• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Linzenstoof met spruitjes en koolraap

door Marlene Stolte
in Stoofschotel
0
0
Linzenstoof met spruitjes en koolraap

Linzenstoof met spruitjes en koolraap – Linzen, een typisch winterproduct maar niet heel populair in de Nederlandse keuken. Toch kun je met linzen alle kanten op.  Daar hoeft het niet aan te liggen.

Koolraap?

Hetzelfde geldt voor koolraap. Koolraap wordt vaak verward met knolraap terwijl het toch echt verschillende groenten zijn. Koolraap is groter dan een knolraap en de binnenkant is zacht geel. Denk qua grootte richting knolselderij. Om een idee te geven, op de foto hieronder staat links de knolselderij en rechts de koolraap. Daarnaast is de koolraap echt een wintergroente, terwijl de knolraap meer richting lente/zomer gaat. Niet voor niets wordt de knolraap ook wel meiknol genoemd. De koolraap is heerlijk om mee te stoven, hij heeft een zoete smaak. Maar gebruik ook eens een deel in de puree of fijn gesneden, rauw in een salade.

Net als met vele andere producten is gebrek aan productkennis vaak de belangrijkste oorzaak. Is dat ook voor jou misschien de reden dat je een receptuur met linzen of koolraap gelijk overslaat? Neem dan toch eens even de tijd om dit recept door te lezen, en misschien schept dat voor jou een hele andere kijk op deze fijne produkten.

Linzenstoof met spruitjes en koolraap

Vegetarische stoofschotel voor 4 personen

  • 250 gram groene linzen
  • 500 gram koolraap, in blokjes
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 2 uien in ringen
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 50 gram gedroogde tomaten, in reepjes
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • gemalen chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml. crème fraîche (optie)

Was de linzen en controleer voor de zekerheid of er steentjes tussen zitten. Week de linzen dan een half uurtje (of volgens verpakking). Maak ondertussen de ui, koolraap, knoflook en spuitjes schoon en snij zoals hierboven beschreven.

Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de uien en knoflook zachtjes 5 minuten. Schep de linzen, tijm, gedroogde tomaten en het karwijzaad erdoor. Voeg 750 ml. water toe en breng alles aan de kook. Kook de linzen een kwartiertje op halfhoog vuur. Voeg de blokjes koolraap, de spruitjes en naar smaak zout en chilipeper toe. Breng alles opnieuw aan de kook, draai het vuur lager en stoof het gerecht in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Zorg ervoor dat er voldoende vocht in de pan is om aanbranden te voorkomen, schenk anders een beetje heet water bij. Probeer voordat je het vuur uitdraait even of de koolraap al goed gaar is, laat anders nog wat langer op het vuur staan.

Je kan ervoor kiezen crème fraîche toe te voegen, het de linzenstoof met spruitjes en koolraap wordt dan romiger. Roer dan de crème fraîche door het gerecht en proef of er genoeg zout en peper in zit. Maar dit gerecht kan ook prima zonder deze toevoeging. Het is een voedzame maaltijd, eventueel kan je er nog een groene salade bij serveren.

Eet lekker!

Tags: Groente - Knolgroenten - KoolraapGroente - Kool - SpruitjesGroente - Peulvruchten - LinzenStoofschotel met groentenVegetarisch
DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek
Stamppot

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek

Pie met prei recept
Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

Quiche met palmkool en koolraap
Quiche

Winterse quiche met koolraap en palmkool

Spruitjes met kaas en cashewnoten
Wokken

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spekjes
Ovenschotel

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spek

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen