beantwoorden
  6. Judith says:
    3 jaar geleden

    Heb dit stoofpotje gemaakt voor 6 personen en ik had nog wat pastinaak liggen. Dit heb ik even 10 min. gekookt en samen met de rest van de groentes en de kip (dubbele hoeveelheid) gestoofd. We hebben gesmuld.

    Beantwoorden
  7. Annie says:
    3 jaar geleden

    Ben het nu aan het maken. Het ruikt al heerlijk.
    Heel veel zin in.

    Beantwoorden
  8. Gerda says:
    3 jaar geleden

    Vraagje: misschien mis ik iets in de tekst maar bij de ingrediënten staat een kippebouillonblokje. Waar in het recept woordt dit gebruikt?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Bij de paprikablokjes Gerda, het staat er echt in ?

      Beantwoorden
  9. lia says:
    5 jaar geleden

    Dat kip stoofpotje lijk muj heerlijk

    Beantwoorden
    • Arianne says:
      5 jaar geleden

      Hallo Lia,
      Idd dit is een toppertje en zeker nu het een beetje kouder aan het worden is. Ik zou zeggen ga het eens proberen en laat je me iets weten hoe het je smaakte.
      Kook ze lekker,
      Arianne

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

drie × vier =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen