• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Lamscurry- een pittige stoofschotel

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Stoofschotel
0
4
Lamscurry

Lamscurry – Venkelzaad en komijnzaad zijn twee van de specerijen die je altijd op voorraad zou moeten hebben omdat je er gerechten zo heerlijk mee op smaak kan maken. Gewoon je vlees of vis ermee insmeren of een klein beetje door je pastasaus en je hebt net dat extra’s en het ruikt verrukkelijk. Samen met nog wat andere heerlijkheden kun je hiermee bijvoorbeeld ook je eigen currypasta maken. Als je de currysaus eerst nog een tijdje zonder vlees of groente in de oven zet kunnen de smaken en geuren van de specerijen nog beter mixen en intenser worden. Voeg daarna vlees of groenten toe en maak een heerlijke vlees- of groentecurryschotel. Wat geurende basmatirijst erbij, een groene salade en klaar! En niet te vergeten, wat extra yoghurt ernaast om te blussen!

De curry heeft wat tijd nodig, maar dat is voor het grootste deel “wachttijd”. De tijd dat je echt staat te roeren of te schillen zal rond een half uurtje zitten. In onderstaand recept is de currysaus gebruikt bij een lamsstoof met kikkererwten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor doperwten, bloemkool of spinazie als toevoeging bij je vlees. Venkel- en komijnzaad koop je het best bij de toko, zeker venkelzaad is in de normale supers moeilijk en vaak helemaal niet te krijgen.

Lamscurry

Porties: 4 tot 5 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram lamsbout, in stukken gesneden
  • 2 rode uien, in vieren
  • stuk verse gember, 5 cm. geschild, in grove stukken
  • 8 tenen knoflook
  • 2 verse rode pepers, in grote stukken, met zaadjes
  • bosje verse koriander
  • 2 blikjes gesneden tomaten a 400 gram
  • 3 dl. groentebouillon
  • 1 blikjes kikkererwten 400 gram uitgelekt en gewassen
  • olijfolie
  • handje gehakte verse koriander en munt
  • 3 dl. yoghurt
  • eventueel 1 limoen
  • 2 el venkelzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 2 el korianderzaad
  • halve el fenegriekzaad
  • halve el zwarte peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • half kaneelstokje
  • 2 kardemonpitten
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze van dit recept

Je hebt ook nodig:

  • pan die ook in de oven kan
  • keukenmachine met mes
  • oven voorverwarmd op 170 graden

Het specerijenmensel voor de lamscurry bestaat uit:

  • 2 el venkelzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 2 el korianderzaad
  • halve el fenegriekzaad
  • halve el zwarte peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • half kaneelstokje
  • 2 kardemonpitten
  • zout en peper uit de molen

Zo maak je de lamscurry:

Rooster eerst het specerijenmengsel kort in de oven of in een koekenpan.

Doe de ui, knoflook, gember, rode pepers en het bosje koriander samen met het geroosterde specerijenmengsel in de keukenmachine en pureer alles. Bak dit mengsel in de pan totdat het wat goudbruin is. Blijf goed roeren. Voeg dan de tomaten en de bouillon (of het water) toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, dek hem af met aluminiumfolie en zet hem zo 1 ½ uur in de oven.

Bak de lamsvleesstukken in een beetje olijfolie goudbruin, voeg de curry toe en laat het vlees ongeveer een uur sudderen op laag vuur. Check of het vlees zacht is, anders laat je de lamscurry nog even doorsudderen. Blijf dan wel geregeld checken. Voeg de kikkererwten toe en laat deze nog even 5 minuutjes meekoken. Roer de yoghurt door de lamscurry en strooi de gehakte koriander en munt er overheen. Snijd de limoen in partjes en serveer ze in een apart schaaltje naast de lamscurry zodat eenieder hiervoor kan kiezen.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - LamsboutVlees - LamsvleesVlees - Stoofschotel met lamsvlees
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof
Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Stoofschotel

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Reacties 4

  1. Albert Zuidweg says:
    1 jaar geleden

    Dit is een exacte kopie van Peter’s Curry uit een boek van Jamie Oliver, bronvermelding zou netjes zijn.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk Albert dat Jamie onze recepten in zijn boek zet ?

      Beantwoorden
  2. jolanda says:
    7 jaar geleden

    Goedemorgen ik had een vraagje over deze heerlijke lamsschotel. U vertelt in het recept alsde kruiden en specerijen met tomaten zijn gebakken om het ander half uur in de oven te zetten. Waarom is dat? En aangezien ik een kleine combimagnetron heb gaat dat niet lukken. Kun je dit recept ook maken zonder dat alles in de oven te plaatsen. Alvast mijn dank!

    Beantwoorden
    • Marlene Stolte says:
      7 jaar geleden

      Hallo Jolanda, door het kruiden/tomatenmengsel nog een tijd in de oven te plaatsen trekken de smaken nog meer in de curry. Waarom de oven? Omdat je er dan eigenlijk geen omkijken meer naar hebt en gerust even wat anders kan doen. In een oven wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, terwijl op het vuur de warmte van onder komt en je vaak moet checken en roeren om de curry niet aan te laten branden. Als je een sudderplaatje hebt, je vuur op laag zet, de deksel op de pan houdt, regelmatig roert en checkt of je curry niet aankoekt gaat het zonder oven ook prima lukken. Zorg ervoor dat er steeds voldoende vocht in de pan blijft. Wordt het mengsel te droog vocht dan scheutje bij scheutje water toe. Eet lekker!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen