• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Kippenstoof met polenta-balletjes

door Redactie
in Stoofschotel
kippenstoof met polenta-balletjes
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Kippenstoof met polenta-balletjes – Dit is een compleet gerecht op zich. De polenta-balletjes geven de vulling aan de kippenstoof en zijn het zetmeelcomponent van het gerecht. In dit recept heb ik heel bewust gekozen voor kippendij. Dit vlees heeft meer gewerkt en meer vet. Waardoor het bij een langere bereidingswijze zoals stoven malser blijft dan bijvoorbeeld een kipfilet die snel droog word bij een bereidingstechniek als stoven. In de winter gebruik je natuurlijk knolselderij, maar wil je deze stoofpot in de zomer maken, dan kun je deze ook prima vervangen voor bleekselderij die dan volop verkrijgbaar is. Wil je meer weten over polenta? Wij hebben hier alle info voor je op rij gezet. Een mooi gerecht om aan te passen naar de seizoenen.

Kippenstoof met polenta-balletjes

  • 30 gr. bloem
  • Peper en zout
  • 600 gr. kippendijfilet
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 1/2 winterpeen
  • 1/3 knolselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,2 l. kippenbouillon
  • 175 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 100 gr. polenta
  • 1 el. suiker
  • 1 snuf zout
  • 400 ml. room
  • 2 el. peterselie
kippenstoof met polentaballetjes brunoise
kippenstoof met polentaballetjes balletjes

Snij de kippendijfilet in grove stukjes. Doe de bloem met de zout en peper in een diepe kom en wentel de kipstukjes erdoor heen. Verhit in een grote stoofpan de zonnebloemolie. Bak hierin de bebloemde kipstukjes tot ze aan alle kanten gebakken zijn. Snij ondertussen de ui in partjes, de winterpeen in fijne blokjes evenals de knolselderij. Doe de ui, winterpeen en knolselderij bij de kip en bak dit mee. Als de ui glazig is voeg je de kippenbouillon toe en de laurierblaadjes. Laat dit geheel 20 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.

In de tussentijd maak je de polenta-balletjes door de bloem, bakpoeder, polenta, suiker en zout bij elkaar te doen. Voeg de room toe. Dit lijkt in het  begin heel erg dun maar hoe langer je het roert met bijvoorbeeld een pollepel, hoe dikker word. Dit komt omdat de polenta de room langzaam opneemt. Als het zo dik dat je er balletjes van kunt maken, is het klaar. Bloem je handen in, anders blijven de balletjes plakken en maak balletjes van 7 á 8 cm in diameter.

Na 20 minuten doe je balletjes heel voorzichtig in de kippenstoof. Het liefst één voor één. Als het vocht toch wat verdampt is kun je er voorzichtig een beetje water of kippenbouillon bij doen. Zorg ervoor dat de balletjes bijna helemaal onder staan. Laat het geheel nog 15 minuten stoven zonder deksel. De balletjes zullen wat zacht worden aan de zijkant, dit gaat de bouillon nog wat binden. Samen met de bloem die om de kip zat.

Als je het gaat serveren, schep de balletjes dan weer voorzichtig uit de pan met kippenstoof. Van buiten zijn ze zacht en van binnen stevig, een beetje als grove cake of couscous. Het is moeilijk te omschrijven maar wij vonden het erg lekker. Echt comfort-food. Hak de peterselie fijn en strooi deze over de kippenstoof met polenta-balletjes vlak voordat je hem serveert.

Tafel Lekker!

Tags: polentaVlees - KippendijenVlees - Stoofschotel met kip

Gerelateerde Artikelen & Recepten

crispy chicken recept krokante kippendijen
Hapjes

Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen

Gua bao met pulled chicken
Hartig

Gua bao met pulled chicken

Kip ragout ( Vol-au-vent )
Voorgerecht

Kip ragout ( Vol-au-vent )

Kip stoofpotje met volop verse groenten
Stoofschotel

Kip stoofpotje met volop verse groenten

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen