• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

door Elise de Haan
in Stoofschotel
0
0
Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof – Iets lekkers na een lange werkdag? Deze stoofschotel kun je van tevoren bereiden, zodat je hem alleen nog maar hoeft op te warmen. Heerlijke comfortfood, boordevol verse groenten! Aubergines, kikkererwten en lamsgehaktballetjes, gestoofd in tomatensaus. Het gebruik van lamsgehakt, en de kruiden en specerijen geven er een klein Arabisch tintje aan. Ruik je de heerlijke geuren al? Een beetje couscous of bulgur erbij en je maaltijd is compleet! Serveer het lekker makkelijk in een grote kom, plof op de bank en zet je favoriete Netflixserie aan. Een relaxter begin van de avond bestaat er niet!

Waarom voor lamsgehakt kiezen?

In deze stoofschotel wordt lamsgehakt gebruikt, omdat dit een ingrediënt is dat in de Arabische keuken veel gebruikt wordt. De lamsgehaktballetjes in auberginestoof hebben een ook een Arabisch tintje door het gebruik van aubergine en kikkererwten. De smaken van de Arabische keuken dus, en daar hoort lamsgehakt bij. Lamsgehakt wordt in Nederland niet heel veel gegeten, dus houdt er rekening mee dat je het misschien even van tevoren moet bestellen bij de slager, als je deze lamsgehaktballetjes in auberginestoof wilt maken. Dit zal hij ongetwijfeld graag voor je doen.

Gehaktballen

Gehaktballen; oneindig veel variatie!

Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Lamsgehakt

Lamsgehakt, de lekkerste recepten!

Lekker Tafelen vertelt je alles over lamsgehakt en natuurlijk delen we ook graag de allerlekkerste recepten met lamsgehakt met jou!

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels panko of paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels pul biber of chilivlokken
  • 3 eetlepels ras el hanout
  • 1 1/2 eetlepel oregano
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 5 tomaten, in blokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • olie om in te bakken
  • optioneel: peterselie, granaatappelpitten, feta of geitenkaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lamsgehaktballetjes in auberginestoof:

Doe het lamsgehakt in een grote kom. Voeg het ei, de panko, het zout, 1 theelepel pul biber, 1 eetlepel ras el hanout er aan toe. Meng alles goed door het lamsgehakt heen en maak er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Leg de balletjes op een bord en zet dat even in de koelkast.

Verhit wat olie in een grote braadpan. Zet hierin de ui en de knoflook even aan tot ze glazig zijn. Doe de aubergine, de tomaten en de tomatenpuree er bij en laat deze even meebakken. Voeg 2 eetlepels ras el hanout, 1 theelepel pul biber en de oregano toe. Roer deze door de groenten heen en blus af met de groentebouillon.

Breng het geheel aan de kook. Leg dan de lamsgehaktballetjes in de auberginestoof. Niet roeren, gewoon er boven op leggen. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht zo een minuut of 10 zachtjes stoven.

Roer dan de gehaktballetjes er voorzichtig door heen en laat nog 10 minuten stoven. Schep vervolgens de kikkererwten er door en laat deze even mee warmen.

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar het dan na het afkoelen in de koelkast.

Serveer de lamsgehaktballetjes in auberginestoof met couscous of met bulgur. Pitabrood of ander plat brood is er ook lekker bij. Wil je het gerecht garneren, bestrooi het dan met verkruimelde feta of geitenkaas, peterselie en/of granaatappelpitten.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Stoofschotel

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen