• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

door Elise de Haan
in Stoofschotel
0
0
Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof – Iets lekkers na een lange werkdag? Deze stoofschotel kun je van tevoren bereiden, zodat je hem alleen nog maar hoeft op te warmen. Heerlijke comfortfood, boordevol verse groenten! Aubergines, kikkererwten en lamsgehaktballetjes, gestoofd in tomatensaus. Het gebruik van lamsgehakt, en de kruiden en specerijen geven er een klein Arabisch tintje aan. Ruik je de heerlijke geuren al? Een beetje couscous of bulgur erbij en je maaltijd is compleet! Serveer het lekker makkelijk in een grote kom, plof op de bank en zet je favoriete Netflixserie aan. Een relaxter begin van de avond bestaat er niet!

Waarom voor lamsgehakt kiezen?

In deze stoofschotel wordt lamsgehakt gebruikt, omdat dit een ingrediënt is dat in de Arabische keuken veel gebruikt wordt. De lamsgehaktballetjes in auberginestoof hebben een ook een Arabisch tintje door het gebruik van aubergine en kikkererwten. De smaken van de Arabische keuken dus, en daar hoort lamsgehakt bij. Lamsgehakt wordt in Nederland niet heel veel gegeten, dus houdt er rekening mee dat je het misschien even van tevoren moet bestellen bij de slager, als je deze lamsgehaktballetjes in auberginestoof wilt maken. Dit zal hij ongetwijfeld graag voor je doen.

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Gehaktballen

Gehaktballen; oneindig veel variatie!

Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!

Lamsgehakt

Lamsgehakt, de lekkerste recepten!

Lekker Tafelen vertelt je alles over lamsgehakt en natuurlijk delen we ook graag de allerlekkerste recepten met lamsgehakt met jou!

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels panko of paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels pul biber of chilivlokken
  • 3 eetlepels ras el hanout
  • 1 1/2 eetlepel oregano
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 5 tomaten, in blokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • olie om in te bakken
  • optioneel: peterselie, granaatappelpitten, feta of geitenkaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lamsgehaktballetjes in auberginestoof:

Doe het lamsgehakt in een grote kom. Voeg het ei, de panko, het zout, 1 theelepel pul biber, 1 eetlepel ras el hanout er aan toe. Meng alles goed door het lamsgehakt heen en maak er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Leg de balletjes op een bord en zet dat even in de koelkast.

Verhit wat olie in een grote braadpan. Zet hierin de ui en de knoflook even aan tot ze glazig zijn. Doe de aubergine, de tomaten en de tomatenpuree er bij en laat deze even meebakken. Voeg 2 eetlepels ras el hanout, 1 theelepel pul biber en de oregano toe. Roer deze door de groenten heen en blus af met de groentebouillon.

Breng het geheel aan de kook. Leg dan de lamsgehaktballetjes in de auberginestoof. Niet roeren, gewoon er boven op leggen. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht zo een minuut of 10 zachtjes stoven.

Roer dan de gehaktballetjes er voorzichtig door heen en laat nog 10 minuten stoven. Schep vervolgens de kikkererwten er door en laat deze even mee warmen.

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar het dan na het afkoelen in de koelkast.

Serveer de lamsgehaktballetjes in auberginestoof met couscous of met bulgur. Pitabrood of ander plat brood is er ook lekker bij. Wil je het gerecht garneren, bestrooi het dan met verkruimelde feta of geitenkaas, peterselie en/of granaatappelpitten.

Tafel lekker !!

DeelPin12TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chili con carne met varkensvlees
Hoofdgerecht

Chili con carne met varkensvlees

Stoofpot van kalfsschouder recept
Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Coq au vin; stoofpot van kip (of eigenlijk haan) in rode wijnsaus
Stoofschotel

Coq au vin; stoofpot van kip (of eigenlijk haan) in rode wijnsaus

Wild zwijn stoofpot met aardperen
Stoofschotel

Wild zwijn stoofpot met aardperen

Hertenstoofpot
Stoofschotel

Hertenstoofpot; Zet eens vaker wild op tafel

Gestoofde varkenswangen met appel
Stoofschotel

Gestoofde varkenswangen met appel

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen
Stoofschotel

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen

Oosterse varkenswangen
Stoofschotel

Oosterse varkenswangen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen