• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Linzenstoof met spruitjes en koolraap

door Marlene Stolte
in Stoofschotel
0
0
Linzenstoof met spruitjes en koolraap

Linzenstoof met spruitjes en koolraap – Linzen, een typisch winterproduct maar niet heel populair in de Nederlandse keuken. Toch kun je met linzen alle kanten op.  Daar hoeft het niet aan te liggen.

Koolraap?

Hetzelfde geldt voor koolraap. Koolraap wordt vaak verward met knolraap terwijl het toch echt verschillende groenten zijn. Koolraap is groter dan een knolraap en de binnenkant is zacht geel. Denk qua grootte richting knolselderij. Om een idee te geven, op de foto hieronder staat links de knolselderij en rechts de koolraap. Daarnaast is de koolraap echt een wintergroente, terwijl de knolraap meer richting lente/zomer gaat. Niet voor niets wordt de knolraap ook wel meiknol genoemd. De koolraap is heerlijk om mee te stoven, hij heeft een zoete smaak. Maar gebruik ook eens een deel in de puree of fijn gesneden, rauw in een salade.

Net als met vele andere producten is gebrek aan productkennis vaak de belangrijkste oorzaak. Is dat ook voor jou misschien de reden dat je een receptuur met linzen of koolraap gelijk overslaat? Neem dan toch eens even de tijd om dit recept door te lezen, en misschien schept dat voor jou een hele andere kijk op deze fijne produkten.

gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Spruitjesrecepten

Spruitjesrecepten; Zet het seizoen op tafel

Ontdek de lekkerste spruitjesrecepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.

Koolraap

Koolraap; breng hem weer terug in de keuken

Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.

Linzenstoof met spruitjes en koolraap

Vegetarische stoofschotel voor 4 personen

  • 250 gram groene linzen
  • 500 gram koolraap, in blokjes
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 2 uien in ringen
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 50 gram gedroogde tomaten, in reepjes
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • gemalen chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml. crème fraîche (optie)

Was de linzen en controleer voor de zekerheid of er steentjes tussen zitten. Week de linzen dan een half uurtje (of volgens verpakking). Maak ondertussen de ui, koolraap, knoflook en spuitjes schoon en snij zoals hierboven beschreven.

Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de uien en knoflook zachtjes 5 minuten. Schep de linzen, tijm, gedroogde tomaten en het karwijzaad erdoor. Voeg 750 ml. water toe en breng alles aan de kook. Kook de linzen een kwartiertje op halfhoog vuur. Voeg de blokjes koolraap, de spruitjes en naar smaak zout en chilipeper toe. Breng alles opnieuw aan de kook, draai het vuur lager en stoof het gerecht in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Zorg ervoor dat er voldoende vocht in de pan is om aanbranden te voorkomen, schenk anders een beetje heet water bij. Probeer voordat je het vuur uitdraait even of de koolraap al goed gaar is, laat anders nog wat langer op het vuur staan.

Je kan ervoor kiezen crème fraîche toe te voegen, het de linzenstoof met spruitjes en koolraap wordt dan romiger. Roer dan de crème fraîche door het gerecht en proef of er genoeg zout en peper in zit. Maar dit gerecht kan ook prima zonder deze toevoeging. Het is een voedzame maaltijd, eventueel kan je er nog een groene salade bij serveren.

Eet lekker!

DeelPin63TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chili con carne met varkensvlees
Hoofdgerecht

Chili con carne met varkensvlees

Stoofpot van kalfsschouder recept
Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Coq au vin; stoofpot van kip (of eigenlijk haan) in rode wijnsaus
Stoofschotel

Coq au vin; stoofpot van kip (of eigenlijk haan) in rode wijnsaus

Wild zwijn stoofpot met aardperen
Stoofschotel

Wild zwijn stoofpot met aardperen

Hertenstoofpot
Stoofschotel

Hertenstoofpot; Zet eens vaker wild op tafel

Gestoofde varkenswangen met appel
Stoofschotel

Gestoofde varkenswangen met appel

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen
Stoofschotel

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen

Oosterse varkenswangen
Stoofschotel

Oosterse varkenswangen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen