• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 16, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Lamscurry- een pittige stoofschotel

door Marlene
in Stoofschotel
Lamscurry
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Lamscurry – Venkelzaad en komijnzaad zijn twee van de specerijen die ik altijd op voorraad heb omdat je er gerechten er zo heerlijk mee op smaak kan maken. Gewoon je vlees of vis ermee insmeren of een klein beetje door je pastasaus en je hebt net dat extra’s en het ruikt verrukkelijk. Samen met nog wat andere heerlijkheden kan je hiermee bijvoorbeeld ook je eigen currypasta maken. Als je de currysaus eerst nog een tijdje zonder vlees of groente in de oven zet kunnen de smaken en geuren van de specerijen nog beter mixen en intenser worden. Voeg daarna vlees of groenten toe en maak een heerlijke vlees- of groentecurryschotel. Wat geurende basmatirijst erbij, een groene salade en klaar! En niet te vergeten, wat extra yoghurt ernaast om te blussen!

De curry heeft wat tijd nodig, maar dat is voor het grootste deel “wachttijd”. De tijd dat je echt staat te roeren of te schillen zal rond een half uurtje zitten. Ik heb de currysaus deze keer gebruikt bij een lamsstoof met kikkererwten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor doperwten, bloemkool of spinazie als toevoeging bij je vlees. Venkel- en komijnzaad koop ik trouwens altijd bij de toko, zeker venkelzaad is in de normale supers moeilijk en vaak helemaal niet te krijgen.

Lamscurry

Porties: 4 tot 5 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram lamsbout, in stukken gesneden
  • 2 rode uien, in vieren
  • stuk verse gember, 5 cm. geschild, in grove stukken
  • 8 tenen knoflook
  • 2 verse rode pepers, in grote stukken, met zaadjes
  • bosje verse koriander
  • 2 blikjes gesneden tomaten a 400 gram
  • 3 dl. groentebouillon
  • 1 blikjes kikkererwten 400 gram uitgelekt en gewassen
  • olijfolie
  • handje gehakte verse koriander en munt
  • 3 dl. yoghurt
  • eventueel 1 limoen
  • 2 el venkelzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 2 el korianderzaad
  • halve el fenegriekzaad
  • halve el zwarte peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • half kaneelstokje
  • 2 kardemonpitten
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze van dit recept

Je hebt ook nodig:

  • pan die ook in de oven kan
  • keukenmachine met mes
  • oven voorverwarmd op 170 graden

Het specerijenmensel voor de lamscurry bestaat uit:

  • 2 el venkelzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 2 el korianderzaad
  • halve el fenegriekzaad
  • halve el zwarte peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • half kaneelstokje
  • 2 kardemonpitten
  • zout en peper uit de molen

Zo maak je de lamscurry:

Rooster eerst het specerijenmengsel kort in de oven of in een koekenpan.

Doe de ui, knoflook, gember, rode pepers en het bosje koriander samen met het geroosterde specerijenmengsel in de keukenmachine en pureer alles. Bak dit mengsel in de pan totdat het wat goudbruin is. Blijf goed roeren. Voeg dan de tomaten en de bouillon (of het water) toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, dek hem af met aluminiumfolie en zet hem zo 1 ½ uur in de oven.

Bak de lamsvleesstukken in een beetje olijfolie goudbruin, voeg de curry toe en laat het vlees ongeveer een uur sudderen op laag vuur. Check of het vlees zacht is, anders laat je de lamscurry nog even doorsudderen. Blijf dan wel geregeld checken. Voeg de kikkererwten toe en laat deze nog even 5 minuutjes meekoken. Roer de yoghurt door de lamscurry en strooi de gehakte koriander en munt er overheen. Snijd de limoen in partjes en serveer ze in een apart schaaltje naast de lamscurry zodat een ieder hiervoor kan kiezen.

Tafel lekker!

Tags: Vlees - LamsboutVlees - LamsvleesVlees - Stoofschotel met lamsvlees

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamszadel uit de oven
Vleesgerechten

Lamszadel uit de oven

Pastei met wintergroenten recept
Vleesgerechten

Pastei met wintergroenten en lamsvlees

lamsburger hamburger
Vleesgerechten

Lamsburger op een broodje met tzatziki en courgette

Shepherds pie
Ovenschotel

Shepherds pie, klassiek Schots comfort food met lamsgehakt

Gegrilde lamskoteletten met kruidenboter
Vleesgerechten

Gegrilde lamskoteletten met kruidenboter

Reacties 2

  1. jolanda says:
    6 jaar geleden

    Goedemorgen ik had een vraagje over deze heerlijke lamsschotel. U vertelt in het recept alsde kruiden en specerijen met tomaten zijn gebakken om het ander half uur in de oven te zetten. Waarom is dat? En aangezien ik een kleine combimagnetron heb gaat dat niet lukken. Kun je dit recept ook maken zonder dat alles in de oven te plaatsen. Alvast mijn dank!

    Beantwoorden
    • Marlene Stolte says:
      6 jaar geleden

      Hallo Jolanda, door het kruiden/tomatenmengsel nog een tijd in de oven te plaatsen trekken de smaken nog meer in de curry. Waarom de oven? Omdat je er dan eigenlijk geen omkijken meer naar hebt en gerust even wat anders kan doen. In een oven wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, terwijl op het vuur de warmte van onder komt en je vaak moet checken en roeren om de curry niet aan te laten branden. Als je een sudderplaatje hebt, je vuur op laag zet, de deksel op de pan houdt, regelmatig roert en checkt of je curry niet aankoekt gaat het zonder oven ook prima lukken. Zorg ervoor dat er steeds voldoende vocht in de pan blijft. Wordt het mengsel te droog vocht dan scheutje bij scheutje water toe. Eet lekker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal, ga dan eens voor de lekker pittige Tex-Mex gehaktballen.

Lees verder
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

ovenschotel met prei en varkenshaas

Ovenschotel met prei en varkenshaas

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • ineke op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Elise op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Maaike op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Connie op Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen