Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Konijn; Stoofschotel met druiven en kruiden jenever

Konijn is mager vlees. Een stoofschotel geeft dan een beter resultaat dan een ovenschotel. Botermals gegaard met kruiden jenever en witte druiven.

0 1.921

Konijn; Stoofschotel met druiven en kruiden jenever – Het vlees van konijn is zacht van smaak en bovendien zeer mager. Juist mager vlees vraagt extra aandacht. Het laatste wat je wilt is een droog eindresultaat. Daarom geef ik de voorkeur aan het stoven van konijn. Deze stoofschotel smaakt nostalgisch en hedendaags tegelijk. Alle smaken en ingrediënten vormen een prachtige combinatie. In de meeste gevallen worden er appeltjes of pruimen bij geserveerd. In deze stoofpot van konijn kies ik voor witte druiven. Lekker passend bij het seizoen.

In mijn stoofschotel maak ik gebruik van Sint-Lambertusdrepke. Een kruidenjenever uit Hasselt. Waar je ook woont, ga voor een mooie lokale kruidenjenever. Het geeft je eigen touch aan dit gerecht.


Konijn; Stoofschotel met druiven en kruiden jenever

Vleesgerecht of stoofschotel voor 4 tot 6 personen

  • 1 groot konijn
  • 100 gram boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 2 uien
  • ½ dl jenever
  • 2 borrelglaasjes kruidenjenever (als afwerking)
  • 2,5 dl witte muskaatwijn
  • 5 dl room
  • 500 gram gepelde druiven + het sap
  • zout, peper en nootmuskaat

Snij het konijn in losse delen of vraag het je poelier. Kruid de delen met peper en zout en braad ze aan in hete boter. Gooi het braadvocht niet weg! Laat de pan dus nog even staan. Doe het vlees alvast in een grote stoofpot. Snipper de uien en stoof deze aan in het braadvocht van de andere pan. Giet braadvocht en uien bij het konijn in de stoofpot. Voeg wijn en jenever toe. Breng op smaak met nootmuskaat en voeg de bruine suiker toe. Laat dit zo’n 30 minuten sudderen.

Voeg de gepelde druiven en het sap toe en laat verder garen. Als het konijn gaar is haal je het voorzichtig uit de stoofpan. Hou het onder aluminiumfolie even warm op een serveerschaal.

Kook het achtergebleven vocht licht in. Proef nogmaals en voeg waar nodig peper en zout bij. Voeg dan de room en de kruidenjenever toe. Meng het geheel goed. Leg het vlees nu weer in de saus of giet de saus over het konijn op de serveerschaal.

Serveer de stoofschotel met huisgemaakte aardappelkroketjes en rode kool of een salade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer